Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Były mąż67

Płacę i wymagam. Zrobiłem ex awanturę

Polecane posty

Gość Były mąż67
,,gość bo matka pewnie musi iść do pracy!!!!!!!!!!!!!! a ty żałosny tatusiu przecież się dzieckiem nie zajmiesz, prawda???? a matki z tych nędznych 300 złotych na opiekunkę nie stać!!! " PO 1. Z jakich 300? PO 2. Gdyby chciała zatrudnić opiekunkę to zapłaciłbym opiekunce.

Gość gość
KOLOROWA... Przedmówco- przecież autor napisał wyżej, że nie wysyła tylko 300 zł, ale że generalnie finansowo to on utrzymuje dziecko. xxxxxxxxxxxxxxxxxx co ty pieprzysz? jak utrzymuje?????? daje na czynsz? daje na rachunki? te trzy stówy to niech sobie w tyłek wsadzi przy dzisiejszych cenach!!! od razu widać, ze nie masz dziecka! KOLOROWA! - GADAŁ ŚLEPY O KOLORACH!!!

Gość gość
PO 2. Gdyby chciała zatrudnić opiekunkę to zapłaciłbym opiekunce. XXXXXXXX cały czas czytam,- to bym kupił, to bym zapłacił - kup, zapłać i zamknij twarz - cały czas słowa...słowa...słowa...

Gość KOLOROWA...
Gość z 17:03, aż byś się zdziwił odnośnie mojej osobie. Gdybyś czytał wszytsko, to wiedziałbyś , że ja wydaję min,. 1500 zł mc na dziecko, więc je mam. Poza tym, autor pisał, że nie wysyła tylko 300 zl, tylko duuużo więcej.Poza tym kupuje wiele innych rzeczy. Jeżeli przesyła kasę, to jest to też kasa na czynsz, rachunki itp. No ale po co czytać, najlepiej tylko wyciągnąć coś z kontekru i się przy tym upierać.

Gość gość
Poza tym, autor pisał, że nie wysyła tylko 300 zl, tylko duuużo więcej.Poza tym kupuje wiele innych rzeczy. xxxxxxxxxxxxx gówno tam wysyła!!!! cały czas pieprzy co to by nie kupił i na co by nie wysłał - daję sobie dwie ręce obciąć, że jak wysłał poza alimentami ze 100 euro na pół roku to będzie wszystko!!! takie obszczymury co gówno dają zawsze najgłośniej szczekają - prawdziwy facet daje i nie wytyka - szmaciarz!!!

Gość Były mąż67
KOLOROWA... Wiem,że coś jest nie tak z nią ostatnio. Jej rodzice nie za bardzo chcieli mówić, ale jak poruszyłem temat,że mają otworzyć konto na siebie i oni mają dysponować tymi dodatkowymi pieniędzmi to stwierdzili,że to dobre rozwiązanie. Poparli,aby jej nic ponad alimentami nie wysyłać. Ja nie mam ,,nowej rodziny", więc zawsze jej pomagałem i nie miała dotychczas problemu, aby powiedzieć potrzebuję na to, czy na tamto. A ostatnio potrzebuje coraz więcej, przy czym nie potrafi powiedzieć na co. W zeszłym roku nie pozwoliła synowi przylecieć synowi choćby na tydzień, sama z nim też nie chciała. W tym roku bardzo chętnie , wręcz prosiła, abym go wziął na 1,5 mca. Mnie to cieszy, bo spędzę z dzieckiem trochę czasu. Z drugiej strony martwi, bo coś jest nie tak.

Gość gość
co? w d***e cię drze, że kogoś sobie znalazła?

Gość Były mąż67
Dziecko kosztuje 1500-2000 i to wiem. 300 to jest tylko w wyroku. Sąd więcej nie przyznał, bo ex sama przyznała,że opłacam wszystko ja,że regularnie co miesiąc paczki wysyłam , a ona tylko żywność kupuje. Dlatego ma 300 zł, nie więcej.

