Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paultee

Wiza dla Pakistańczyka. Proszę o pomoc.

Polecane posty

Gość paultee

Witam, Ostatnio wypłynął u mnie temat, który sprawia mi trochę problemu. Mam znajomego Pakistańczyka i on chciałby za wszelką cenę przyjechać do Polski 'za chlebem'. Na pewno potrzebna jest wiza. Z tego co się dowiedziałem, jest możliwa wiza na zaproszenie, ale niestety ja nie mogę go zaprosić ze względu na niskie dochody i brak stałego miejsca zamieszkania. Czy istnieje jakiś inny sposób na wizę dla mojego kolegi. Bardzo proszę o pomoc jeśli ktoś był już w takiej sytuacji.

Gość paultee
Jeśli ktoś orientuje się jak uzyskać taką wizę, bardzo proszę o pomoc.

Gość gość
A pędzić takich jak on i ty -potem sprowadzi rodzinkę i kto ich będzie utrzymywał ?! Ty ? jak o siebie nie potrafisz zadbać? A do czego on tu potrzebny w kraju bezrobocia? I do czego złego imigracja stamtąd prowadzi widać już w UK. Jeszcze fanatyków islamskich nam brakuje .

Gość paultee
Zapomniałem dopisać, że nie pytam fanatyków PiS. Więc teraz to robię. Osoby sympatyzujące z tym ugrupowaniem, proszę o nie wypowiadanie się.

Gość gość
Jeżeli dostanie zaproszenie, to otrzyma wizę turystyczną, na podstawie której nie będzie mógł pracować. Aby pracować potrzebna jest wiza pracownicza, aby ją otrzymać, to tutaj w Polsce potencjalny pracodawca występuje o zezwolenie na pracę do WSOiC w UW, na terenie danego województwa. Po cholerę kolejny ciapak w Polsce? Mieszkam w 'Mieście Spotkań' i widzę co się dzieje - studenci - ok, turyści - nie ma problemu, ale inni ciapaci tu na stałe -po co? Jest tylu potomków Polaków na wschodzie, w Kazachstanie, Uzbekistanie, Tadżykistanie, o Ukrainie, Białorusi i Rosji już chyba nie wspominając - im trzeba pomóc, ułatwić naukę i procedury. Nie islamistom. Jak takie masz dobre serduszko to mu przesyłaj pieniądze, haha.

Gość gość
To,co mi sie podoba w temacie,ze nie mozecie drzec sie na Polki,bo to facet chce wizy dla Pakistynczyka.Nikt idiotami tez nie rzuca,tylko tlumaczy ;-)

Gość gość
Gdyby to był facet to by swojemu beżowemu przyjacielowi wytłumaczył jak wyglądają sprawy w Lachistanie, że tutaj ludzie pragną zarabiać ale nie mają szansy, chleba także pragną i nie jest on dla wszystkich. To jakaś ociężała umysłowo desperatka, która nie potrafi przejrzeć informacji zamieszczonych na UW, ani zapoznać się z Ustawą z dnia 13 czerwca 2003 r. o cudzoziemcach.

Gość gość
nic nie rozumiecie, Polska to tylko tranzyt dla ciapaka zeby szurnac za lewa miedze :)

Gość gość
i bardzo dobrze, oby to był tylko tranzyt. Autorka coś się nie odzywa, pewnie ustawę wertuje.

Gość gość
Autor uzywa rodzaju meskiego,dlaczego podwazacie jego prawo do swojej plci bez zadnych dowodow i podstaw?

Gość gość
Ja tam wole wyksztalconego"ciapatego"od kaleczacego polski jezyk jak ten wyzej!

Gość gość
Ja tam wole wyksztalconego"ciapatego"od kaleczacego polski jezyk jak ten wyzej!

Gość gość
używanie męskich czy żeńskich rodzajników o niczym nie świadczy. Wyjaśnione to zostało wcześniej przez: gość 2013-07-02 18:29:56

Gość gość
Jezeli ty to nazywasz wyjasnieniem,to jestes ociezalym umyslowo desperatem i mozemy uzywac tego jako odniesienia do twojej osoby.

Gość gość
to wyślij mu ze dwa bochenki chleba, faktycznie to chyba jakaś wiejska dziewoja pisała, skoro sama nie potrafi najpierw wszystkiego sprawdzić.

Gość gość
albo wiejski chlop :-D

Gość gość
wiejska dziewoja zachwycona zainteresowaniem facetetem z 3 swiata :D

Gość gość
ten jej chuuj nawet na ten prom hehe nie stac, chce na jej koszt samolocikiem wplynac do europy :D

Gość gość
znowu sped zakompleksionych polaczkow? zal mi was doprawdy...

Gość gość
zabawne że określeń zakompleksione polaczki używają najcześciej rodaczki którym nie obce jest popuszczanie szparki wszystkim rasom świata :D no tak my jestesmy ciemnogród i nietolerancja :D

Gość gość
dobrze, ze uzyles slowa najczesciej zakompleksiony polaczku :o popuszczac szpary? Matka cie nauczyla takiego slownictwa czy sama, jak to okresliles popuszczala szpary? dobrze, ze zdajesz sobie sprawe z tego, ze jestes ciemnogrod i brak ci tolerancji :D brawo za przyznanie sie :D:D:D

Gość gość
Jeżeli to napisał facet to na pewno 'kochający inaczej'.

Gość gość
[zgłoś do usunięcia] gość zabawne że określeń zakompleksione polaczki używają najcześciej rodaczki którym nie obce jest popuszczanie szparki wszystkim rasom świata hahaha dokladnie, te, otwarte na swiat otwieraja sie kazdemu, aby zasadzil wreszcie :D

Gość gość
http://pokazywarka.pl/iesu7r/ Jezdza do Turcji szkaradne Polki Przezyc milosna przygode z ksiazki. Prosza "klam mi" jak Eurythmics I dostaja niedrogo farmazon szybki. exodus na wyspy moze jestem niekumaty dlaczego Polki tam daja d**y tym ciapatym

Gość gość
Ja zapraszałam Chińczyków,musiałam wykazać zaświadczenie z banku o kwocie jaką posiadam[miałam ok 100 tyś] i to zapewniało zabezpieczenie,miesięczne zarobki i gdzie mieszkam.Musiałam wypełnić deklarację z ich pobytu i co będziemy robić,np czerwiec Zakopane,lipiec Gdańsk itd wizę otrzymali .

Gość gość
ta dziwa nawet 300 zlotych nie ma, a zaprasza szmate ktory 30 zloty ma.