Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie jestem idealna no i co

Dobra matka w domu to skarb

Polecane posty

Gość nie jestem idealna no i co

Kobieta ktora nie pracuje zawodowo i która potrafi kochac i dbac o swoje dzieci ,ktora zaszczepia Im rózne wartosci to prawdziwy skarb dla dziecka i dla całego społeczenstwa i nikt mi nie wmówi ze jest inaczej.Patrze i widzę ze dzieci ktorych rodzice pracują w dobie internetu są zagubione,zostawione same sobie,często wulgarne,agresywne a dziewczynki wyuzdane ,nieprzyzwoite ,zachowuja sie nieadekwatnie do swojego wieku.Nie wyobrazam sobie zeby moja córka tak sie zachowywala a dodam ze w dużej mierze to nie są dzieci z rodzin wielodzietnych czy patologicznych.Dzieci ktore wychowuja dziadkowie ,świetlica szkolna albo sa pozostawione same sobie..Moj mąż ma problem z alkoholem a dzięki temu ze siedzę w domu i reaguje odpowiednio do danej sytuacji dzieciaki mam wesołe,skromne,przyzwoite i zdolne jesli chodzi o naukę.Inne dzieci szlajają się po kolegach i kolezankach a ja mam swoje pod kontrolą i nie odczuwają one potrzeby tułania sie po obcych.Nie wiem co będzie dalej ale widzę róznice miedzy moimi dziecmi a tymi ktorych rodzice pracuja zawodowo.Chyba jednak wolę wychowywać je na dobrych ludzi niz zapewniac im nie wiadomo co jesli chodzi o dobra materialne.Oczywiscie dopóki stać mnie na zaspokojenie Im podstawowych potrzeb bo jesli sytuacja się pogorszy pewnie bede zmuszona szukac jakiejs pracy ale to co Im wpoiłam do tej pory,,poczucie bezpieczenstwa i tego ze maja we mnie oparcie,ze jest w domu ktoś kto na nie czeka daje Im poczucie pewnosci i nie mam z Nimi wiekszych problemów wychowawczych.Wszyscy Je chwalą i jestem z tego powodu dumna.

Gość gość
Eeeeee nie sadzę,nie masz racji, poczekaj kilka lat ,dzieci bedą miały własne życie, A ty zostaniesz sama,bez niczego nawet zainteresowań.przykro mi z twojego powodu.

Gość gość
to prawda moja tesciowa wychowyala gromadke, nigdy nie pracowala. Dzisiaj moze liczyc na kazde sw swoich dzieci Moja matka byla tzw karierowiczka, nie mam z nia dobrych kontaktów.Robilismy z bratem co chcielismy, brat stoczyl sie na dno....

Gość gość
Żal

Gość gość
bzdury! ok zgadzam się napewno to duży plus, ale jeszcze zależy jaka matka! bo żeby być dobrą matką nie wystarczy wychować dzieci i siedzieć w domu ale trzeba także je umieć wychować, a dziś w dobie kiedy kary cielesne są negowane nie wielu rodziców umie wychowywać dzieci.

Gość gość
Temat pewnie mial byc prowo ale taka prawda. Ale tak samo bylo 20 lat temu bez internetu. Jak mama byla w domu to dzieci sie uczyly,mialy na wszystko czas.a te zostawione same sobie od switu do nocy wloczylu sie po ppdworku,potem pily piwo na lawce. Dzis nie maja wyksztalcenia,a jak maja to slabe. Taka zakeznosc zauwazylam przez 20 lat.