Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość facetka po 50 tce

Powiem wam prawde

Polecane posty

Gość gość
po prostu w polsce jest taka tandetna moda. i polke/polaka mozna rozpoznac z odleglosci 1000km nawet w stanie w ktorym mieszkam i nie ma wielu polakow wylapalam kilku tylko widzac jak sa ubrani i pomyslalam: to musi byc polak/polka! i mialam racje. amerykanki nie ubieraja sie jak z zurnala ale nie obrabiaja ci tez d**y za plecami na temat tego co ty nosisz, lubie ten luz nie cierpie jak ktos mi sie wtraca w moje zycie albo ocenia mnie a to jest tendecja polaczkow. jednym slowem nie tesknie za polska :) ale znalam kilka takich starych babc co mialy sentyment do polski i wrocily po x latach tam na emeryturye teraz sie za glowe lapia i gryza tynk nawet ze swoimi amerykanskimi emeryturami. wiec powodzenia!

Gość jngenrjk
zgadzam sie w 100% tez lubie ten luz i nikt nawet lepiej sytuowqany nie patrzy na ciebie z wyzszoscia,tez lapie sie ze rozp[oznaje polakow na kilometr,nie wiem co to jest chyba te szare twarze,ten ubior przesadny makijaz a zeby szare,ostatnio u mojego teraz juz ex faceta bylo wesele,przyjechalo kila polek (nie lubie obgadywac) i po prostu porazka,nie dosc ze czuly sie lepsze od reszty i tez to pokazywaly to jeszcze ten ubior,moze i z drogich sklepow ale jakis taki tandetny ja bylam moim zdaniem w ladnych spodniach i dopasowanej bluzce (co nawet mnie nie znajac przed weselem KAZALY mi sie przebrac) nie rozpisujac sie, po kilu godzinach panie sciany podpieraly,puder zaczal splywac,fryzura nalakierowana opadac a ja w moich "nieszczesnych " spodniach szalam na parkiecie nie wspomne juz o zazdrosci w ich oczach ze jak to tak,....do autorki :wspolczuje nieznajomosci jezyka i pytanko?? po co opieprzac??ja juz nie pamietam kiedy ostatnio kogokolwiek ochrzanilam no,moze swoje dzieciaki

Gość gość
Jak prawda to prawda-co za glupie baby wyzej jedna z druga :O

Gość gość
Smieszy mnie ze ktos kto mieszka w nirmczech tak bardzo teskni za polska, ja mieszkam 0d 20 lat w kanadzie i za polska wcale nie tesknie, ale za europa tak, chcialabym mieszkac gdzies na poludniu europy.Ale jak sie miezka w DE to niemal jak w polsce bo to tak blisko.

Gość gościu z 13.07.13 [22:57]
acha, ty nie lubisz jak ci d**ę obrabiają, ale ty możesz innym że tandetnie się ubierają itd Amerykanki nie obgadują? na pewno obcych na ulicy nie, ale swoje psiapsiułki i sąsiadów to 100%

Gość gość
ty z Kanady-od 20 lat nie tesknisz za Polska i nie udalo ci sie zmienic jezyka?! I mieszkac w "DE",to nie to samo ,co w Polsce,nawet jezeli blisko!

Gość gość
ty z Kanady-od 20 lat nie tesknisz za Polska i nie udalo ci sie zmienic jezyka?! I mieszkac w "DE",to nie to samo ,co w Polsce,nawet jezeli blisko! -------------------------------------------- Boszsze są jednak jeszcze normalni ludzie na tym świecie dziękuję ci za odzyskanie choć odrobiny wiary w ludzi :) tej z Kanady to bym coś "ładnego" napisała o koala no ale pominę szkoda klawiatury ;)

Gość gość
do wyzej-nie jest tak tragicznie,ja też z wami...:-)

Gość gość
losie, chcecie wiedziec jak jest w Anglii? wsiadajcie w samolot I przyjezdzajcie, przeciez Polska nie jest juz za zelazna kurtyna, jest wolnosc, loty sa bezposrednie, wsiadac I przyleciec I bedziecie wiedziec jak jest w Anglii, a nie potem piszecie, ze jakies glupoty gadamy, albo nieprawde, sami sie przekonajcie I przestancie zakladac ciagle durne topiki, z durnymi pytaniami. Czy was tam lancuchami w tej Polsce trzymaja? Na wakacje do Egiptu, Grecji, Hiszpanii jezdzicie, a do Anglii nie mozecie? Przyjezdzie, zobaczcie, punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia...

Gość gość
ty od tej Anglii pogieło Cię ?? latasz z wątku do wątku i siejesz grozę jakoby pracy i niczego już tam nie było a właśnie że jest :D !!! jest praca są pieniążki i żyje się o wiele lepiej jak np w Holandii bo ludzie inni i klimaty inne. Nie bójcie się wyjeżdżać !!! Bo sobie dacie radę :)

Gość gość
no przeciez pisze, zeby przyjezdzali, przeciez nikt ich chyba sila w tej Polsce nie trzyma, a teraz ludzie moga dowolnie podrozowac, tylko nie rozumiem po co te durne pytania o to jak jest w UK? Chcesz wiedziec przyjedz, zobaczysz, punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia. Jednym sie podoba innym nie.

Gość gość
A nie jest was juz za duzo w tym UK,ze jeszcze zachecacie...? :-D

Gość gość
Pewnie, ze jest za duzo, o wiele za duzo. Nie wiem skad te p********ie, ze tu tak pieknie i dobrze

autorko - ja mysle ze to stan umyslu decyduje o udanej emigracji, to nie ejst dla kazdego - i tak jak napisalas, zaden stan konta/akcent czy ilosc posiadanych nieruchomosci tego nie zmieni. Po prostu emigracja musi odbyc sie w glowie - dopiero potem mozna ja wprowadzic w zycie. Ja znam grupe polakow ktorzy wyjechali z PL w wieku 20-30 lat dzis maja ok 45-50 - i uwazaja ze to byla najlepsza decyzja w ich zyciu, wyjezdzali juz po transformacji ustrojowej i niektorzy z nich nawet nie odwiedzili potem PL, mogli ale nie chcieli - sa calkowicie pochlonieci swoim zyciem na zasadzie "tu i teraz" - ale znam tez i drastyczne przypadki zalaman psychicznych;/

Gość do wyzej
Odciecie swoich korzeni,zeby byc tu i teraz,nie jest wcale takim zdrowym rozwiazaniem,

alez ja nie mowie o odcinaniu;-) ja po prostu nie przywiazuje wagi do przeszlosci, sa ludzie dla ktorych pierwsze 15-20 lat ich zycia jest mega wazne: ludzie ktorych wtedy spotkali, miejsca, kultura, jezyk itd. - ale sa tez ludzie ktorzy nie sa tak mocno mentalnie zakorzenieni w swojej przeszlosci zyja tu i teraz, i naleza do terazniejszsoci. Te osoby o ktorych wspomnialam ktore w zasadzie zapomnialy o PL, to nie ejst tak ze codziennie rano sie budza i sobie mysla "nie pojade do PL" ich tak wchlonela nowa ojczyzna ze jak sie kapneli to sie okazalo ze minelo juz 8 lat np. Tutaj nie chodzi o jakies drastyczne przecinanie wiezow;/ Raczej o umiejetnosc koncentrowania sie na tu i teraz.