Gość gość
mam nadzieję, ze ktoś mądry jej doradzi, żeby złożyła wniosek o alimenty w kraju w którym pracujesz - i będziesz wtedy płacił tak, jak się należy - co miesiąc minimum 300 - ale euro nie złotych !!!

Gość Były mąż67
,,gość mam nadzieję, ze ktoś mądry jej doradzi, żeby złożyła wniosek o alimenty w kraju w którym pracujesz - i będziesz wtedy płacił tak, jak się należy - co miesiąc minimum 300 - ale euro nie złotych !!! " . A w moim kraju nie trzeba udokumentować wydatków na dziecko?

Gość gość
w twoim kraju liczy się realna kwota jaką masz płacić na dziecko - a na zachodzie jest to min 300 euro miesięcznie! - z resztą ceny w Polsce są takie same - więc co za różnica

Gość Były mąż67
,,gość w twoim kraju liczy się realna kwota jaką masz płacić na dziecko - a na zachodzie jest to min 300 euro miesięcznie! - z resztą ceny w Polsce są takie same - więc co za różnica " . Różnica żadna, ale ex poza zakupem żywności na nic innego nie wydaje. Na wszystko ,,inne" ja łożę poza alimentami.

Gość gość
ale o co ci chodzi?! masz żal, że dajesz? obcemu nie dajesz!

Gość Były mąż67
,,gość ale o co ci chodzi?! masz żal, że dajesz? obcemu nie dajesz! " Nie mam żalu, bo daję dziecku, mojemu dziecku. Ale w*******m się, bo wysłałem kasę na wycieczkę, a dziecko nie pojechało. Zapytałem więc na co poszły te pieniądze to mi nie powiedziała nic poza tym,że potrzebowała. A zawsze mówiła, bo wiedziała,że na ile mogę to pomogę. Zrobiła ostatnio zadłużenie za mieszkanie, powiedziała i uregulowałem. Tym razem jakieś tajemnice robi.

Gość KOLOROWA...
Były mąż67, myślę, żę dyskusją z gościem z ostatnich minut nie ma sensu, bo on wie swoje, więc szkoda słow żeby go przekonywac do swojej racji. sama jesytm kobietą, ale musze przyznac, że kobiety potrafia być i wyrafinowane i wredne i wcale takne jest że tylko one potrafią świetnie zajmowac się dzieckiem. Skoro Twoi teściowie tez powiedzieli, że lepiej oni rozgospodarują pieniądze, to mam nadzieję, że tak właśnie bedzie. A jeżeli z żoną jest coś nie tak, to wcześniej czy później to wyjdzie. Może ma kogoś i chce się dobrze ubrać, fajnie wyglądąć, a teściowei może wiedzą i nie chcą Ci póki co powiedzieć, bo boją się, że przestaniesz kasę przysyłać. Hmm, ciężko teoretyzować, ale na pewno dowiesz się wszystkiego w swoim czasie.

Gość angelusss
ale wy jesteście płytkie dzieci. rzucić wam hasło a wy juz jesteście gotowi ukamienować kobietę , żenujący jesteście. nie macie pojęcia jak wygląda ich życie i jaką matką jest ex autora a juz p*********e że ma ją pozbawić praw rodzicielskich, weźcie się k***a ocknijcie bo zaczynam wierzyć, że sami gimnazjaliści tutaj siedzą. do małostkowych- to że u was zielona szkoła trwa 2 tyg. to nie znaczy, ze wszędzie tak jest, u nas też jest zielona szkoła i jedna trwa 7 dni a druga 4 i dzieci wyjeżdżają i śpią w namiotach.

