Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wkurzonamamuśka

Awantura w piaskownicy czy przesadziłam??

Polecane posty

Gość gość
autorko miałaś rację i nie słuchaj bzdur innych

Gość gość
Pewnie tatuś ,mamusie po łbie w domu leje to dziecko bierze przykład dobrze zrobiłaś .

Gość wkurzonamamuśka
Jezu ludzie szczerze jak o tym myśle to nawet nie wiem czy tamtego odepchnęłam czy tylko ręką przytrzymałam. Wbiegłam pomiędzy nich i wyciągnęłam rękę żeby tamtego zatrzymać :/ jestem spokojną osobą ale to tamta darła ryja na pół osiedla to też nie wytrzymałam teraz żałuję bo nie powinny paść z moich ust niektóre słowa ale stało się. A tą matkę kojarzę nigdy sie synem nie interesuje przeważnie odpala jednego papierosa od drugiego i gada przez telefon.

Gość errteeeee
dobrze zrobiłaś autorko też broniłabym swojego dziecka:)

Dobrze że tam gdzie ja idę na plac zabaw są normalne matki :D ....A nie jakieś wariatki :o Moim zdaniem wyzywanie innego dzieciaka od bachorów i mówienie by oddać dziecko do adopcji jest tak samo prostackie jak niereagowanie na złe zachowanie swojego dziecka :o Obie jesteście siebie warte! Reagować trzeba jak dzieje się krzywda dziecku,ale nie w ten sposób !

Gość niespodzianka!
Następnym razem będziesz lepiej przygotowana i radzę Ci hartuj się, bo jak syn pójdzie do szkoły to będziesz miała ochotę podusić wieeele osób, od dzieciaków poprzez nauczycieli ich rodziców może po samego dyrektora ;) Trzeba uczyć dziecika właściwego zachowania i nie dawać mu przykładu, ze konflikty rozwiązuje się przemocą, bądż pyskówką, bo niczym od tamtych nie będzie się różnił. Nie ma co zniżać się do poziomu niektórych ;)

Gość gość
Matki j******e ,są wszędzie nie ma bata ,od 10 lat widuje takie czerepy na placach ,dzisiaj też byłam świadkiem kłótni 2 mamuś .

Gość errteeeee
porąbane to są matki puszczające swoje latorośle samopas może autorka trochę zareagowała za ostro (pyskówka), ale powinna zareagować a nie pozwolić bić swoje dziecko

Gość gość
dobrze zrobiłaś ,bo kto jak nie matka ma obronić tak małe dziecko ,samo się przecież nie obroni,od tego jetesmy rodzicami by w tak wczesnym wieku dbac o nasze dzieci a głupimi komentarzami typu zle zrobiłas sie nie przejmuj ,postapiłaś właściwie może to tez da do myslenia tamtej matce i zacznie sie interesowac tym co jej dziecko robi

Bardzo dobrze zrobiłaś autorko! Przecież ten bachor mógł zrobić krzywdę Twojemu dziecko!Dziecko 4 letnia a 1,5 letnie to ogromna różnica!A ta jego matka to jest dopiero wariatka co nie reaguje jak jej bachor inne dzieci bije!

I już nie rozpamiętuj tej sytuacji :) dopiero byś miała do siebie pretensje jakbyś nie zareagowała a synkowi by się coś stało!

Gość porucznikova
Jesli faktycznie bylo tak,jak opisujesz,to dobra byla reakcja odnosnie smarkacza,a jesli chodzi o rozmowe z mamusia,to lepiej by bylo bez wyzwisk,chlodno i twardo. ale wiadomk -bylas w emocjach.

"ROR idź sobie skąd przyszłaś jak wyżej" x nie mam w zwyczaju podporzadkowywania sie widzimisie innych;-) a jak cie moja osoba drazni - to polecam melise na skolatane nerwy (ach ta moja psychofanka;-)

Gość Do ROR
Zauważyłam topik o tobie. Z Tobą chyba naprawdę coś nie tak jest. Zachowaj sobie te twoje "mądrości" dla siebie , bo tylko się ośmieszasz ... Autorko bardzo dobrze zrobiłaś,ja mam dziecko w tym samym wieku i wiem jaka jest bezbronna

Gość gość
autorko przesadziłaś...to tylko dziecko.

Gość ZUZA!...
Hmm, a ja uważam, że troche przesadziłaś, ponieważ ktoś musi być mądrzejszy i nie powinnaś odpychać dziecka- nie znasz go i nie wiesz dlaczego tak się zachował- może jest chory po prostu. Nie powinnaś tez mówić, że jego matka powinna go oddać do adopcji, bo tak jak napisałam- nie wiesz- dlaczego to dziecko tak się zachwowało. Niby piszecie, że 1.5 roczne dziecko nie poradzi sobie z 4 latkiem, a jak ma się czuć 4 letnie dziecko przeciwko dorosłemu człowiekowi? I to nie jest bachr- to też jest dziecko. Ty pewno zrobiłabyś kolejną awanturę, jakby Twoje dziecko tak ktoś nazwał, a Ty autorko co robisz? Poza tym jak pzrychodzisz na plac zabaw z dzieckiem, to baw się z nim, a niie tylko siedź i patrz. gdybyś była bliżej niego i bawiał się z nim- to zapewno do takiej sytuacji by nie doszło. Ale zauważyłam, że matki jak przychodzą z dziećmi na plac zabaw, to same zakładają kóło plotkarskie, a dziesi puszczone w samopas, a potem z buzią wielką, bo cos się stało. trochę więcej zaangażowania w wychowanie dziecka, a nie tylko pyszczenie.

