Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość meluzynazielononiebieska

facet za mało zarabia i nie widzi problemu.

Polecane posty

Gość ZUZA!...
lawlii, ale to że koniunktura się zmienia, to chyba oczywiste. Nie można być tak mało przewidywalnym. Poza tym, miał inną pracę, ale widocznie źle radzili sobie z rozłąką- i mają do tego prawo. Dlatego też został na etacie i zarabia tyle ile zarabia. Zarabial- 7 tyś- źle, bo rozłąka, zarabia 1.5 tys.- źle, bo to za mało. Może nie ma jakiejśc pracy pomiedzy. Trzeba wziąć doświadczenie pod uwagę, umięjętności. Może po prostu nie ma czegoś żeby zarabial ok 3 tys i był w domu. To też ciężko ogarnąć? Nie można obarczać tylko jedna stronę za to, że jest jak jest. Nie można mieć wszystkiego. Nie naskakuje na autorkę, ale nie rozumiem nieumiejętności rozwiązywania problemów. Ucieczka nie jest najlepszym dowodem. Autorka napisała, że może mieć jeszcze alimenty? Jakie pytam? jeżeli rozwód bedzie z jej strony, to nie masz szans na alimenty. Nie jest alkoholikiem, zajmuje się dziećmi, domem itp- ok- nie należy mu się za to piedestał, ale na pewno zostanie to wzięte w sądzie na jego duży plus.

ależ ja 1000 razy próbowałam rozmawiać,ale m nie widzi problemu.mówi -to najwyżej nie zapłacisz bankowi.szkoda mi kasy ,która włozylismy w to mieszkanie ,nie chce żeby nam je zabrali.

ok ,jesli hipotetycznie nie dostane alimentów,to rozumiem ,że wtedy ciężar opieki nad dziecmi przypada na obydwie strony,więc opiekunka odpada.a mój pan za swoja pensję spłaci kredyt ,utrzyma dom etc?

Gość Norwegia Norwegia
ja tez nie kumam, dlaczego sie nie wyprowadzicie do siostry mieszkania a tego nie wynajmiecie?

Gość grzybobójca
papappapararrara..........

Gość gość
albo facet zarabia slabo-srednio i tak jak twoj pomaga w domu albo zarabia dobrze i palcem nie kiwnie, zastanow sie co lepsze? Nie ma tego i tego

ZUZA!... lawlii, ale to że koniunktura się zmienia, to chyba oczywiste. Nie można być tak mało przewidywalnym. >>> Ale co tutaj rozumiesz jako przewidywalnosc lub jej brak? jKa ludzie nie maja mieszkania po rodzicach, dziadkach itp. to biora kredyt bo skad maja miec mieszkanie, na stancji maja sie tulac latami? Jesli sie zmienila to chyba oboje, a nie tylko jedno powinno glowkowac, co zrobic, zeby bylo lpiej. Poza tym, miał inną pracę, ale widocznie źle radzili sobie z rozłąką- i mają do tego prawo. Dlatego też został na etacie i zarabia tyle ile zarabia. >>> ale to juz nie wystarcza i chyba on tez to widzi? Zarabial- 7 tyś- źle, bo rozłąka, zarabia 1.5 tys.- źle, bo to za mało. Może nie ma jakiejśc pracy pomiedzy. Trzeba wziąć doświadczenie pod uwagę, umięjętności. >>> skoro ma w zyciu za soba i taka za 7 i taka za prawie 7x mniej to chyba moze sprobowac cos poszukac pomiedzy, bo nawet sie za to nie wzial cos mi sie wydaje. Może po prostu nie ma czegoś żeby zarabial ok 3 tys i był w domu. To też ciężko ogarnąć? Nie można obarczać tylko jedna stronę za to, że jest jak jest. Nie można mieć wszystkiego. Nie naskakuje na autorkę, ale nie rozumiem nieumiejętności rozwiązywania problemów. Ucieczka nie jest najlepszym dowodem. >>> toc jej pisze, zeby z nim powaznie porozmawiala. Autorka napisała, że może mieć jeszcze alimenty? Jakie pytam? jeżeli rozwód bedzie z jej strony, to nie masz szans na alimenty. Nie jest alkoholikiem, zajmuje się dziećmi, domem itp- ok- nie należy mu się za to piedestał, ale na pewno zostanie to wzięte w sądzie na jego duży plus. >>> A co to ma do rzeczy, czy z winy jego czy jej to na dzieci sie chyba kasa nalezy, jakakolwiek przynajmniej. Niech ze soba porozmawiaa i tyle w temacie, on musi miec swiadomosc, ze to nie jak 50 lat temu ze jak sie slub wzilo to sie do smierci juz meczylo razem. Kobiety i mezczyzni sa juz uswiadomieni, nie musza tkwic w zwiazkach w ktorych nie znajduja zrozumuenia i oparcia.

