Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość introwertyczka_22

Dlaczego introwertyzm jest odbierany jako upośledzenie??

Polecane posty

Gość introwertyczka_22

Jestem spokojną osobą, nie przepadam za wielkim zgromadzeniem ludzi, na imprezy kiedyś chodziłam, żeby pokazać że też jestem fajna, ale zazwyczaj nie bawiły mnie. Teraz chodzę na wybrane na których wiem że nie będę się nudzić ani męczyć. Nie mam setek znajomych fb. Nikomu się nie naprzykrzam. Mimo to ciągle słyszę: -dlaczego masz tak mało znajomych na fb? -dlaczego tak rzadko chodzisz na imprezy? -dlaczego tak mało mówisz? -jesteś strasznie spokojna itp itd Nauczyłam się odpowiadać patrząc prosto w oczy: bo nie każdy jest taki jak ty. I zamykają jadaczkę wtedy i zazwyczaj się obrażają :D czy tak trudno pojąć że ludzie są różni ?

Gość gość
haha brawo kochana,tak trzeba stawiac do pionu kaleki umyslowe

Gość jak nie chodzisz co weekend
zaszaleć, pić aż do rzygania i nie gadasz ze swoimi psiapsiółkami o modzie, facetach, kosmetykach, serialach itd to jesteś dziwna :P (oczywiście wg tych rozrywkowych ludzi) pewnie nie jesteś człowiekiem w ogóle :P

Gość pol litra czystej jak lza
bo nikomu nie chce sie zrozumiec tego co mozna skrytykowac

Gość gość
j a jestem małomówna i nietowarzyska -wbrew stereotypowi ze baby sa gadatliw e i maja stado kolezanek-nie ma mnie na zadnym portalu spolecznosciowym - po huuja mi to?

Gość gość
uwazam ze tylko ludzie o stadnej , niewolniczej mentalnosci sa na portalach spolecznosciowych

Gość gość
bo ktoś kto odbiega od tzw. normy, postrzegany jest jako dziwak gratuluję odwagi :)

Gość beduinka88
mam 25 lat i rowniez jestem introwertyczka a nam introwertykom nie jest latwo w swiecie zdominowanym przez ekstrawertykow. nauczylam sie z tym zyc, omijam osoby ktore mnie nie rozumiaja/ nie staraja sie zrozumiec. dobieram sobie znajomych rownie spokojnych jak ja i tolerancyjnych, o to jest trudno to fakt. mnie rowniez ludzie mieli za gorsza o to,ze malo mowie,unikam imprez, jak probowalam cos tlumaczyc to bardziej ich to smieszylo,niz chcieli mnie poznac -dlatego moge powiedziec ze pozostal we mnie uraz do ludzi. mam przyjaciolke ktora jest podobna do mnie,spokojna,co nie znaczy ze nudna i trzymamy sie razem.

Gość introwertyczka_22
ja założyłam tylko po to by wiedzieć co się dzieje na studiach i mieć materiały.

Gość gość
Ludzie lubią się wpierdalać w nieswoje sprawy.

Gość beduinka88
ja mam momenty ze jestem bardzo otwarta na swiat i na ludzi-poznaje duzo nowych osob,chocby przez neta, podrozujemy razem itd to sa takie szalone momenty w moim zyciu, a po nich przychodza momenty kiedy zamykam sie w swoim pokoju i chce byc sama,tak mi najlepiej,malo sie spotykam itd,potem znow staje sie otwarta..taka przeplatanka... wiem dziwne to troche,ale tak mam :)

Gość gość
ja nie wierze wprzyjazn i uwazam ze zycie towarzyskie jest czyms pustym , mialkim i bezwartosciowym -najlepiej siedziec sobie w domu ze swoja druga połowka - i zero spotkan z kimkolwiek -poza praca, szkoła, uczelnia - a z rodziny - smiesza mnie ludzie którzy utrzymuja kontakt z dalekimi krewnymi i przejmuja sie ich zdaniem - rozumiem -kontakt z rodzicami i rodzenstwem ale babcie , dziadki, kuzyni , kuzynki, wujki, ciotki pociotki - wynocha -

