Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość CiekawośćXYZ

Rozwój zarodka 0,3 mm

Polecane posty

Gość CiekawośćXYZ

Hej. Czy rozmiar zarodka 0,3 mm to jest prawidłowy pod koniec 3 tygodnia ciąży?

Gość gość
3 tydzień od zapłodnienia czyli 5tydzień ciąży"?

Gość gość
mój miał 0,2 coś tam...nie pamietam ile....takze jeszcze mniej....wszystko jesok.nie ma sie puki co czym martwić.

Gość gość
na pewno miało być 0,3 mm a nie cm?

Gość CiekawośćXYZ
Na pewno mm. Od rzekomego zapłodnienia. Chodzi o to,ze może dziewczyna mnie wrabia bo wytrysku nie miałem a na wydruku od lekarza pieczątką i podpis były komputerowo.

Gość gość
To coś się nie zgadza. Nie pamietam ile moje dziecko miało CRL ale wg kalkulatorów i wg strony jaką znalazłam to wielkość w 5 -6tc (czyli 3-4 tydz od zapłodnienia dla standardowych cyklów to od 2-4 mm.

Gość CiekawośćXYZ
Nigdy nie poszła do lekarza ze mną. Zawsze sama. Poza tym nie miałem wytrysku,byłem w niej ok 10 min a później założyłem gumke i też nie kończyłem.

Gość gość
A ile razy u lekarza była? Nie ma innych zdjęć z usg?

Gość gość
A jaki wiek ciąży określił lekarz? Lekarze trzymają się dat od ostatniego okresu a nie od zapłodnienia i tak że pokazuje usg. Na wydruku powinno to byc napisane. Jakie masz jeszcze dane na tym usg?

Gość CiekawośćXYZ
2 razy.O ile była po to tylko wydruki. Żadnych zdjęć. Poza tym imprezuje i pali,pije. Podejrzane. Betahcg widziałem ale ten hormon może być podwyższony z innych przyczyn.

Gość CiekawośćXYZ
Nie dała żadnych zdjęć. Jedynie opis i to,ze zarodek ma 0,3 mm

Gość gość
Wydruk czyli co konkretnie jest tam napisane?

Gość CiekawośćXYZ
Do zapłodnienia mogło dojść 19 maja a niby badanie robiła 14 czerwca.

Gość gość
A drugim razem jaka była wielkość zarodka? Teraz wychodzi że to już 10tc. Więc nie wierzę że nawet zdjęcia nie dostała. Mnie gin robił zdjęcie plus opis -ale opis podpisywał osobiście. A kiedy miała pierwszy dzień ost. okresu i jak długie cykle?

Gość CiekawośćXYZ
Nie mam tego wydruku, mam zdjęcie zrobione tego wydruku na komórce, ale nie cały wydruk jest objęty. To co mam to : Pani....... Trzon macicy położony w przodozgięciu, o prawidłowym kształcie i wielkości (...) Myometrium niejednorodne echogeniczne. Szyjka macicy prawidłowo (...) (...) równym obrysie. W badaniu nie stwierdzono patologii. Rozwój zarodkowy (...) 0,3 mm. Niżej jest pieczątka komputerowo wydrukowana i podpis też komputerowo

Gość gość
a beta jaka była i w jakim dniu cyklu?

Gość CiekawośćXYZ
To o czym piszę to druga wizyta. Pierwsza była jakoś po 2 tyg. ale nic mi nie pokazała, żadnego zdjęcia opisu itp.

Gość gość
I co teraz leci 10tydz. ciązy a ona do lekarza nie poszła więcej? Żadnych badań nie robiła?

Gość CiekawośćXYZ
BetaHCG było 126 mlU/l 29 maja (ostatni raz uprawialiśmy seks 19 maja, ale to bez wytrysku)....Wg tej tabeli 3-4 tydzień... Coś się nie zgadza....

Gość gość
Nie mam przy sobie wyniku z pierwszego usg ale na 100% w opisie miałam podane takie dane jak wielkość pęcherzyka płodowego, datę ost. okresu.

Gość CiekawośćXYZ
Ostatnio mówiła, że poroniła.... A może to wszystko symulacja i zemsta, za to że zerwałem.....

Gość gość
No ewidentnie. Jeśli beta hcg po 10 dniach była na 3-4 tydzień. Pytanie czy to od ost. okresu czy od owulacji bo sa różne normy.

Gość CiekawośćXYZ
Tzn raczej nie od okresu.... W ogóle to ja tak szczerze nie kończyłem.... nie było wytrysku. A leki typu Sulpiryd (antydepresant) czy Escitil to raczej obniżają płodność i libido (biorę takie)....

Gość gość
I taki wynik jej wyszedł 29.05? Bo nie wiem czy dobrze zrozumiałam?

Gość gość
I taki wynik jej wyszedł 29.05? Po 10 dniach od seksu? Bo nie wiem czy dobrze zrozumiałam? Na kartce masz podane czy normy są dla ciąży od ost. okresu czy od zapłodnienia.

Gość CiekawośćXYZ
Ta kartka wygląda tak jak ta z linku.... Badanie jest z 29.05, a ostatni nasz kontakt był 19 maja. Wcześniej to dłuuugo z miesiąc nic nie było...

Gość CiekawośćXYZ
Tak, po 10 dniach od seksu. Oczywiście nie było wytrysku w trakcie stosunku... Po też nie. Tak więc sam już nie wiem.

Gość gość
No to uściślijmy. 19.05 seks. 29.05 -beta wskazująca na ciąże 3-4 tydz. (wnioskuję że od okresu liczone czyli 1-2 tydz. po zapłodnieniu) Dotąd nawet zgadzałoby się. 14.06 -usg i zarodek 0,3mm w 5tyg. ciąży. Tutaj wielkość zarodka jest zdecydowanie zbyt mała. \ Może faktycznie poroniła jeśli zarodek tak sie rozwijał.

Gość gość
Poprawka usg było w 6tyg. a nie w 5tyg.