Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość potszyfffffffffff

dlaczego raptem 40 letnie baby chca dziecka i ciazy??

Polecane posty

Mnie tez to denerwuje-tak tak wygladacie na 20 ;) napewno... Mlode cialo i mloda skora to mlode...Nawet mloda dziewczyna z cellulitem,z mala nadwaga to mloda i swieza osoba Jak to mowia-mlodosc sama zdobi..

Gość gość
Hahaha lepsza od 20stki? :D Pocieszajcie się. 40 latka lepsza od 20 stki :D 20 latka z lekkim celuitem wygląda lepiej niż 40 letnie pr***no przejechane kilkakrotnie :) I gdzie te 40 latki wyglądające jak 20 latki? Hmmmmm wczoraj byłam nad morzem i za huj nie widziałam :D Nie twierdzę że 40 latka jest brzydka,czy nie ma figura,figurę mieć może,ale żeby była lepsza od 20 latki to rzadkość. Ja mam 28 lat czuję się świetnie,ciało wysportowane,ale 20 lat....to bym chciała mieć :)

Gość gość
Mąż was już zostawił? Dzieci wołają do was mamo czy babciu? :D Pr****a moje kochane. Możecie się głupio usmiechac i pocieszać,ale taka prawda. Już lepiej wygląda kobieta mająca lat 40 i odchowane dziecko niż 40 latka z bobasem. Ja urodziłam jak miałam 29 lat(równo). Ale i tak twierdzę że mogłam wcześniej. Ale 40 lat? Za stara bym była na dziecko maleńskie. Już wolałabym mieć 20 lat i łazić z wózkiem niż 40 :D

Gość gość
tez sie zgodze z tym twierdzeniem nt tych dwoch topikow. kazda jedna z tego forum jest na podtrzymaniu ciazy, faszeruje sie lekami, przechodza in-vitro itp. a jedna to juz 5 dziecko rodzi w wieku 40+. inna ma 37 lat, a faceta 50 lat, ktory nie mial nigdy zony i nie ma dzieci. 50 lat i chlop nie jest nawet po jakichs przejsciach? rozumiem ukladac sobie zycie na nowo, miec juz dzieci, ale facet 50 lat i nic w zyciu nie osiagnal? czy to nie jest dziwne, zeby facet dopiero w wieku 50 lat czegos chcial od zycia?? a gdzie te marzenia byly wczesniej...??sluchajcie tutaj nie chodzi o to, ze ktos potepia te 40stki za ciaze, ale chodzi glownie o to, ze czesc z nich, jak wczytacie sie, to co jedna uroila sobie, ze chce dziecko, inna zachwalala ciaze, a sama urodzila wczesniaka z powodu odklejania sie lozyska...a teraz jezdzi z corka na rehabilitacje bo dziecko jest inwalida:/ co innego starac sie o dziecko latami a nie pewnego dnia obudzic sie i stwierdzic "chce dziecko, wiec je robmy!". te kobiety z tych topikow maja juz swoje dzieci i czesto najmlodsze jest kolejnym 4/5 dzieckiem! a jakbyscie sledzily te watki, to byscie zauwazyly, ze czesc z nich nawet nie pracuje:/ nie ma co porownywac Polski do Wlk Brytanii, czy do Niemiec, innego kraju...w Polsce nie ma warunkow na tak pozna ciaze!

