Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

prosze o radę: wyjazd a mieszkanie!

Polecane posty

Gość gość

Witam, Mam 26 lat, wykształcenie ale od dłuższego czasu, bo od 3 miesięcy, nie mogę znaleźć pracy (mimo przekwalifikowania się na ścisły kierunek; wydałam na to kupę kasy i nic).Wszędzie wymagają doświadczenia, którego mam za mało. Powoli kończą mi się oszczędności a nie mam nikogo kto by mnie utrzymywał. Nie wiem czy nie wyjechać za granicę...jedyne co mnie tu trzyma to mieszkanie po dziadkach (własnościowe). Znam bardzo dobrze angielski ale nie wiem czy sobie poradziłabym za granicą; sprzedawanie mieszkania jest chyba też ryzykowne?(bo jakby co to nie mam do czego wrócić) Co zrobilibyście w mojej sytuacji?

Gość gość
masz pewnie matkę czy coś wyprowadź się do niej w tym czasie wynajmij mieszkanie i jedź za granice robić kokosy

Gość gość
lepiej wynajmij zamiast sprzedawać, dodatkowy dochód i wrócić w razie czego jest gdzie. tylko znajdź kogoś kto będzie trochę kontrolowała co się w tym mieszkaniu dzieje.

Gość gość
Matka niedawno zmarła... Wynajem to dobry pomysł nie wiem jak to zrobić tylko? Czy kogoś zatrudnić w tym celu(oddawać część zarobku z wynajmu?) Tutaj mam tylko znajomych, którzy są raczej od wypadów na piwo... rodzinę mam na drugim krańcu Polski ale nie mam z nimi najlepszych stosunków.

Gość gość
jak masz czas to sama daj ogłoszenie i szukaj lokatorów a jak nie to zadzwoń do jakiś agencji i się zorientuj czy ci się to opłaca. tylko umowę o wynajem to z jakimś prawnikiem skonsultuj bo to różnie bywa