Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Agawa_Agawa

Do jakiego wieku dziecko powinno pic mleko modyfikowane?

Polecane posty

Jak w temacie. Kiedy Wasze dzieci przestały pić mm? Synek jest prawie od urodzenia na mm i wszystko było ok, ale mam wrażenie, ze ostatnio mu mleko szkodzi, także kaszki na mm typu Humana, czy HIPP. Synek ma 2,5 roku - czy powinnam zastąpić obecne mleko innym, czy zrezygnować z mleka modyfikowanego w ogóle? Podaję mu od jakiegoś czasu napoje na bazie mleka ryżowego i sojowego i chętnie pije, ale niestety są mneij kaloryczne niż mm, a maly slabo przybiera na wadze.

Gość gość
cora przed skonczeniem 2 lat zaczela pic mleko krowie.

Ale dawałaś jej normalnie w butelce codzienie mleko krowie? Jakie? Takie z kartonika - podgrzane tylko, czy przegotowane? Może głupie pytanie, ale czy w ogóle trzeba dawać mleko później? Czy nie można białka i wapnia dawać w postaci jogurtów, serów, budyniów itp. - czy musi to byc koniecznie mleko do picia? Ja sama nie lubię pić mleka krowiego.

Gość gość
mleko uht poltluste.jedynie podgrzewalam.uwielbiala i nadal uwielbia kakao wiec w takiej postaci dostawala.najczesciej pila ze zwyklego kubka albo ze slomka.ta druga wersja bardziej jej sie podobala ;) sery ,jogurty jak najbardziej dawaj.kazde zrodlo wapnia jest dobre bo potrzebny jest on dla kosci :)

Gość gość
U mnie nie było problemu z mlekiem, od około 9 miesiąca dostawał owsiankę na mleku krowim i te wszystkie serki, sery, budynie, potem kakao, a mleko modyfikowane tylko na noc, już po skończeniu roczku przestałam dawać te papkowate kaszki itp. Jakoś 3 miesiące przed drugimi urodzinami przestałam dawać modyfikowane tylko przeszłam całkowicie na krowie takie z kartonu pełnotłuste, tylko podgrzewam nie gotuje.