Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Æðelgast

Marzę o tym, by zostać alchemikiem.

Polecane posty

Gość ci podpowiem:
rock psychodeliczny, new age i szatan - nic z tych trzech nie ma z soba nic wspolnego, ale to wystarczy chwilke pomyslec i sie zastanowic, a nie udawac, ze sie mysli :P

A szczury? Lubisz szczury? Jedni nie cierpią, inni twierdzą, że to takie bystre, czyste i lojalne. Nom w ogóle za owady są dziwne. Szerszenie nie są brzydkie, ale niebezpieczne. Mnie giedyś jeden chyba pogryzł. Bo znalazłem w pościeli szerszenia w letargu, a potem zauważyłem, że mam dziwnie poździerany naskórek na nodze. :o

Gość Beruthiel
To duży musiał być ten szerszeń, skoro Cię pogryzł. Haha :P Szczury? Jasne, że lubię, a najbardziej lubię bezwłose... są takie sympatyczne :) Nie lubię tylko karaluchów i szerszeni, a całą resztę zwierząt uwielbiam, to są takie wdzięczne stworzonka Boże. :)

mały, jak osa, ale to na pewno szerszeń, bo inne ubarwienie. Kiedyś do pokoju wleciał mi wielki szerszeń. Próbowałem go przepędzić, ale się nie udało.Musiałem go zabić. W tym czasie pojawił się drugi szerszeń To co napisałaś jest ciekawe w obliczu faktu, że wiele katolickich praktyk i symboli jest uznanych za dzieło szatana, czego "oko w trójkącie" jest chyba najlepszym przykładem

Gość Beruthiel
Też tak myślałam, że oko w trójkącie to jest oko szatana. Kiedyś ktoś mi powiedział, że jest to oko opatrzności i symbol Boga. :) Nie ma co szukać szatana, tam gdzie go nie ma.

Egipskie oko horusa, zwane też okiem lucyfera symbolem Boga? Zawsze myślałem, że symbolem Boga jest Tetragram ( יהוה). Ponadto to symbol Tójcy, a z Biblii wynika, że Bóg jest bytem jednoosobowym. "I będzie Pan królem całej ziemi. W owym dniu Pan będzie jedyny i jedyne będzie jego imię." Zachariasza 14:9

Gość Beruthiel
Jeśli chodzi o cytat, który przytoczyłeś, to chodzi o Pana Jezusa.

Nie. W hebrajskim oryginale jest יהוה, czyli yod he vau he, czyli Jahweh. Dopiero potem imię Boga było zastępowane przez "Adonaj" czyli Pan. Poza tym Bóg w trzech osobach nie miałby tylko jednego imienia. Ponadto Jezus stwierdza, że Bóg jest większy od Niego...

Gość gość
arianie zajmują się magią?

Alchemia to odrębna dziedzina niż magia. Alchemia była fundamentem chemii i miała spory wpływ na fizykę. Jej owoce ułatwiają nam życie do dzisiaj, a więc nie można stwierdzić, że była drzewem rodzącym "złe" owoce...

Gość gość
oko horusa wygląda tak, http://odkrywcy.pl/kat,111404,title,Co-oznacza-Oko-Horusa,wid,14477690,wiadomosc.html?smg4sticaid=610f50 proszę nie mieszać do swoich brudnych sprawek oka Opatrzności Bożej, rozumiemy się?

Gość Beruthiel
Lubisz spędzać czas na świeżym powietrzu?

Gość gość
teraz jest późno ale jutro porozmawiamy jeśli zechcesz, a tak na marginesie, Madonna, nosi krzyżyki ale nie ma nic z religią katolicką, wręcz przeciwnie, jest w kościele scjentologicznym, kościele szatana

Gość gość
* nic wspólnego

Gość Beruthiel
Maryja to niepokalana zawsze dziewica i tylko Jej się boi szatan. Przestań bzdury pisać Gościu.

Gość gość
Berutiel, o co Ci chodzi?

Gość gość
a kumam już, pisząc Madonna, miałam na myśli piosenkarkę, czy teraz już zrozumiałeś Beruthiel?

Beruthiel, a gdzie w PŚ jest napisane, że była zawsze dziewicą? Ponadto według Nowego Testamentu Jezus miał rodzeństwo... Taki Jakub był głową wspólnoty judeochrześcijańskiej w Jerozolimie... Poza tym zgodnie z ze zdrowym rozsądkiem szatan powinien bać się tylko Stwórcy... PS. Lubię i chyba nawet za dużo go tam spędzam, bo parę obowiązków zaniedbałem...

Gość gość
idę spać a Wy sobie gadajcie jak chcecie, dobranoc

Gość Beruthiel
Jezus nie miał rodzeństwa. Maryja była zawsze dziewicą, bo dzięki Duchowi Świętemu zaszła w ciążę i urodziła Jezusa.

Gość dobrze ze mnie tu nie ma!
masz racje. jest o tym nawet niezbity zapis w kronikach Gala Anonima :classic_cool:

"A gdy On jeszcze mówił do tłumów, oto matka i bracia jego stanęli na dworze, chcąc z nim mówić. I rzekł mu ktoś: Oto matka twoja i bracia twoi stoją na dworze i chcą z tobą mówić. A On, odpowiadając, rzekł temu, co mu to powiedział: Któż jest moją matką? I kto to bracia moi? I wyciągnąwszy rękę ku uczniom swoim, rzekł: Oto matka moja i bracia moi! Albowiem ktokolwiek czyni wolę Ojca mojego, który jest w niebie, ten jest moim bratem i siostrą, i matką. " Mateusza 12:46-50