Gość moja mama i ja
a ja mam 22 lata, a moja mama 39. tak, tak urodzila mnie w wieku 17 lat...i wiecie co? teraz ma 39 lat, ale mimo, ze wygladamy nie jak mama z corka tylko, jak siostry, to powiem wam, ze moja mama nie ma juz takiej kondycji, jak kiedys. tata ma 41 lat i rowniez nie ta energia, co kiedys chociaz checi ma duze i cos zaczyna ze soba robic tzn jakis sport. mama ma znajoma, ktora urodzila po 40 dziecko z zespolem downa. ta znajoma miala juz jedno dziecko starsze (w moim wieku). po roku ubzdurala sobie, ze chce kolejne dziecko, ale na usg wyszlo, ze kolejny raz ma dziecko z zespolem downa- usunela ciaze. wiadomo w zyciu jest roznie. mama kiedys widziala taka swoja znajoma z wozkiem i sama do mnie powiedziala, ze ona jest stara, a dziecko urodzila niedawno. ta "stara" znajoma ma ponad 40 lat. w mojej rodzinie babcia urodzila moja ciotke w wieku 37 lat, ale tylko dlatego, bo nie mogla wczesniej zajsc w ciaze. nie pitolcie, ze kazda 40stka akceptuje ciaze, czy toleruje ja po 40stce. moja mama dziwi sie takim kobietom, ale to nie znaczy, ze musi od razu byc stara pruchwa. nie bez powodu robi sie badania prenatalne kobietom 35+. o czyms to swiadczy prawda?

Gość gość
nikt tutaj nie napisal ze wyglada na 20-ke. Nauczcie sie czytac :-O jakbym wygladala tak jak wygladalam 10 lat temu w wieku 28 lat to faktycznie bylabym wrecz boska ale nie wygladam tak jak 10 lat temu. Niestety. Owszem postarzalam sie ale wybacz ze w wieku 38 lat nie wygladam jak pr***no i stara babunia, nie mam zmarszczek w przeciwienstwie do wielu 30-latek. Po za tym NIE MAM DZIECI. po porodzie kobieta sie strasznie starzeje-niestety. mi ani cyki nie zwisaja ani celulitu nie mam. nie wierzysz? nie moj problem i nie musisz. a co do biologji - gdyby natura chciala aby kobieta w wieku 40 lat nie mogla miec dzieci to by kobieta juz w tym wieku byla po menopauzie :) pracuje w przedszkolu za granica i widze mnostwo "starszych" rodzicow. Kobiety i mezczyzni. Niektore kobiety pare lat mlodsze ode mnie i pomarszczone. Kolezanka z pracy 28 lat i tluste to z brzucholem , ubiera sie jak stara baba i wiecznie niezadowolona mina :-O a to ze cale zcie nie mialam zadnych obowiazkow oprocz pracy, duzo podrozowalam i czerpalam przyjemnosc z zycia nie postarzalo mnie - przeciwnie. i jesli teraz bede miala dzieci to a niech tam -zestarzeje sie FIZYCZNIE w szybkim tempie ale co mi to przeszkadza? w koncu bylam dlugo mloda :) co do podtrzymywania ciaz i faszerowania sie lekami to nie wiem gdzie to widzicie -chyba tylko na kafeterii bo ja nie znam takich ludzi. chore i niepelnosprawne dzieci rodza rowniez mlode kobiety.

"gość Po technikum dobra prace he he. Zapewne." x ten sie msiej kto sie msije ostatni;-) moim zdaniem im wczesniej sie wejdzie na rynek pracy tym lepiej - a juz strata wszystkiego czasu i pieniedzy jest studiowanie tzw. nauk humanistycznych wszelakich;-) jak studia to tylko porzadne i z laboratoriami;-)

Gość gosci z 12:26
PS mieszkam w Niemczech od 25 lat :)cale zycie niczego nie robilam oprocz pracowania i podrozowania. I dzieki Bogu nigdy nie chorowalam.Tyle w temacie.

Gość ryczace 40tki to jałowe baby
a pocieszajcie się dalej:D Ty mnie wysyłasz na oddział haha tak się składa, że 40tki leżą na podtrzymaniu w prywatnych klinikach, bo tam chętnie ciągną od nich kasę, bo takie są głupie że żeby donosić dadzą się pokroić:O A prywatne kliniki to wykorzystują, lekarze namawiają a kasa leci od tych naiwnych bab:D Na normalnych oddziałach patologii ciąży również podtrzymują ciąże takich 40tek, bo muszą, takie mają procedury ale wiedzą czym to się kończy (chore, słabe dzieci) i patrzą z politowaniem na te "mamuśki" po 40tce. Już nie wspominając o odziałach endokrynologicznych i ginekologiczno-endokrynologicznych gdzie te ryczące 40tki próbują się z naszych podatków podratować sztucznie. To nie jest normalne!!!! Nikt nie twierdzi, że 40tka to stara baba, ale na pewno za stara na dziecko!!!! Poczytajcie sobie tematy tych bab a zobaczycie jakie to desperatki i jakie są nawiedzone, jak na siłę podtrzymują słabe ciąże a póxniej pierwsze wyciągają rękę po pomoc od państwa na chore dziecko i mają do wszytskich pretensje, bo im się należy:D heeh zresztą, nawet rządowy projekt dofinansowania invitro nie pozwala babom powyżej 40tki z niego skorzystać, więc coś jest na rzeczy, państwo nie będzie płaciło za fanaberie ryczących 40tek!!!

