Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasiulla33

mleczaki z próchnicą?też macie problemy z ząbkami u swoich dzieci?

Polecane posty

Gość kasiulla33

jakim sposobem je leczycie? moja dwudziesto miesięczna córka ma zepsutą górną dwójke,byłam u dentysty,a ten powiedział tylko żeby dobrze czyścić..i nic z tym nie robić:( czy ma racje?

Gość gość
ja leczyłam chore zęby mojego dziecka

Gość kasiulla33
a ile dziecko ma miesięcy? i w jaki sposób są leczone ząbki?

Gość gość
starsze było niż twoje. ok 3 -4 lat miało gdy było pierwsze podejście do leczenia. Jak leczone -normalnie, borowane a potem zakładane wypełnienie. Nie bolało nic, a bez znieczulenia było.

Gość gość
czym wy karmicie swoje dzieci, ze tak im się zęby psują? :O

Gość kasiulla33
nawet słodyczy nie je,to nie wiem od czego:(

Gość gość
Ja też leczyłam chore zęby u dziecka. Pierwsze miała robione w wieku 2,5lat, normalnie jak u dorosłego, bez znieczulenia. Teraz ma prawie 5 lat i nie ma problemu z chodzeniem do dentysty, dziecko się nie boi bo nie wie,że może boleć i jeśli się nie zrazi przy pierwszej wizycie to będzie ok.

Gość gość
A czy Ty myślisz,że tylko od jedzenia się zęby psują??

Gość gość
:(

Gość gość
ja mam dwójkę dzieci, córka ma bardzo słabe zęby, pierwszy plomba w wieku 2 lat, aktualnie ma 5 lat i 6 plomb, wszędzie z tyłu. Synek ma 4 lata i wszystkie zęby zdrowe. taka sama dieta, nawet bym powiedziała że syn bardziej lubi słodycze i je ich więcej niż córka a próchnicy nie ma... higiena higieną ale genetyka ma tu ogromne znaczenie.

Gość gość
mój w jak miał 1,5 roku zgrzytał zębami i całkowicie pościerał górne jedynki i dwójki ,dentysta też kazał nic z tym nie robic , ale boję się że za jakiś czas zacznie go to bolec

Mój syn ma prawie 8 lat i nie wiem co to jest próchnica. Moim zdaniem trzeba dziecku częściej myć zęby , unikać cukrów (słodycze itd),słodkich soków.

Gość gość
poteor z bagien twoje zdanie nijak sie ma do faktow, niestety ale jak ktos ma predyspozycje to prochnica pojawi sie nie wiadomo kiedy

Gość kasiulla33
moja też zgrzyta zębami,a jak wyglądają te pościerane ząbki? u mojej ten ząbek ma szkliwo tylko po bokach,a środek ma lekko brązowy,może to przez zgrzytanie?

Gość gość
jestem asystentka stomatologiczna, mleczaki trzeba koniecznie leczyc, próchnica na mleczaku zaatakuje wyrzynajacy sie ząbek stały i wtedy dopiero jest problem. Na pierwszej wizycie dziecko musi sie oswoic z gabinetem, pooglądać narzedzia, otworzyc buzie, nie wolno borowac na pierwszej wizycie bo jak przy borowaniu zaboli to dzieciak bedzie zrażony.

Gość gość
a i jeszcze cos, pamietajcie rodzice ze 6 wyrzyna sie tylko raz !!!! bo wielu rodziców nie zauwaza ze wyrżneła sie 6 i nie lecza takiego zeba z próchnica bo mysla ze wypadnie bo to mleczak i czesto jest tak ze zab nadaje sie tylko do usuniecia

Gość gość
a słodycze to mozna jeść, zalezy jak szybko sie je je, mozna zjesc tabliczke czekolady i zebom nie zaszkodzi jesli zje sie ja szybko, najgorsze co moze byc to lizaki które dziecko długo liże i cukier osadza sie na szkliwie

Gość gość
Bruhahaha 20-miesięczna... Czyli prawie dwuletnia? Wpieprza słodycze, nie myje ząbków, to i próchnice ma. Gratulacje, zaniedbałaś dziecko.

Gość kasiulla33
sama jesteś zaniedbana,nie je słodyczy,i myje zęby

Gość gość
,byłam u dentysty,a ten powiedział tylko żeby dobrze czyścić xxx autorko, tępa dzida jesteś. przecież nawet specjalista powiedział, że dziecko ma źle czyszczone żeby - ZANIEDBAŁAŚ JE i tyle.

Gość gość
Moje jada słodycze,słodkie napoje( z głową). Myje 2razy elmex(ja mu pomagam czasami) ma 4 lata i ząbki piękne,bez próchnicy.

Gość gość
jak w ogóle zauważaci etą próchnicę, mój dwulatek nie pozwoli sobie do buzi zjarzeć

Gość kasiulla33
do tępej dzidy:)ty to za to inteligentna jesteś:( przecież można by zalakierować czy coś? a on kazał tylko myć,dlatego się pytam innych mam,a ty się już tu nie poć:)

Gość Izabellleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Kasia olej przygłupy ;) mozna zalakierowac zeba z próchnica tylko jesli dziecko zgrzyta zebami to efekt bedzie krótki

Gość kasiulla33
Izabellleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee dzięki:) czy lakierowanie się powtarza co jakiś czas?chyba się wybiore do innego dentysty..

Gość Izabellleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
dobrze zalakierowane zabki powinny wytrzymac rok a jak zrobi to marny dentysta to lakier szybko zejdzie

Gość kasikkkk24
Mój synek ma zepsute jedynki i dwójki górne co jest efektem butelki jak był młodszy ( teraz ma 5l ). W listopadzie byliśmy u dentysty na ostatniej wizycie impregnacji zębów. Z tymi górnymi niestety nie da się nic zrobić, trzeba czekać aż wyjdą stale zęby. Natomiast dzisiaj zauważyłam że nad górna jedynka wyszedł kawałek ząbka, i to tak dziwnie bo ten ząb wychodzi do góry poza dziaslo a nie jak to zawsze bywa w dol. Tak jak by mu się ząbki cofały do góry i wychodziły przez dziaslo. Czy któraś z mam miała podobny problem ze swoim dzieckiem ?

Gość gość
Wybierz sie do dobrego stomatologa dziecięcego, ja mam zaufaną dentystkę w http://www.mega-dent.pl/ i tam zawsze chodza z córką. Mleczaki z prochnicą trzeba też leczyć, nie można ich olewać myslac,że wypdaną, bo one stwarzają środowisko dla zebów stałych, wiec muszą tez byc zdrowe!

Gość gość
moje dziecko ma 2,5 roku i ma prochnice na dwoch gornych jedynkach myje jej zeby odkad zaczeky wychodzic 2 lub 3 razy dziennie malo slodyczy czasami jakis slodki napoj glownie pije wode bylam u dentysty stwierdzil ze nic sie z tym nie zrobi masakra .... musze zapisac dziecko do innego dentysty