Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy warto angażować się i spotykać z rozwodnikiem (ma dzieci)

Polecane posty

Gość gość

nie wiem co robić przyczepił się do mnie facet po rozwodzie jest już 6 lat i ma z poprzedniego związku dzieci. Czy wystrzegać się takich mężczyzn? Jestem panną po 30. Nie czuję presji samotności czy staropanieństwa ale to nie oznacza że chciałabym się w końcu ustatkować.

Gość ona z nim.
Jestem z rozwodnkiem ale z JEDNYM dzieckiem. Nigdy w zyciu nie zwiazałabym sie z rozwodnikiem z wieksza gromadką, nawet z dwójką dzieci. Czy warto> Kocham go wiec powiem że nie żałuję, ale nie ejst to łatwy zwiazek. Po pierwsze dlatego że nie wiem czy on bedzie chciał ponownie slubu ( mówi że tak ale kto to wie), widzę jak boi sie wpadki ( a tez mamy po 30 lat). Ja chce miec rodzinę, męża (jego) , dzieci ale widze ze on ma jakis ejdnak dystans pomimo ze baaardzo sie kochamy. Nie dziwie mu się , tez bym sie bała. Wiec sie zastanów bo jestes tez po 30-tece i niestety taki ktos ma pewna blokadę. A juz nawet tu nie wspomnę o niemałych alimentach, weekednach z dzieckiem/cmi no i ciagłych kontaktach byłych małzonków.Nie jest łatwo, ale jak naprawde kochasz to ryzykuj. Jednak ejsli nie ejstes zaangazowana to odrazam.

Gość ona z nim.
W tym roku oczywiscie nigdzie nie pojedziemy razem bo on jedzie z dzieckiem na 2 tygodnie ( tyle musi wziasc urlopu na dziecko zeby dostawac dodatek do pensji) . Czemu my nie pojedziemy na wakacje? Nie ma już na to kasy i urlopu:-( Takie uroki:-/

Gość rysik
rozwodnik nie ma dzieci tylko czasami je miewa

Gość gość
właśnie dlatego się waham jego przeszłość jest dla mnie trudna do zaakceptowania. Jego 2 dzieci są za granicą i widują się w wakacje i święta tak mi się tłumaczy ale dla mnie nie ma to znaczenia bo są i zawsze będą jest przecież ich ojcem. Nie wspomnę o byłej jego żonie która ma już nową rodzinę i dzecko z aktualnym partnerem.

Gość scallini
Mam podobny dylemat co autorka. Spotykam się od pół roku z rozwodnikiem ale nie wiem czy chcę z nim stworzyć związek. Obawiam się że on też nie będzie chciał w przyszlości ślubu bo już go miał . On potrzebuje partnerk bo był już w związku i nie potrafi być sam.Jego była i dzieciak zawsze gdzieś przewijaą się w rozmowach że mnie już ta jego przeszłość zaczyna męczyć

Gość gość
czy warto angażować się i spotykać z rozwodnikiem (ma dzieci)" X NIE WARTO

Gość scallini
nie warto takie związki nie mają racji bytu. Dziewczyny panny szanujcie się chcecie żyć problemami rozwodników.

Gość też mam ten dylemat....znaczy
miałem, ale rozwiałyście moje wątpliwości chyba macie rację, że nie warto. Szkoda bo podobała mi się ta kobieta i byłem gotów spróbować.

Gość po co ci to
rozwiedzeni z dziecmi to same kłopoty. Na początku jest wszystko supeł fajnie bo zabiega a potem jak cię zdobędzie to przytłacza cię swoimi problemami. Proza życia niestety takie fakty

Gość ach te farfocle niedoroochane
Proste rozwiązanie. Nie dawaj doopy zanim nie zdeklaruje się co do ślubu. Dla większości kolesi to zbyt wielkie wyzwanie. Jak ucieknie to wiesz na czym stoisz. Po drugie daj jasno do zrozumienia, że interesuje Cię związek WYŁĄCZNIE z osobą, z którą możesz wiązać przyszłość na poważnie. Znowuż jak się przestraszy to wiesz na czym stoisz.