Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bezsenna.

Somnifobia-jak z nią walczyć?

Polecane posty

Gość Bezsenna.

Jak w temacie.

Gość Bezsenna.
Ktoś tu na nią choruje?Piszcie.

Gość Bezsenna.
!

Gość gość
t

Gość gość
A co to jest?

Gość gość
Witam. Tak niestety choruje na somnifobię. Mam 26 lat .Przez nią jestem wciąż niewyspana.Choruję na nią mniej więcej od roku .Nie wiem co ją dokładnie wywołało , ale za pewne stres związany ze studiami. Ja nie boję się zasypiaćnp: z powodu koszmarów tylko samego procesu zasypiania , utraty kontroli nad sobą czyli przejścia ze stanu świadomości w nieświadomość. Czasami pomaga mi w zmniejszeniu jej nasilenia nie myślenie o nadchodzącej nocy i o tym , że za chwilę mogę popaść w sen gdy już jestem w łóżku, ale to rzadko pomaga.Przed somnifobią cierpiałam na bezsenność , ale ta fobia to znacznie coś bardziej uprzykrzającego życie . Ta panika gdy ma się zasypiać . Znasz to . Zarejestruj się do psychologa .Na pewno zna on różne techniki relaksacji pomagające w zmniejszeniu objawów choroby. Ja już mówiłam mojej pani psycholog , że występuje u mnie strach przed zasypianiem , ale na razie zajmujemy się podwyższeniem mojej samooceny. Ja mam problem nie tylko z tym strasznym lękiem , ale także z nerwicą natręctw myślowych. Życzę tobie powrotu do zdrówka. Będę się jeszcze odzywać.

Gość gość
Witam, jestem studentką 3 roku fotografii na UW. Moja praca licencjacka będzie poświęcona ludziom, którzy zmagają się z różnymi fobiami. Jeżeli ktoś byłby chętny do współpracy poproszę o kontakt na maila (fobie.licencjat@gmail.com)