Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Liptonowa

Kobiety, które nie dbają o siebie

Polecane posty

Gość gość150
wiem o co chodzi w tym powiedzeniu ale tłumaczę Ci dlaczego miastowi nie mogą sobie pozwolić na niezmywanie naturalnej bariery ochronnej bo gdyby wszyscy chcieliby być tacy eko to w tych największych metropoliach szalały by epidemie :O Coś za coś. Albo żyjesz w społeczeństwie i się myjesz albo pozwalasz sobie na prysznic raz w miesiącu i żyjesz na odludziu. Był kiedyś taki program, że kobieta postanowiła przez 40(lub 30?) dni się nie myć (nawet zębów ani rąk) i po tym czasie porównano stan bakterii na jej ciele. Okazało się, że tylko NIEZNACZNIE wzrósł (tak, że nie zagrażał jej życiu ani zdrowiu) lecz zaznaczono, że gdyby spotkała się z osobą chorą na zakaźną chorobę to nie skończyłoby się dla niej to dobrze jak i dla wszystkich z którymi miała kontakt. Jedna osoba nie myjąca się na 500tys osób to nie problem ale gdyby wszyscy się nie myli to każda osoba w mieście byłaby zarażona jakimś syfem. A zarówno prysznic jak i umycie głowy to MAKSYMALNIE 15min i myślę, ze każdy z nas może na to poświęcić raz dziennie wieczorem czas. A na dodatek nie każdy z nas (np. ja ;) ) musi myć codziennie głowę więc o higienę łatwo zadbać.

Gość gosc nocny
no widzisz, zadbana, kazdy sądzi po sobie, i dla ciebie głównym celem zycia jest przyciaganie samców oraz praca sprzedawcy taniej chińszczyzny u prywaciarza - swoja droga co za okreslenie, 20 lat takiego nie słyszałam, innych celów z zyciu nie masz, ale są ludzie, ktorym wisi to czy mijanemu na ulicy Dziadowi staje na ich widok czy nie, co maja pochłaniajaca prace- nie chodzi o ilosc godzin w niej spedzanych, bo praca sprzedawcy akurat moze i trwa wiele godzin, ale to głównie stanie i potworne nudzenie się- i nic dziwnego że potem taka sprzedawczyni analizuje włosy klienta, bo cos musi robic w koncu tymi szarymi komórkami jesli jeszcze jakies ma po latach takiej pracy.. tutaj ktos pisał, ze zayebisty wygląd ma pomagac w znalezieniu dobrej pracy- cos słabo sie postarałaś

Gość gość
ja nie lubie się myć, wole naturalny zapach

Gość nasturcja 123
tu jest fajny artykuł o tym myciu: http://nauka.newsweek.pl/czeste-mycie-skraca-zycie--mamy-dowody,92919,1,1.html x nie wiem na co ktos wyjezdza ze skrajnosciami typu niemycie sie miesiac, przeciez wiadomo ze to patologia. chodzi o to mycie, jak myje sie chyba większosc w tym kraju, np. prysznic dwa razy dziennie, albo codzienna długa kapiel- te rzeczy juz szkodza

Gość gość
ja-zadbana - jestes strasznie naiwna jesli myslisz, ze widac wielce roznice miedzy toba - taplajaca sie 30 min w odzywkach, olejkach, ekstraktach i maseczkach, a ta ktora sie umyje mydlem, zwyklym tanim szamponem i na koniec zastosuje najprostszy krem. wiesz jaka sobie wystawislas wizytówke? pusta, tepa, naiwna.. podatna na reklame jak bezmózgie yetii. myslisz, ze dlaczego taplasz sie w tych olejkach i masz potem dobre samopoczucie.? bo ktoś na tym gównie trzepie niezła kase. dlatego. X upal ponad 30stopni.. a ty wcierasz podklad?? O FUUU jaka to ty zadbana jestes jak masz widocznie az tak cere poryta, ze musisz podklad na siebie paćkać? w takim upale to powinno się ograniczyć conajwyżej do lekkiego pudru. a podklad przy takim upale wyglada - smiesznie, żałośnie i smutno :o x sram na te twoje "zadbanie", az mnie na rzygi bierze :o

