Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Maciek B.

propozycja obiadu na wtorek...

Polecane posty

Gość gość
Maciek B. Wkladaja panie w rekawiczkach w zakladach miesnych sterylnych, a potem te sterylne zakłady w programie uwaga pokazują

Tak sie sklada, ze kiedys pracowalem 2 tygodnie w fabryce kurczakow w UK i much tam nie widzialem. Tak samo bylem kiedys w Zakladach Miesnych Viando i tez much nie widzialem. Tam jest po prostu za zimno na owady. Szczury bywaja, ale nie owady. Jakby inspekcja weszla i by zobaczyla muchy na miesie czy gryzonie, to by sie posypaly takie kary, z zamknieciem produkcji wlacznie. Plus afera w gazetach. Akurat te firmy maja bzika na punkcie przepisow sanitarnych, bo to jest ich byc albo nie byc. Iles lat temu moze masz racje, ze tak bylo, ale dzis jest o wiele lepiej.

Dokladnie, sami sie zajadaja kaszana z grilla, a mi tu beda mowic, ze polecam trucizne, ze niby ludzi chce potruc.

Gość gość
fuj kaszanka w takie upały ohyda

Gość gość
Maciek jest oszczedny, wiec wpierdala najtansze gowno albo sloiki od babci, bo przeciez na swieze warzywa i owoce to szkoda kasy...

Gość gość
poza tym maciora nie lubi kartofli młodych z koprem pisał wczoraj za to uwielbia wegetę je ją łyżkami

W weekend kupilem 2 kilo mlodych ziemniakow, kalafiora i kapuste oraz brzoskwinie, nektarynke i gruszke.

Gość gość
wow to pogratulować brzoskwinię i nektarynę a podzieliłeś się z dziewczyną ?

Gość gość
powiem ci wy to się zdrowo odżywiacie ona banana ty 2 kg. ziemniaków i nektarynę i ta kaszanka dziś a ona też kaszankę pierniczy czy se coś kupi?

Ona raczej nie lubi takich skrajnie tradycyjnych polskich rzeczy, zreszta oni tam maja taki bufet w firmie i tam czesto jada, wlasciwie to bardzo czesto.

Gość gość
to nie wesoło masz sam kaszankę wpierniczać musisz

Ona pochodzi z prostej rodziny, gdzie kaszanka itp byly na porzadku dziennym i tacy ludzie jak dorosna, to staraja sie wywyzszac jakimis wyszukanymi daniami, a u mnie w domu z kolei takich rzeczy nigdy sie nie jadalo, wiec dla mnie to jest atrakcja.

Lubie jesc sam, nawet w restauracji siadam tylem do sali. Poza tym jest cala lodowka innych rzeczy, nie rozliczam jej z jedzenia, moze sie czestowac moimi produktami przeciez. Takze tymi od mojej babci.

Gość gosc+
Ale macie dylematy, jak nie odpowiada wam kaszanka (bo latem sie jej nie jada...pierwszy raz slysze) to pozostaja lody, kromka chleba i coca cola:) Ja mam ochote na zielona salate z marchewia + sos francuski a do tego turecki chlebek z sezamem i zimna herbata mietowa...

Tak, ale Ty jestes normalna. Sama zauwazylas, ze wiele osob tutaj krytykuje moje propozycje tylko za to, ze sa polskie, zwyczajne i proste. Bo takie rzeczy w domu jedli i teraz staraja sie byc "lepsi" poprzez jakies nie wiadomo jakie rzeczy, a tamte uwazaja za grosze, bo kojarza im sie z bieda i dawnym zyciem. Albo sie za duzo filmow naogladali czy kolorowych pism naczytali.

Gość gość
ales ty durny maciora

Gość gość
czemu wy sie lapiecie na jego tanie prowokacje nie macie mozgu czy jaki c**j ?

A jak zrobie w listopadzie kapusniak, albo leczo, to powiedza, ze mucha siedziala na zeberkach, albo kielbasie wczesniej i tez zle.

Gość gość
mi się też wydaje że to prowokacja ten jego topik kulinarny tak samo z tymi sweet fociami ni z gruszki ni z pietruszki przecież te jego przepisy są obleśne

Gość gość
umarłam po prostu :O czy to się nigdy nie skończy ? gdzie jest palec Boży ? człowieku przestań, proszę Cię przestań mam propozycję - załóż jakiegoś bloga, zacznij pisać książkę, może ktoś to wyda w końcu różne szmiry wydają a potem mielą ale skończ wypisywać te bzdury bo naprawdę żal czytać z gminem się bratasz ? jesteś po prostu śmieszny - zwłaszcza przypisując jadanie takich gówien w nieprawdopodobych kompozycjach niewiadomo komu taaaa wywołałeś reakcję - punkt dla Ciebie :O zaczynam dochodzić do smutnego wniosku, ż naprawdę jesteś upośledzony i w tym kontekście jest mi oczywiście przykro i mamy cholera kwadraturę koła :O :O

Gość Zabijam nude
No rzeczywiście te propozycje obiadowe jakieś nie takie są :O ani to smaczne w takim połączeniu w jakim proponujesz ani zdrowe.

@zabijam nude: przeciez nie to wszystko jednoczesnie:) Najpierw danie glowne, pozniej chwila odpoczynku, pozniej deser i piciu. A nie ze kaszanka z chlebem na jednym talerzu z lodami:) Myslalem, ze takich rzeczy nie trzeba tlumaczyc.