Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam pytanie - czy zawsze konsultowałyście zmianę mleka z lekarzem?

Polecane posty

Gość gość

jw.

w zasadzie to nigdy, nawet nie wiedziałam że trzeba, przestałam karmić piersią, kupiłam mm, po pół roku mm2 , po roku mm3 i tyle

Gość tez bym byla
Jezeli chodzi o firmy to nie. Gdyby dziecko mialo problemy z kazdym mlekiem to skonsultowalabym czy potrzebuje np pepti,nutramigenu,ha,ar lub co tam jeszcze jest. A poniewaz jest ok to firme sama dobieralam obserwujac reakcje.

Gość gość
Ja już nie wiem co mam robić - rady lekarza i położnej nic nie pomagają

a jaki masz problem? My już próbujemy 4 mleko. W szpitalu Bebilon comfort - zaparcia i same pierdy z b.dużą ilościa śluzu, jak przyjechaliśmy do domu to BabyDream i bylo OK. do momentu aż pojawiły się znów zaparcia i Mała okropnie płakała, więc spróbowaliśmy Gerber 1 ale po tym wymiotowała i ulewała więc żeby nie próbować kolejnego stopniowo przeszliśmy znów na BabyDream i było OK przez prawie miesiąc i zaczęły się wodniste, strzelające kupy, pojawiła się nawet jedna pienista, dziecko ciągle płakało, podwyższona temp 37 do 37,5 'C a pediatra odmówiła przepisania Nutramigenu (podejrzewaliśmy skazę), kupiliśmy Latopic ale bez zmian po tygodniu stosowania więc zmieniliśmy mleko na HIPP Bio Combotik przez jakieś 2 tygodnie było ok, a teraz znów wodniste kupy, dziecko rozdrażnione, ciągle się spina i popłakuje, więc chyba boli ją brzuch. Prywatnie dzisiaj daliśmy kupę w na posiew w kierunku bakterii i grzybów. Będę robić Małej jeszcze morfologię i CRP i zastanawam się jeszcze na IgE całkowitym ale może nie wyjść nawet jeśli jest alergia. Lekarka nie widzi problemu, nawet sama nie zaproponowała podawania probiotyku tylko trzeba było jej zasugerować. Twierdzi, że mleko modyfikowane każde jest takie samo więc obojętne jakie Mała je..a jak zapytałam ile utrzymuje się alergen w mleku bo Mała robila kupy z zielono czarnymi skupiskami to powiedziała, że tak może być na mleku z piersi, odpowiedzi odnośnie alergenu nie otrzymałam, a do niej nie dociera, że jest karmiona mieszanie i wg. niej wodniste kupy są normalne. Jedno jest pewne będziemy zmieniać lekarza, szkoda tylko, że w innej miejscowości, w końcu po coś płacimy składki.

Gość gość
Tmperatura do 37,5stopnia to normalna temperatura niemowlecia.

Gość gość
Mam taki problem, że lekarz ma to gdzieś, nic nie potrafi zaproponować, poradzić, został mi jeszcze do wypróbowania Gerber bo tak to już chyba wszystkie, które są dostępne w sklepach wypróbowałam

Oczywiście że nie :) to przecież tak samo bez sensu jak konsultowanie zmiany wędliny albo rodzaju jogurtów :D mleko to nie antybiotyk tylko jedzenie i jeśli dziecko nie jest na nic uczulone nie rozumiem co lekarz ma mieć do tego czy dziecko Pije Nan czy Bebiko

Nie. Zresztą co lekarz by mi powiedział ? Proszę kupić mleko "A" , jak sie nie sprawdzi to zmień na "B". Prawda dośc brutalna ale niestety czasami dzieci muszą być królikami doświadczalnymi byśmy mogli wybrać "NAJ",

Gość gość
Tak się pytam bo wiem, że lekarze pomagają w wyborze mleka, ew. cokolwiek doradzają, jakiś probiotyk czy coś a mój ma to gdzieś i dziecko się męczy