Gość gość
nie wierze w przyjazn i solidarnosc ani kobieca ani męską, w zadne kobiece kręgi paczki, grupy wsparcia

Gość ekstrawertyków jest 3/4 ludzi
a introwertyków 1/4. stąd uważają Cie za "dziwną" jak ktoś należy do mniejszości i odbiega od przyjetych norm zawsze będzie czymś w rodzaju dziwadła, kogoś innego. tak samo jak uważa się za dziwnych np. homoseksualistów czy kobiety które nie chcą mieć dzieci

Gość gość
nie rozumiem tego sząłu na portale spolecznosciowe- dla mnie to smieszne

Gość ekstrawertyków jest 3/4 ludzi
najlepiej żebyś był "typowym" polaczkiem: -harował w za nędzną pensję w jakiejś biedronce czy fabryce -w weekendy zawsze szalał na wiejskich imprezach -miał dziewczynę/żonę z którą się nie dogadujesz i nie próbujesz zrozumieć -miał niewyróżniającą się prostacką japę -miał kumpli o podobnej bezrefleksyjnej mentalności jak ty wtedy nikt sie Ciebie nie czepnie.

Gość gość
uwazam z e kontakty z ludzmi powinno ograniczyc sie do niezbednego minimum

Gość najgorzej jest jak masz
rodzeństwo ekstrawertyczne i przez porównanie uważają cie za niekontaktowego downa.

Gość gość
najlepszy przyjaciel to kasa

Gość Nic w tym złego ale przeszkadz
a w życiu - przynajmniej mi. Zwłaszcza w pracy. Gdzie pracujecie że nie musicie nawiązywać kontaktów, rywalizować itd?

Gość karina..
A już myślałam ,ze jestem dziwna. Jednak jest nas wiele:)

Gość gość
ja kiedyś byłam rozrywkowa łaknęłam ludzi a teraz....teraz jestem taka jak Ty autorko

Gość gość
introwertyk w pracy moze dobrze funkcjonowac ale nie wchodzic w blizsze kontaktyz kimkolwiek-zero zwierzen, tylko gadki ogólne zero spotkan poza pracą-po prostu traktowac ludzi uprzejmie ale na dystans zeby nie chcieli sie spoufalać

Gość gość
sąsiadom mówic tylko dzien dobry -ale zadnego zapraszania ich do siebie ani chodzenia do nich ,zadnych herbatek podwieczorków, grillów - w ogole zadnych gosci nie zapraszać -poza rodzina najblizsza jesli w ogole utrzymuje sie z nia kontakty-na urodziny , imieniny itp rocznice

Gość gość
ludzie nie sa niezbedni do szczescia - kontakty z nimi tylko miec minimaln e-robota wiadomo-tam sie kontaktu nie uniknie

Gość gość
tez taka jestem najlepiej sie czuje sama ze soba,Wiem ze jestem inna ale mi z tym dobrze.Dawniej imprezowalam az za duzo ale to bylo raczej pod wplywem kolezanek. wredne malpy smialy sie ze mnie bylam posmiewiskiem klasy bo za cicha ,za grzeczna.Z sasiadami tyle co dziendobry Zauwzylam takie zjawisko w pokoju jest kilka osob jedna wyjdzie obgaduja ja pozniej kolejna. na takich jak my mowia dziwolagi ale mnie to nie przeszkadza

Gość gość
nie ma co szukac wsparcia i zyczliwosci w ludziach - tylko traktowac ich z dystansem

-dlaczego masz tak mało znajomych na fb? -dlaczego tak rzadko chodzisz na imprezy? -dlaczego tak mało mówisz? -jesteś strasznie spokojna x gdyby ktoś zadawał mi tego typu w********co-prymitywne pytania zrobiłabym minę mówiącą "s********j" i tej osoby unikać.

Gość gość
ja nigdy nie bylam i nie bede na zadnym portalu spolecznosciowym -ludzie mnie nie interesują

Gość gość
FB zostal stworzony na potrzeby wywiadu amerykanskiego