"Ciąże możesz sztucznie podtrzymywać, ale to nie jest NATURALNE!!! Tak samo jak nie jest naturalne podtrzymywać sztucznie ludzi w stanie wegetatywnym albo w ostatnim stadium raka, zamiast pozwolić godnie odejść, tak samo jest z ciążami 40tek, na siłę sobie wmawiają, że to jest naturlane ALE TAK NIE JEST!!!!" x ale to nie jest temat proklamujacy naturalnosc , ni kazdy jest jej zwolennikiem. rezczywiscie naturalnie to w ciaze powinno sie zachodzic kolo 20-25 roku zycia - ale juz 29 czy 36 latka to obie sa "przeterminowane" jesli by tak patrzac, masz racje naturalnie zycy to w ogole nie korzystac z medycyny - ciezka grypa i po tobie, obowaizku przezciez nie ma ;-) ty decyzujesz tak a inni decyzduja za siebie inaczej - as easy as it is;-) x i nic na to nie poradzicie, ja nie twierdzę, że kobiety w tym wieku nie dadzą sobie rady z wychowaniem dziecka, bo to nieprawda, ale kobiety w tym wielku rodzą słabe i chore dzieci!!! podtrzymywane na siłę!!!" x takie twierdzenie bez podania zrodla naukowego sa tyle samo warte co czek bez pokrycia;-) ale masz prawo do wlasnej opinii;-) kobiety w tym wieku - jesli to swiadoma decyzja sa mniej umeczone macierzysntwem bo pieniadze powalaja im na wyzszy komfort, opiekunki itd.

Gość gość
poczytajcie sobie ostatni wpis margo i mamy-42 http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=5611633&start=540 to uwazacie za zdrowe podejscie? kobiecie LEKARZ powiedzial, ze nie moze miec dzieci widocznie z powodu tez wieku, ale oczywiscie wszechwiedzaca margo utwierdza, ze przeciez kazda 40, a nawet 50 musi urodzic dziecko. margo ma wnuczki w wieku swoich dzieci. ludzie gdzie granica dobrego smaku???:/

Gość detelinka
nie wrzucam wszystkich do jednego worka , po prostu takie przyklady mi sie nasunely z zycia, wiem ze sa kobiety, ktore odkladaja macierzynstwo z wygodnictwa, slyszalam o nich, czytalam ale nie znam osobiscie stad moje wnioski ze zawsze jest jakas przyczyna i te ktore znam, a w moim zyciu poznalam wiele z racji mojej pracy, jestem w stanie zrozumiec. Nie znam, nie slyszalam o takiej kobiecie ktora wyszla za maz lub poznala partnera na reszte zycia w wieku 25 i czekala15 lat z decyzja o dziecku, znam jedna ktora wyszla za maz w wieku 38 i w wieku 41 urodzila, nie ma faceta nie ma dziecka, nie ma kasy nie ma dziecka, lub inne przyczyny. A te ktore mowia ze nie chca bo im tak dobrze-to jakas marginalna garstka osob, to jest wrzucanie do jednego worka.

