Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zainspirowana innym tematem

macie trudnosci z oszczedzaniem?

Polecane posty

Gość my nie mamy co zrobić z kasą
To my mamy inny problem-co zrobić z oszczędnościami... Mamy prawie 150tysięcy i nie wiemy jak ulokować. Do tej pory leżało na koncie oszczędnościowym na 5.2% ale teraz sukcesywnie obniżają i od sierpnia ma być już tylko 2.5% W ziemię nie zainwestujemy bo mamy działkę i za 3 lata będziemy się budować. Mąż zarabia ok 5tysięcy, ja 2300. Jego staż pracy to 16lat, mój 8lat. Zaczynałam od umowy zlecenia na 750zł. Także trzeba od czegoś zacząć,choć może się wydawać że nie ma perspektyw. Pamiętajcie,że firmy prowadzą wewnętrzną rekrutację i jak dacie się poznać od dobrej strony to macie duże szanse-wiem bo pracuję w kadrach i zajmuję się naborem. Jak dobrze pójdzie to od przyszłego roku będę miała samodzielne stanowisko i ok 2900do ręki :)

nie mamy - zwasze staralismy sie tak negocjowac pensje/ takie podejmowac prace zeby wydatki miesieczne "zjadaly" nam max 30-40% pensji, bardzo polecam taki system wszystkim

Gość gość
nie mam jestem b.oszczędna dzięki temu mam kasę w domu zawsze dobre obiady w szafie to co lubię dwa razy w roku urlop dwa auta dwa mieszkania itede itepe wymieniać można by w nieskończoność ale nie o to chodzi... i nadal jestem oszczędna :)

Gość gość
ROR tu tez musisz cwaniakowac? my mamy dochodu 7 tysiecy na 2 osoby ale jak 5 tys rocznie sie odlozy to jest swieto. a tez zyjemy normalnie, zadnych zegarkow za 800zl! do kina na basen tez nie chdozimy jemy tylko w domu a jednak kasa sie rozplywa ja ciuchy tylko na szmatach kupuje i malo

Gość gość
Gość z 16.42 Znaki interpunkcyjne też oszędzasz?

Gość gość
tez jestem oszczedna nigdzie nie jezdzimy ( w urlopy dorabiamy), nic prawie sobie nie kupuje, maz tez, mamy na nas 2 jedno szafe na ubrania i starcza. Jemy normalnie, zadnych krewetek awokado ani szynki parmenskiej zakupy w biedronce lidlu i warzywniaku czasem tesco, chemia w makro po prostu benzyna, dom (meble, ogord, urzadzanie, kwiaty itp), rachunki pochalaniaja wszystko mm sprzety energooszczedne i za prad place malo - kazdy sie dziwi ze tak malo. zbieram deszczowke do podlewania ogrodu. ale niech sie 2 auta zepsuja na raz i potrafimy wtedy zabulic np. 1500zl...

"ROR tu tez musisz cwaniakowac?" x wez sobie deprim na skolatane nerwy skoro nie mozesz zniesc wypowiedzi innych, ok? x z pienidzmy/dochodem to jest krotka pilak: albo czlowiek musi zwiekszac dochod albo zmniejszac potrezby - nie ma polsrodka;-)

Gość gość
" [zgłoś do usunięcia] gość ROR tu tez musisz cwaniakowac? my mamy dochodu 7 tysiecy na 2 osoby ale jak 5 tys rocznie sie odlozy to jest swieto. a tez zyjemy normalnie, zadnych zegarkow za 800zl! do kina na basen tez nie chdozimy jemy tylko w domu a jednak kasa sie rozplywa ja ciuchy tylko na szmatach kupuje i malo " to na co wydajecie tę kasę, że nawet 500 zł wam ciężko w miesiącu odłożyć? czynsz, rachunki i żarcie wam zjada 6,5 koła?????

Gość 123450987
nie mamy problemow z oszczedzaniem, bo naprawde duzo zarabiamy oboje i nawet jakbysmy nie chcieli oszczedzac to i tak oszczedzamy, albo inaczej...odkladamy kase, bo niczego sobie nie zalujemy a i tak zostaje:) fajny komfort psychiczny,ze nie trzeba martwic sie o kase:)ale kiedys tak nie bylo, jestesmy 13 lat po slubie wiec zdazylismy sie wszystkiego dorobic, ps. nie mamy 40 lat jeszcze:D

Gość Położna Angelika
Drogie mamy jeżeli macie ochotę wypełnić ankietę odnośnie autonomii kobiet ciężarnych i rodzących a urodziłyście dzidziusia w latach 2011-2013 proszę kliknąć w poniższy link. proszę o pomoc w badaniach! :):) http://moje-ankiety.pl/respond-51280.html

Gość gość
Gdzie ty masz takie wysokie oprocentowanie w banku? Ja bylam dzisiaj odnowic na 3%. Szczerze to glowno zarobilam.

Gość my na akcjach
duzo zarabiamy, ale o tym trzeba miec pojęcie:)

Gość gość
No to podziel sie wiedza, przeciez nam nie braknie;)