bo to mieszkanie mojej siostry,a błogosławieństwo na ewentualne wprowadzenie sie mam ja z dziecmi.nie lubią sie m i siostra.wystarczy żeby zarabiał tyle co ja i pozostaje mnóstwo czasu na obowiazki domowe.nie POMOC, bo pomoc to wtedy gdy ja nie pracuje i sobie siedze w domku,ale jesli obydwoje pracujemy to nazywamy to równym podzialem obowiązków.

meluzynazielononiebieska ależ ja 1000 razy próbowałam rozmawiać,ale m nie widzi problemu.mówi -to najwyżej nie zapłacisz bankowi.szkoda mi kasy ,która włozylismy w to mieszkanie ,nie chce żeby nam je zabrali. >>> :) no to wlasnie, ten idealny maz, ktory tak dba o dzieci, zone i dom, mowi: najwyzej nie zaplacisz bankowi:) Kobieto to z nim porozmawiaj tak jak nam tu piszesz, jesli nie skutkuja takie rozmowy to on musi miec swiadomosc, ze jetses gotowa juz do nast kroku.

ależ mówiłam straszylam,on na to-zrobisz jak uważasz.

Gość Norwegia Norwegia
tak tak, najlepiej ja rozwiedzcie i bedzi jej lepiej wtedy, tak samo jak i polowie z Was jest wspaniale, bez urazy.

dziekuję za wszystkie posty,biegne po dziecko.odezwę się jutro.

Gość gość
princessax "Czysty materializm- chcesz się go pozbyć bo mało zarabia. Ale z ciebie pustak" Z Ciebie princessax jest pustak, jeśli nie rozumiesz, że kasa jest potrzebna by opłacić rachunki i kupić dzieciom jedzenie. Tu chodzi o to, że facet nie poczuwa się do odpowiedzialności i nie dba o rodzinę. A to cecha, której się nie toleruje.

Gość gość
jeśli możesz dorobic to dlaczego tego nie zrobisz? Skoro Twój maż moze zajac sie dziećmi i domem? A za chwilę piszesz, ze nie dorobisz bo jesteś zmęczona. Weź Ty sie zdecyduj i tyle. A to, co piszesz o seksie jest obrzydliwe. Typowe dla bab, które d**a szantażują facetów, fuj.

Gość gość
Kobito - w związku raz jest lepiej a raz gorzej. Teraz macie gorzej i zaczynasz lamentować, on nie lamentował jak on zarabiał 7 koła a Ty marne 2, nie chciał Cie zmienić na inną, która zarabia lepiej, jest lepiej zorganizowana. Z tym kredytem nie wiń tylko męża bo to była wasza wspólna decyzja która widać, że was przerosła. Nie zawsze w życiu jest się na fali i zarabia krocie, to trzeba brać pod uwagę przy kredycie na XX lat. Przepali 300 zł - no ok, nie jest to zbyt dobre ale inny nie pali a przejeździ to na paliwo, a nawet dwukrotność tego. Jeszcze inny ma 1500 zł przepije wszystko i jeszcze wpędzi się w długi by mieć na picie, ni e interesuje go żona i dzieci. Twój mąż nie jest taki zły jakim go malujesz. Ile może to zarobi - z praca jest ciężko, co innego gdyby miał inną pracę za 2 tys i nie chciał się jej podjąć. Jeśli Ty potrafisz i masz możliwość to Ty powinnaś zarobić więcej, kryzys minie, może się wszystko ruszy i znajdzie lepszą pracę. W życiu czasem jest z górki a czasem pod górkę, wszystko trzeba przeżyć a ja widzę że Wy włąśnie zbiegliście z górki , wyszliście na prostą a Ty już chcesz go zostawiać. Pomyśl o innym , które mają mężów pijaków. Twój nie jest zły.

Gość to tylko polsza
do meluzynazielononiebieska czekam kiedy dorosniesz do decyzji by go zostawic, dawaj znac tu jak Ci idzie, buziaki :)

Gość grzybobójca
Tak,jej fagas nie jest zły, bo nie pije.Ludzie czy was powaliło?Co to za wykładnik, że ma się cieszyć z tego co ma? Może powinna porównać się do tych , którzy maja lepiej?A żony nie muszą się martwić rachunkami i trutniami.