po piwresze jesli ktos ma 40 lat a udaje 25 -latke to ma zaburzenia psychiczne - inna rzecz ze o urodzie powyzej 20 roku zycia decyduje zadbanie i zdrowy styl zycia, przecietna 40-latka w Pl wyglada gorzej niz 25-latka, znacznie gorzej. ale inaczej juz to bedzie w przypadku sredniej klasy w USA. poz atym na wyglad ma wplyw tryb zycia - peipeuirsy, alkohol, zrawane noce itd. x "ryczace 40tki to jałowe baby a pocieszajcie się dalej Ty mnie wysyłasz na oddział haha tak się składa, że 40tki leżą na podtrzymaniu w prywatnych klinikach, bo tam chętnie ciągną od nich kasę, bo takie są głupie że żeby donosić dadzą się pokroić" x ale przeciez nikt nie twierdzi ze ciaza w wieku 40 lat jest latwiejsza niz w wieku 20 lat - tylko mowa o tym ze jest mozliwa i czesc osob z tego korzysta, co cie tak zlosci ze inni tak robia, hm?;-) zmusz cie ktos do zachodzenia w ciaze w weiku 40 lat czy co?;-) x A prywatne kliniki to wykorzystują, lekarze namawiają a kasa leci od tych naiwnych bab " x to co kto robi z wlasna kasa to jego sprawa;-) x Nikt nie twierdzi, że 40tka to stara baba, ale na pewno za stara na dziecko!!!! x niekoniecznie skoro sie da - nawet przy wspomaganiau to nie za stara;-) x heeh zresztą, nawet rządowy projekt dofinansowania invitro nie pozwala babom powyżej 40tki z niego skorzystać, więc coś jest na rzeczy, państwo nie będzie płaciło za fanaberie ryczących 40tek!!! x to juz zalezy w ktorym panstwie , as easy as it is;-)

Gość gosc z 12:26
gdzie wy widzicie te chore 40-tki z chorymi dziecmi???? ja mieszkam w Niemchech i jakos te dzieci w moim przedszkolu od kobiet 40 plus SA WSZYSTKIE ZDROWE I NORMALNE tak samo jak ich matki. wiec jeszcze raz sie pytam skad wy bierzecie takie bzdury??????????

"nie wrzucam wszystkich do jednego worka , po prostu takie przyklady mi sie nasunely z zycia, wiem ze sa kobiety, ktore odkladaja macierzynstwo z wygodnictwa, slyszalam o nich, czytalam ale nie znam osobiscie stad moje wnioski ze zawsze jest jakas przyczyna i te ktore znam, a w moim zyciu poznalam wiele z racji mojej pracy, jestem w stanie zrozumiec" x nie z wygodnictwa tylko tak wybieraja po prostu , czas sie przyzwyczaic do roznych stylow zycia;-) x Nie znam, nie slyszalam o takiej kobiecie ktora wyszla za maz lub poznala partnera na reszte zycia w wieku 25 i czekala15 lat z decyzja o dziecku, znam jedna ktora wyszla za maz w wieku 38 i w wieku 41 urodzila, nie ma faceta nie ma dziecka, nie ma kasy nie ma dziecka, lub inne przyczyny. A te ktore mowia ze nie chca bo im tak dobrze-to jakas marginalna garstka osob, to jest wrzucanie do jednego worka" x ja znam sporo osob ktore na dziecko zdecydowaly sie wielu, wielu latach z danym partnerem - a to czy jest to garstka osob czy wiekszosc zalezy od srodowiska w ktorym sie obraczasz;-)

Gość gość
Autorko..kolejny temat ..na temat ciąży około 40 -stki...Ty masz już porządny problem...lecz się..i wiesz , co myślę,że jesteś właśnie około 40 -stki..bardzo chciałaś mieć dziecko i się nie udało..i padło ci na mózg z tego powodu...znasz dokładnie topik dla starających się w dojrzałym wieku i dla ciąża po 40 stce..siejesz tam ferment...temat cię jak najbardziej dotyczy, bo po co byś tam wchodziła???? Ja dopiero zaczęłam czytać ten topik , jak sam ZASZŁAM w ciążę po 40stce...przedtem nawet nie miałam pojęcia ,że taki topik i forum istnieje..BO MNIE TO NIE INTERESOWAŁO... Kobiety zawsze rodziły do menopauzy...i będą rodziły..Nie miały wody w domy, pralek , pampersów i dawały radę...I nie zawsze były to kobiety z nizin społecznych ...No tak ale nie było netu...nikt nie roztrząsał...kto, kiedy rodzi i z kim to dziecko ma

