Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Maciek B.

propozycja obiadu na wtorek...

Polecane posty

@gosc: nie chcesz to nie czytaj moich propozycji. Bloga odpalam na jesieni. Pisze takze powiesc kryminalna. Nie jestem uposledzony i tak sie sklada, ze takie polaczenie jak kaszanka z kiszona kapusta czy kiszonym ogorkiem - to jest klasyczne spozywanie kaszanki w tej czesci swiata.

Gość Zabijam nude
No nie wiem. Jesz lody popijając colą? Fe ;p

Gość gosc+
Tak zle tak niedobrze:)

@zabijam: no co Ty wygadujesz? A dlaczego nie? A w macdonaldzie przeciez takie polaczenia sa w zestawach.

Gość Zabijam nude
A wam o co chodzi? Już skomentować nie można propozycji obiadowej Maćka?

Gość Zabijam nude
No właśnie, no właśnie :D dobra już się nie odzywam bo wchodząc w dyskusję z Maćkiem muszą wtrącić się jego obrońcy.

Mozna komentowac, mozna krytykowac. Kazdy glos w rozmowie jest tak samo wazny. Ja sie krytyki nie boje, bo dzieki niej moge sie samodoskonalic.

Gość gość
maciora a pokażesz swoja twarz na you tube? jak gotował będziesz

Gość gość
błękitna ? eee... nic :D

Gość gość
maciora a pokażesz swoja twarz na you tube? jak gotował będziesz sssssssss na kafe jest pelno jego fotek,sam wklejal nic ciekawego, a nawet wrecz odpychajacy pryszczaty ryj, nos jak u pinokia i te male skosne swinskie oczka:o

Gość gosc+
O co chodzi z ta maciora, bo nie nadazam...:?myslalam, ze rozmawiamy o kaszance, propozycjach na obiado-kolacje a tu znowu wulgaryzmy:(

Gość sasanka opalona
ja mam dzis tunczyka z makaronem penne, brokulami, czosnkiem i ziolami prowansalskimi :)

Gość myszowaty tygrys
a ja bym zjadła coś dobrego tylko nie mam pomysłu. A kaszanki czy tam kiszki nie lubię. A jakie menu proponujesz na urodziny dla około 10 osób???

Gość sasanka opalona
pomidorowa mam raz w miesiacu.

@sasanka: no spoko. Rozumiem. @myszowaty tygrys: w organizowaniu wiekszych imprez kulinarnych poki co nie mam doswiadczenia;) Wiesz ja nie wymyslam jakichs niestworzonych rzeczy, tylko bardziej takie zwyczajne, ktore sam jem i robie:) Jak na wiecej osob, to przypuszczam, ze zastanowilbym sie nad pieczenia wolowa, bo to sie dosyc dlugo piecze, wiec jak juz robic to dla wiekszej ilosci osob, bo taka pieczen to jednak jest dosyc spora jak na jedna czy 2 osoby. Moze dodatkowo zrobilbym zrazy wolowe takie prawdziwe z ogorkiem i boczkiem w srodku. Salatka z salaty lodowej, sera fety, oliwek, pomidora, ogorka i cebuli. Jako ciekawostke dorzucilbym salatke krabowa taka jak serwuja w spagheterii Piccolo. Oprocz tego oczywiscie cos z mlodych warzyw na osobnym polmisku, np. kalafior i brokuly. Na innym polmisku marchewka z gorszkiem. Oraz do wyboru ziemniaki, albo ryz. Czyli generalnie oparlbym sie na wolowinie. Nie wiem ile potraficie zjesc, ale jak duzo, to moze zastanowilbym sie nad kilkoma filetami z morszczuka lub dorsza w panierce, na osobnym polmisku.

Gość myszowaty tygrys
no i jakieś propozycje?

A na pierwsze zupe krem z porow, albo zupe krem z brokulow. Na deser salatka owocowa z bita smietana. Do picia woda z lodem i cytryna oraz jakis sok np. jablkowy.

Gość myszowaty tygrys
hmm to dość bogato. Ja myślałam o jakimś obiadowym daniu ale jednym i do tego na stół jakaś sałatka i coś słodkiego. sama nie wiem...

Gość gosc+
A ja polecam musake, mielone lubia prawie wszyscy, ziemniaki tez, zrobisz duza blache, wrzucisz do piekarnika i gotowe.

Gość myszowaty tygrys
racja - z tą sałatką owocową. Przecież nie muszę wymyślać super deseru. Bo ja z pieczeniem ciast to nie bardzo.

No 10 osob to myslalem, ze jakas uroczystosc czy cos takiego;) No to zrob z tych ryb moze. Salatke ta co napisalem to lubie, bo ona jest taka uniwersalna, szybka, latwa, nie sadze, zeby komus mogla nie smakowac. Czsami dodaje tez do niej ser feta. Zupe krem mozesz zrobic, to jest tanie. A na drugie jak wolowina nie tego, to moze taka potrawa Hot Pot? Podawalem tu juz przepis, pozniej moge wpisac jeszcze raz. To jest z udek kurczaka, papryki, cukinii, ziemniakow i czegos tam jeszcze. Super potrawa, nawet moja mama i tata pochwalili.

Ja ciast w ogole nawet nie lubie. Teraz chyba jest zreszta troche za cieplo na jakies ciasta. Lepiej jakis moze sorbet zrobic z lodem, albo lody, albo wlasnie salatka owocowa.