Twojej roszczeniowej postawy nawet nie chce mi się komentować, bo jest skandaliczna. Zastanawiam się tylko, dlaczego sądzisz, że po rozstaniu to wyłącznie na męża spadnie obowiązek spłacania kredytu? bank się nie będzi epytał, czy Ty tam mieszkasz. jeśli razem z mężem zaciągnęłaś to zobowiązanie, to musicie je spłacić do końca oboje

Gość MTr.
Jednego nie umiem zrozumiec. Zarabial 7 tys - bylo zle, bo byl w domu gosciem. Teraz zarabia 1.5 - tragedia, bo za malo kasy. Autorko, zdaje mi sie, ze oczekujesz rzeczy niemozlowych. Chcialabys zeby maz zarabial kokosy, jednoczesnie bedac w domu no i najlepiej,zeby przestal palic. Caly czas to przed nim stawiasz jakies zadania, nie oczekujac od siebie. Pewnie odpowiesz, ze Ty robisz wszystko. Otoz nie. Zarabianie 2,5 to nie wszystko. Nawet zarabianie 10, to tez nie to. Tu potrzeba odrobiny zrozumienia. Sprobuj zmienic swoje nastawienie do meza. Moze zorganizuj jakis mily wieczor. Rozmawiajcie do skutku. Bo nie powiesz mi, ze wszystko to jego wina. Problem lezy tez w Twoim nastawieniu do niego i im szybciej je zmienisz tym lepiej dla was.

Gość gość
Autorko jak Ci się frykasów zachciewa to rusz 4 litery i sobie na nie zarób a nie rzucaj się do innych o kasę.

Norwegia Norwegia - a Ty na sile probujesz jej wmowic, ze jest materialistka i pusta suka, a nie widzisz tego, ze ten facet jest po prostu nieodpowiedzialny!!! On nie jest tutaj najbardziej poszkodowany skoro woli wydac 3 stowy na fajki niz kupic dzieciom chleb, jak mozna tego nie widziec? Jak on mysli o dzieciach skoro ma w d***e czy zaplaca raty czy nie a co za tym idzie ma w d***e to ze dzieciom moze zabraknac dachu nad glowa. Ma w d***e i dzieci i żone, bo widzi jak ją to trapi a jedyne co moze zrobic to mowic " nie płać bankowi" no ktora by chciala takiego męza? I naprawde nie rozczulajcie sie tak nad facetami, ze posprząta, ugotuje, bo to jego zasrany obowiazek! A tak naprawde to autorka tematu jest tutaj pokrzywdzona, bo jej mąż woli przepalac pieniadze niż dorzucic sie do domowego budżetu- jak go nie stac to niech nie pali, proste . Norwegia Norwegia - zaloże sie, ze ty kurzysz nałogowo, dlatego taka wielce wyrozumiala dla faceta, ktory ma wszystko w d***e, procz swoich fajeczek. Autorko wpolczuje naprawde, to musi być obciążające psychicznie, ze jestes ze wszystkim sama i musisz sie martiwć o cala wasza 4 tylko i wylącznie Ty, bo rozumiem klopoty przejsciowe, ale wtedy faceta sie stara czegos szuka a nie mowi - nie plać rat! i mimo, tego, ze sama wyszukujesz mu ofert pracy on z tego nie korzysta. Wstrząsnij nim porządnie, moze sie opamieta.

Gość gość
To co napisałaś na wstępie jest dla mnie trochę dziwne, piszesz że facet zarabiał dużo, ale był w domu gościem i tęsknił za Tobą i dziećmi dlatego zrezygnował... uwierz mi że 90% kobiet dałoby się pokroić za takie podejście swojego faceta, piszesz że jest nierobem mimo iż pracuje w pracy i w domu... W sumie nie dziwię się że ma takie podejście. Zamiast go wspierać, rozmawiać, zachęcać z pewnością gnębisz go. Nie jeden wracałby pijany do domu robiąc awantury i lejąc Cię jak nie fizycznie to psychicznie. Wiadomo że pieniądze w życiu są niezwykle ważne o ile nie najważniejsze, więc może powiedz mu od serca, aby znalazł sobie pracę za granicą za dobre pieniądze i najlepiej niech nie wraca, powiedz że nie będziesz tęsknić... Przecież dla Ciebie stracił na męskości wraz z pensją... Żal mi gościa, żal mi Ciebie, żal mi Was... chyba nigdy nie założę rodziny, wolę być nieszczęśliwy sam, niż z kimś...

Gość Norwegia Norwegia
do mopa z wiadra czy cos tam-nie pale. zaskocze cie, nawet nie pije. i nie wyzywam ludzi od suk, ale fakt, nie rozumiem podejscia autorki.

Gość goschjjh
kredyt jak juz po rozwodzie ty bedziesz splacala bo wiecej zarabiasz,jesli dojdzie do podzialu majatku to kredyt zostaje przy osobie ktora posiada zdolnosc kredytowa, twoj maz sam nie posiada. Nie pisze o splaceniu ciebie bo z tego nic nie splaci, bank nie zdejmie z zadnego z was obowiazku splacania rat czy bedziecie razem czy nie

pisze szybciutko i zaraz się kładę bo lecę z nóg.dziękuje wszystkim za dyskusję.M OD WCZORAJ PODJĄŁ dodatkową robotę.pozdrawiam wszystkich.szczególnie dziękuję gościowi z ostatniego wpisu wczoraj wieczorem(temu który pisał że 90% itd).zobaczymy jad dalej będzie.