Gość ryczace 40tki to jałowe baby
w Niemczech moja droga nie widzisz, bo tam takie ciąże są przerywane!!! Poczytaj sobie ile w Polsce żyje dzieci z wadami a ile w Niemczech, mało tego np Niemczech i generalnie na zachodzi wady serca są podstawą do aborcji, dlatego m.in Polska jest pionierem w ywkonywaniu operacji serca u dzieci. Poza tym na zachodzie są ogólnie dostępne badania prenetalne, to standard i nie są tak nieosiągalne (cena) jak u nas dla przeciętnej pary! Na zachodzie kobieta z wadliwym płodem (nawet z lekką wadą) ma wybór urodzić czy usunąć u nas tego wyboru nie ma!!! Musi rodzić! Tylko bardzo poważne wady kwalifikują się do usunięcia a reszta musi rodzić! Osobiście uważam, że to chore

@ ryczace... masz po czesci racje ale MIMO TEGO mnostwo kobiet tutaj ma dzieci po 40-stce I TO ZDROWE! Zrozum to czlowieku!

a ja tak z ciekawości zapytam skąd w ogóle ta straszna niechęć do tych 40 które starają się o dziecko? szczerze powiedziawszy nie wchodzę za bardzo na ich tematy, owszem mam małe dziecko i powoli dobijam do 40 ale nie planuję więcej, natomiast ten temat aż zieje nienawiścią do tych kobiet jasne że wielu z nich palma odbija od tych starań i leków, z drugiej strony gdzie maja o tym gadać jak nie na forum, gdzie niestety poza wsparciem od siebie nawzajem dostają joby od ,,gości" za sam fakt bycia starszą niż przeciętna matką... niech się starają za swoje własne ciężko zarobione pieniądze i niech im się uda i niech ich dzieci będą zdrowe i szczęśliwe tylko im tego życzyć zamiast je yebać

Gość gość
i zajmij się sobą..guzik ci do tego z kim to dziecko mam i w jakim wieku je urodziłam..moja sprawa i moje konsekwencje.. Zaszłam w ciążę w wieku 45 lat...dziecko zdrowe, inteligentne, bystre i mądre... Ja nie wyglądam na 20 lat...nie jestem chora psychicznia, aby tak twierdzić, ale nie czuję się jak stara baba, bo nia nie jestem Ciążę przeszłam rewelacyjnie, poród sn błyskawiczny, po porodzie od razu wstałam i zajęłam się maluszkiem..obok mnie leżała młoda 20+ i ie mogła zwlec się z łóżka...taka była obolała.Ciąża nie była podtrzymywana..to tak dla informacji, a na patologii ciąży same 20+ .aaa to moja 3 ciąża ..i nie mam żadnego rozstępu...ale nie mam ciała 20 -stki...i tyle w temacie

Gość gość
do ryczace 40 stki... taka jestes marda teraz i pitolisz glupoty, czasy sie zmieniaja, nie masz pewnosci ze twoja corka jesli ja masz nie zechce urodzic p 40 -stce i ciekawe co wtedy powiesz. Nie wymadrzaj sie i nie krytykuj bo nie wiesz co Bog dla ciebie przyszykowal.Za 20 lat to bedzie norma wiec kobieto zmien myslenie i przyzwyczaj sie do tego,nic twoje posciki nie zmienia i nikogo nie naklonia do rodzenia wczesniej dzieci, nie mowie ze to dobre, biologia to biologia ale trzeba to przelknac i przywyknac. Skieruj swoja energie na zaakceptowanie tego a nie na plucie jadem.