Gość Liptonowa
ja-zadbana - jestes strasznie naiwna jesli myslisz, ze widac wielce roznice miedzy toba - taplajaca sie 30 min w odzywkach, olejkach, ekstraktach i maseczkach, a ta ktora sie umyje mydlem, zwyklym tanim szamponem i na koniec zastosuje najprostszy krem xxxx Otóż różnica będzie, ponieważ: stan włosów Zadbanej będzie lepszy. Zwykły szampon zawierający SLS wysusza włosy, odżywka w zależności od rodzaju poprawi ich kondycję, maseczki to samo. Przykład? Oczyszczające. Cera będzie miała mniej zanieczyszczeń, będzie zmatowiona itp. Najprostszy krem czy jaki? Takie najczęściej są na bazie parrafinum liquidum, czyli parafiny , która zapycha pory, doprowadza do błyszczenia się skóry najczęściej w strefie T. Olejki, balsamy: skóra nawilżona, jędrna, gładka. Więc nie mów, że nie będzie różnicy jeżeli się nie znasz i obrażasz ją, bo ignorancją aż bije.

Gość gośćxxx
może mnie spotkałaś / po siłowni/w markecie? jeżdżę samochodem, o który dbam 4x/ tydzień basen natrysk 2-3x dziennie wieczorem 1 h rower nie maluję się! niestety i paznokci tez nie! używam drogich kremów, drogich perfum zimą robiłam laser 800 Pl na twarz, bo ..wiem ,że woda z chlorem źle działa.. więc kobieta nieumalowana, ale w markowych ciuchach, perfumach, uprawiająca sport, to kobieta zaniedbana???? pierwsze słyszę w pracy nie muszę mieć makijażu zresztą dla mnie jest obrzydliwy, tak jak tipsy, podkłady jestem naturalna...czasem na wyjścia robię makijaż u wizażystki, ale dyskretny, pasujący do mojego stylu życia i b. drogi! dla ciebie...

Gość gośćxxx
4x/ tydzień basen natrysk 2-3x dziennie wieczorem 1 h rower 1. natrysk rano przed pracą 2. po basenie 3. wieczorem 4. niekiedy po rowerze..., to zależy od pogody..

Gość facet obserwujący
Kobiety są głupie, kupują tony kosmetyków z reklam a efektów nie widać.

Gość Liptonowa
gośćxxx to o tym, że drogi makijaż, ubrania to wiesz nie jesteś jedyna, która chodzi w markowych rzeczach. Wyobraź sobie, że inni też chodzą i też ich stać! Nie do uwierzenia, prawda? Tak bardzo podkreślasz to, że drogo żyjesz jakbyś się tym chwalić chciała za wszelką cenę. Wyszło żałośnie niestety:)

Gość gośćxxx
nie wiem czy żałośnie nie chwalę się po prostu żyję na takim poziomie i krytykowanie ludzi, bo mają tłuste włosy lub są zaniedbani, głodni..nie w moim stylu!!! jak ma wyglądać kobieta patrosząca ryby? ma mieś czerwone pazury? nie za bardzo cię rozumiem... zawsze kupię biedakowi jedzenie, nigdy nie dam pieniędzy! jak poprosi o prace, dam...ale problem w tym ,że ludzie nie chca pracować, maja tylko żądania.../ daj piwo, ..np./ nie mam czasu na siedzenie tu... akurat jest upał...i tak przez przypadek...

Gość gość
autorka topiku poprostu nie zna zycia od tej innej strony a moze pozmyslac i napisac ze zna i tyle. 👄

Gość gość
liptonowa jest głupsza niż ustawa przewiduje chciała zabłysnąć ale nie ma czym nie każda z bordo pazurami i tapeta na gębie, pachnąca tanim deo jest elegancka wręcz przeciwnie! tchnie to zaściankiem albo ukrainą

Gość Liptonowa
Pachnę Diorem. 'tanim deo'- cóż :) Nie jestem jedyna, która się nie popisała hah:D P.S Co Ty masz do Ukrainy? Zrobili Ci tam coś złego?

Gość gość
ja używam kremu za 5zł i nigdy mi się cera nie przetluszczala. ani w strefie t ani poza nia.