Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy mogę być w ciąży ?? PROSZĘ O SZYBKĄ ODPOWIEDŹ!!

Polecane posty

Gość gość

Witam, mam problem, od 2 miesięcy używam krążek nuvaring, pierwszy założyłam tak jak powinnam w 1 dzień miesiączki (to był piątek), ale zapomniałam po 3 tyg wyjąść dokładnie w piątek, w sobote dopiero wieczorem wyjęłam. okres dostałam w poniedziałek po wyjęciu no i następny założyłam w sobotę po przerwie. W tą też sobotę współżyłam z chłopakiem przed założeniem krążka ale z prezerwatywą ( cały czas używam też prezerwatywy, nuvaring to dodatkowe zabezpieczenie). Ostatnio wyjechałam w góry i czasie pobytu wypadała mi sobota w którą powinnam wyjąć krążek. I tu pojawił się mój problem bo mimo, że dopiero wieczorem w sobotę miałam wyjąść krążek to od rana w sobote pojawiły mi się plamki na bieliźnie. Dodam, że w piątek cały dzień spędziłam na basenach termalnych. W tydzień przed wyjazdem w sobote również współżyłam (prezerwatywa nie pękła, sprawdzałam dokładnie później czy nie było żądnych przetarć i nie było). W sobotę te plamienia były małe, zrobiłam też test w sobotę wieczorem i wyszedł negatywny. W Niedzielę były już większe brązowe plamienia. Dziś w poniedziałek rano miałam brązowe plamienia i w ciągu dnia tak jakby ta krew była w środku i nie mogła wyjść na zewnątrz. Boję się że mogę być jednak w ciąży mimo podwójnego zabezpieczenia, mimo że prezerwatywa była cała, bo zmierzyłam sobie temperaturę w pochwie rano i miałam 36,9 - 37,0 a miesiąc temu jak dostałam okresu to temperatura spadła mi do 36,5-36,6. Proszę o szybką odpowiedź czy to może być plamienie implantacyjne i czy może być to ciąża czy jednak jakaś anomalia spowodowana wyjazdem ?

Gość gość
Kochana nic się nie martw :) Ja w maju byłam na urlopie w górach i również plamiłam jak oszalała :) Nie ma powodu do zmartwień i do zaprzątania sobie głowy, to normalna sytuacja !!! :)

Gość gość
ale mimo że używam krążka mogło się tak zdarzyć ? i ta temperatura mnie dobiła...

Gość gość
Jasne, że tak. Nie przejmuj się temperaturą! Inny klimat, inne ciśnienie, organizm przeżywa to na swój sposób. To całkowicie normalne.

Gość gość
No to już jestem troszkę spokojniejsza dzięki ;)

Gość gość
tez mialam plamienie i podwyzszona temperaturew ciala i w ciazy nie bylam chociaz staramy sie o dziecko.

Gość gość
No to Tobie życzę powodzenia ;);)

Gość gość
Temperatura w ciazy nie jest podwyzszona tylko wyzsza od tej, jaka byla przed owulacja. Przy stosowaniu krazka owulacji nie ma. Przy stosowaniu antykoncepcji hormonalnej nie należy w ogole zwracać uwagi na pomiar temperatury, bo hormony zmieniają te parametry.

Gość gość
Czyli mimo że miesiąc temu miałam spadek tem przy okresie to teraz ten spadek nie musi mieć miejsca ?

Gość gość
Spadek w stosunku do czego?

Gość gość
Bo miesiąc temu tak z czystej ciekawości sprawdzałam sobie tem. i podczas 3 tygodni noszenia krązka była mniej wiecej między 36,9 a 37,4 a jak wyjęłam krążek to spadła do tak 36,5 a teraz tego spadku nie ma

Gość gosc345
sorry ze pisze tu . a wiec ktos pomoze? mam okres plodny . wczoraj mialam na rece sperme po czym po 5 min poszlam sie umyc i dotykalam pipy po wargach przy wejsciu zanim umylam rece czy moge byc w ciazy?

Gość gość
na mur beton ciąża. :O Weź sobie poczytaj co napisałaś i pomyśl czy to ma sens?

Gość gosc345
poniewaz odrazu dotknelam sie tam a nie umylam rak

Gość gosc3
To po co sie dotykasz takie rzczy trzyma sie na odleglosc ;]

Gość gość
Bo miesiąc temu tak z czystej ciekawości sprawdzałam sobie tem. i podczas 3 tygodni noszenia krązka była mniej wiecej między 36,9 a 37,4 a jak wyjęłam krążek to spadła do tak 36,5 a teraz tego spadku nie ma -> odp. mi ktoś czy to normalne ?

Gość gosc345
poniewaz chcialam sie umyc. ale mysle ze po tych 5 min sperma juz zaschla i nie byla zdolna . choc mam dni plodne a wy jak myslice . sa jakies szanse?

Gość gość
Strasznie małe bo musiała by się dostać do środka.

Gość gosc345
bo plodne dni i sie boje :( bo troche wkladalam palce jak sie mylam;/

Gość gość
Sorrki ale ponawiam.. Bo miesiąc temu tak z czystej ciekawości sprawdzałam sobie tem. i podczas 3 tygodni noszenia krązka była mniej wiecej między 36,9 a 37,4 a jak wyjęłam krążek to spadła do tak 36,5 a teraz tego spadku nie ma -> odp. mi ktoś czy to normalne ?

Gość gość
A czy w tym miesiacu mierzylas?

Gość gość
jest ktoś kto mi odpisze na powyższe pytanie ?? Proszę o odpowiedź

Gość gosc345
bo plodne dni i sie boje bo troche wkladalam palce jak sie mylam;/

Gość gość
no mierzyłam po włożeniu krążka i jakoś nie dawno to miałam ponad 37 st

Gość gość
To po pierwsze spadek jest, a po drugie powtarzam, ze pomiary temperatury nie sa miarodajne w trakcie stosowania antykoncepcji hormonalnej. Nie ma opcji, zebys byla w ciazy.

Gość gość
Jak sie mylas to woda splukala xd no chyba ze wkladalas palce do srodka i sie masturbowalas xd