"Do ROR Zauważyłam topik o tobie. Z Tobą chyba naprawdę coś nie tak jest. Zachowaj sobie te twoje "mądrości" dla siebie , bo tylko się ośmieszasz ..." x twoje zdanie interesuje mnie tyle co zeszloroczny snieg, as easy as it is;-) poza tym rozkazywac to mozesz swojej mamusce - bo ja i tak mam w powazaniu tak niegrzecznych ludzi jak ty;-)

Gość wy jestescie uposledzone mamus
O ubranka non stop sie klocicie ze szwagierkami,siostrami,kolezankami i nawet juz w piaskownicy z dzieciakami! Moim zdaniem to mocno wyolbrzymiacie niektore historie,bo dziwne jest ze tylko wasze dzieci sa bite przez innych! Autorko czuje,ze mocno ukolorowalas ta historie a wyszla na koncu z ciebia taka idiotka,ktora rzuca sie na 4latka. nie dziwie sie tej matce,ze zareagowala.Gdybys ty mi dzieckopopchenal tez bym zareagowala. Jak dzieci sie miedzy sobabija,pchaja to owsze reagujemy ale jak jakas stara baba sie rzuca na 4latka to juz szczyt debilizmu

Gość Do ROR
Taaa i ten twój debilny tekst , który wszędzie ogłaszasz "as easy as it is" hahahaa mega kretynka z Ciebie ;D

Gość gość
najwazniejszy jest twoj babelek, reszta to bachory i mozna je skopac. Jedyna dobra, troskliwa matka to ty, reszta to maciory, ktore maja dzieci gdzies. I cale to podworko huzia na biedna autorke, niewinna taka :D Patologia!

Noi widzisz? twoj maly mial dobrą lekcje ,abys mu przekazywala ,ze w takich sytuacjach oddaje sie pieknym za nadobre.Mozliwe ,ze nie raz bedą konflikty dzieci na placu zabaw (dosyc czeste) ale dzieci miedzy soba zalatwiają spory ,jeden drugiemu palnie i zgoda.Chociaz kiedy robi sie niebezpiecznie wtedy ewentualnie reagowac. Pierwszy bić nie powinien ale oddac oprawcy ,aby zabolalo jak najbardziej

"Do ROR Taaa i ten twój debilny tekst , który wszędzie ogłaszasz "as easy as it is" hahahaa mega kretynka z Ciebie ;D" x widocznie kretynki cie pociagaja skoro tak biegasz po wszystkich forach i wyszukujesz kazdej mojej wypowiedzi;-) as easy as it is;-)

Gość gość
miałaś rację. A ta mamuśka to pewnie taka od bezstresowego wychowania. Pójzie jej dziekco do zerówki albo do skzoły to nauczy sie co wolno a czego nie! Dziekco jakieś mu odda i zobaczy maluch. Ja nie rozumiem kobiet, które się zachwycaja wsyztskim co robia ich dzieci- włącznie z biciem innych dzieci.

Gość wkurzonamamuśka
Dziekuje za wszystkie komentarze..te negatywne również.. Jest mi cieżko ostatnio bo zostaliśmy z synkiem sami no i dziś emocje wzięły górę niestety...nie powinnam była wchodzić w pyskówkę aż mi za to wstyd-nie jestem z takich osób.. naprawde chyba tego małego nie popchnęłam a w sumie zatrzymałam reką a co do nazwania go "bachorem" to już sama nie wiem czy tak było...mam stresy i mogło mi się wymsknąć ale ogólnie kazałam jej pilnować dziecka a ona mnie wtedy od k***w i moje dziecko od debili wyzywać..ktoś mi zarzucił że dziecko samo w piaskownicy- jak przez 3 godziny biegam za nim po osiedlu to chyba nie tragedia że siadłam na 10 minut na ławce patrząc non stop na niego. Możecie dalej na mnie najeżdżać bo i tak sama mam złe zdanie na swoj temat...a moje dziecko ma ślady po ugryzieniach

Gość gość
Nie wyobrażam sobie żeby moje dziecko inne biło a ja żebym nie reagowała.

Gość walnęłabym bachora
Jakby mi próbował dotknąć 1.5 rocznika.

Gość gość
Aż nie wierzę. Widywałam różne scenki i zawsze inne matki stawały po stronie dziecka pokrzywdzonego. Może przesadzasz a twoje dziecko płakało bardziej dlatego że ty krzyczałaś? Jeśli było, jak napisałaś, to zareagowałaś normalnie i trzeba trochę poprześladować teraz tego gnoja i jego rodzicielkę.

Gość gość
ror wiesniaro spadaj. troche przesadzilas z odpychaniem tego lobuza, bylo poprostu podniesc sojego i na skarge do matki ale teraz juz zapozno. A ta druga matka jakas dziwna ze nie reaguje jak jej dziecko bije inne dzieci, no maskra

Gość gość Paula
Autorka wspaniała kandydatka na "super" teściową w przyszłości. Takim jędzom to powinno się wypalać na czole odpowiedni znak - uwaga, toksyczna mamuśka

autorko tez mam synka 1,5 rocznego i ZROBILABYM TAK SAMO :) ja zawsze pilnuje swojego dziecka zeby nie zrobol drugiemu krzywdy (np. zeby nie sypal piaskiem czy nie zabieral zabawek itp.) Ale niektore przychodza odpoczac na plac zabaw i maja to gleboko co robua ich dzieci,