Gość gość
do goscia powyzej!:) wiesz co ja rowniez wchodzilam na te topiki i tez tak samo mysle, a mimo to nie jestem zakompleksiona baba, ktora nie moze zajsc w ciaze!!! czy do ciebie nie trafia to, ze ktos moze inaczej myslec niz wy?! przyklad tej calej anusi71, czy anusi72 z topiku o ciazy po 40 kto ze mna...po niej widac, jak los z niej drwi. pracuje tylko maz, ona nie ma wyksztalcenia, niedawno urodzila 5 dziecko. to ma byc taka sielanka? same opisujecie swoje zycie, a ze ktos znajdzie sie taki, kto skrytykuje, to od razu musi miec nierowno pod sufitem. tak sie sklada, ze inni rodza po 2/3 dzieci w odpowiednim wieku, a po 40stce maja czas zarezerwopwany tylko dla meza. a niestety po was widac, ze jestescie maszynkami do robienia dzieci. 3/4 z was ma po 4, czy 5 dzieci. czesc ma wnuki w wieku swoich dzieci. to nie jest normalne, a wrecz obrzydliwe. wiec nie dziw sie, ze ludzie tak reaguja na was.

Gość gość
kiedy rodzilam dziecko po 35 roku zycia ( a bylo to blisko 30 lat temu) spytalam o badania prenatalne ( juz wtedy byly ) lekarka spojrzala na mnie, powiedzila - teraz wiek biologiczny kobiet sie zmienil , 35 to mniej niz dawniej. No i urodzilam jeszcze zdrowa dwojke. Za czasow Balzaca kobieta po 30tce byla stara (zdrowie, psychika, wyglad) , za "moich czasów" juz nie - a co dopiero teraz:)

Gość gość
najpierw zadajcie sobie pytanie dlaczego niektore rodza tak pozno dziecko pierwsze czy drugie po 40...bo polska nie daje odpowiednich warunkow i stad te pozne ciaze! moja kolezanka architekt ma 38 lat i dziecka jeszcze nie ma, bo jest ciezko mimo, ze zarabia sporo.

Gość gość
Ludzie, polecam wam zaczac dziec od relanium badz solidnej dawki melisy. Nastepnie wyjmijcie nosy z cudzych majtek i zajmijcie sie wlasnym zyciem. Jedyna dobra matka to KOCHAJACA matka, ktora umie sie zajac dzieckiem. Wiek nie ma tu znaczenia. Nie ma tez znaczenia na ile lat wyglada, czy laska czy pasztet. Dal dziecka to nie ma najmniejszego znaczenia. Tylko ciemnogrod szuka sensacji z nudow :-D Nic nikomu do tego kiedy kto ma dziecko.

@ryczaca przyznalam tobie racje ale tylko w jednym punkcie ze badania prenatalne w DE sa robione standardowo itd. po za tym weszlam na ten topik podany ale tam przeciez pisza kobiety grubo po 40-tce. :-O:-O:-O 38 lat czy 39 to jescze nie 45 :-O:-O:-O ja daje sobie do 40-roku zycia czas na urodzenie pierwszego dziecka i jak nie wyjdzie to nie wyjdzie. nic nie poradze. ale do 45 roku zycia czy jeszcze pozniej meczyc sie nie bede ze staraniami. jak dla mnie to 45 lat za pozno.

Gość gość
najodpowiedniejszy wiek do urodzenia to ten który cieszy się największym powodzeniem u mężczyzn, to chyba oczywiste? myślę że aktualnie to jest 16-22

Gość gość
a ja mam 28 lat i 3letnia corke:) najpozniej w wieku 35 lat chce kolejne dziecko, a pozniej juz nie bo to jest moim zdaniem za pozno. z tego powodu jestem dumna, bo nie obarczam swoich dzieci moja staroscia.

Gość gość
gosc z 12:26 no wlasnie chce pokazac, ze tamte kobity maja nierowno pod sufitem. wyodrebnijmy dwie grupy kobiet: jedna odpowiedzialna mimo poznego wieku, a druga ktora na oslep dazy po trupach byle zaciazyc po 40! i nie wazne, ze ma nawet 45 czy 48 lat! caly czas chodzi o to, ze te baby majac juz starsze dzieci tesknia za rozowymi bobasami:/