Gość angelusss
byście się pozabijali za stówkę więcej czy mniej, ludzie co z wami autorze, ja rozumiem, ze jesteś wściekły, ja w tej sytuacji też bym była, ale zrozum, ze być moze miała inne plany na te wydatki, to jest tylko głupia kasa. ja współczuję twojej ex, bo ona jest ze wszytskim sama, nawet nie chcę sobie tgeo wyobrażać jak musi byc jej trudno... pomyśl ty jesteś wolnym człowiekiem, robisz co chcesz, wychodzisz gdzie chcesz i kiedy chcesz, spotykasz sie z kim chcesz i twój jedyny obowiązek na co dzień to praca, a ona musi znosić na co dzień miałczenie dziecka że chce to , chce tamto, latanie po lekarzach, kupowanie leków, opieka, czułosć...czy ty dajesz to swojemu dziecku na co dzień..raczej nie, nie budzisz go rano do szkoły, nie robisz mu śniadania tylko np. śpisz sobei do 11 w niedziele... nie odprowadzasz do szkoły, nie lecisz na zbity pysk po niego do szkoły a potem nie stoisz jak ten jeleń przy garach żeby ugotowac mu smaczny i zdrowy obiad, nie latasz po zakupy i nie znosisz fochów swojego syna... bądź bardziej wyrozumiały dla swojej ex, bo naprawdę nie chce mi się wierzyć, ze jest taka tragiczna i że jest najgorszą matką świata bo raz udało jej się wyrwać na pół godzinki z domu i pójść do fryzjera, no zlituj się

Gość angelusss
jeśli jest tak jak piszesz, że tak interesujesz się synem i kupujesz mu wszytsko to tylko wam wspólczuję, ze jesteście tak daleko od siebie. jesteś dobrym ojcem, bo zalezy ci na dziecku, tylko szkoda, ze dziecko nie moze mieć ciebie na co dzień, wielka szkoda

Gość gość
Odezwały się frustratki i zlodziejki. Takim bym odbierał dzieci. Facet loży na dziecko na ex a kur wy przyszły się wyżyć! Ty jej facet weź dziecko. Z Tobą będzie miało dużo lepiej a nie że ona całą kasę rozpierdala. Gdybym ja się dowiedzial że dziecko nie pojechało na wycieczkę i to jako jedyne z klasy na którą kasę dałem, to już dawno byłbym w sądzie! Zapewne wyobrazasz sobie jak mu jest teraz przykro! I obowiązkowo niech płaci alimenty. Nawet te marne 300 zł. Ja bym ją nauczył! Jesteś jeleniem w chooy. Przejrzyj na oczy! Ja mam syna przy sobie, wiadomo syn potrzebuje też matki ale głównie ojciec powinien być autorytetem. Też miałem taką zlodziejke ale ja błyskawicznie przejrzałem na oczy

Gość angelusss
widzisz jaki jesteś krótkowzroczny... żal ci dziecka, ze nie pojechało na wycieczkę, ale już nie żal by ci było ciągać matki swojego dziecka po sądach i wyzywac jej od najgorszych, to zapewne krzywdy dziecku nie robi, żenada. zapamiętajcie sobie, ze dla każdego dziecka matka jest najważniejsza, ojciec też jest ważny zwłaszcza jak jest dobry, ale dziecko zawsze ciągnie najpierw do matki. kiedy wy zrozumiecie, ze jesli krzywdzicie matkę swojego dziecka to krzywdzicie swoje dziecko, no kiedy to zrozumiecie/ mój ojciec kocha mnie bardzo, ale poniża i robi piekło z życia mojej mamie i choćby nie wiem co mi jeszcze dał i cpo by dla mnei zrobił, nienawidze go za to, ze sprawia ból mojej mamie, przez co i ja cierpię, ale on myśli, ze jestem jego kochaniutką córeczką, niech w********a

Gość angelusss
mam przynajmniej nadzieję, ze nie ubliżasz swojej ex przy dziecku, bo robiłbys mu tym wielką krzywdę, bo to jest jego mama

Gość Były mąż67
Głupia kasa piszecie. Głupia by była, gdyby mi powiedziała tak jak zawsze,że ma z czymś problem. A w sytuacji, gdy ucierpiało dziecko to już nie jest tylko głupia. Ona do tej pory nie robiła takich cudów. Rozstaliśmy się, bo oboje tak zdecydowaliśmy. Nie kłóciliśmy się też nigdy o pieniądze na dziecko, bo ona wie,że zawsze nasz syn będzie miał wszystko, na tyle na ile będzie mnie stać. I dotychczas było ok.