Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kamsis

Ginekolog w ciąży

Polecane posty

Gość kamsis

Właśnie dowiedziałam się,że jestem w ciąży. Poszłam na pierwsza wizytę do ginekologa prywatnie, która oczywiście założyła mi kartę ciąży. Wszystko było by ok gdybym nie musiała robić wszystkich badań też prywatnie bo najzwyczajniej szkoda mi pieniędzy skoro jestem ubezpieczona. I tu pojawia się moje pytanie. Czy mogę prowadzić ciążę o dwóch lekarzy? Jednego prywatnie u którego czuję się bezpieczniej, wizyty mam kiedy potrzebuje, dokładniejsze badanie, wiecej posięca mi czasu i u drugiego w ramach NFZ by mieć badania w ramach NFZ? Czy każdy lekarz zgłasza obecność ciąży gdzieś dalej? czy taka opcja jest możliwa?

Gość gość
Możesz, ale lekarz NFZ zrobi Ci tylko te badania, ktore uzna za stosowne, nie muszą się pokrywać z tymi zleconymi przez lekarza prywatnego.

mozesz, ale masz 1 karte ciazy. tylko niektorzy lekarze na to krzywo patrza

Gość gość
W nfz mozesz miec tylko jedna. Prywatne gabinety nfz-u nie interesują. W Lux medzie jest na przykład tak, ze trzeba podać imie i nazwisko lekarza oraz przychodnie gdzie prowadzi się ciążę i wtedy w Lux medzie zakładają kartę ciąży i wszystkie badania jakie zleci ten pierwszy lekarz zleci lekarz w Lux medzie i jak się ma abonament to wszystkie beda zrobione w ramach tego abonamentu.

Odniosę się do tytułu wątku: Ginekolog w ciąży może oczywiście być pod warunkiem że jest kobietą w wieku rozrodczym. ;) :classic_cool: