Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eklerka23

dieta 1200 kalorii plus ćwiczenia.

Polecane posty

Gość gość
jestem na 1200 waga mi stanęła , nic nie chudnę mniej nie dam rady, bo czuje głód i wolę już stać w m-cu niż chudnąć i tyć

Gość tonka89
masz zastój to normalne-musisz być cierpliwa i trzymać się diety,minie za tydzień/dwa, a tego tasiemca pozostawiam bez komentarza...

Gość gość
miałam podobnie, ale zrobiłam sobie taki jeden dzień, że zjadłam 2000kcal z częgo większość to węglowodany - na początku proste czyli owoce, trochę lodów, potem już zjadłam kasze, chleb wasa i zastój po tygodniu minął, zleciało 2kg i 2cm i potem już waga schodziła, więc polecam

Gość gość
Dziewczyny, postanowiłam zacząć dietę, jednak na obiad mam zupę - krupnik, gotowany na mięsku, wiecie ile może mieć kalorii mała miseczka zupki? Niestety nie mogę oddzielnie gotować dla siebie i całej rodzinki, ponieważ są to finanse. Czy jedząc normalne jedzenie, jak zupa lub gotowane mięso to da się schudnać czy muszę koniecznie przyrządzać sobie dietetyczne potrawy?

Jedz normalnie. Mieso ryby to podstawa Od krupniku nikt jeszcze nie utyl Ja odzywiam sie Normalnie@ 7 kg mniej

Gość gość
możesz rosół dodawać do zupy ja np robie zupy i dla mnie nalewam chuda, a rodzina je z rosołem a mięsa wcale nie musisz jeść lato, jedz warzywa!

co do tasiemca to sie nie wypowiem. kiedys ludzie tempili tasiemce bo masowo te pasożyty mieszkaly w ludzkich jelitach. trzeba byc skonczonym durniewm zeby to chodowac we wlasnym ukladzie trawiennym. ja tez kiedys juz bylam na 1200 i takich zastojow wagi mialam dość sporo zwlaszcza kiedy cwiczylam dość mocno.nie wiem czemu tak sie dzieje. odezwe nsie wieczorem

Gość gość
nie jem zbyt dużo mięsa mięsko ugotowane na zupie wcinają dzieciaki i mąż, czasami gotuję piersi z kurczaka to również jem, ale ziemniaków np nie. warzyw zbytnio niestety nie lubię :( jem kalafiora pomidory i ogórki, inne warzywa są dla mnie niedobre

Gość Pannafirankaa
trzeba jesc normalnie, ale nie smieciowo. Czyli zupa cie nie utuczy ani obiad, tylko mniej makaronu nałóż i mniej ziemniaczkow i bez skwarek, rozsadnie przedewszystkim. Pamietaj o ruchu i piciu duzej ilosci wody i herbat typu figura detox albo napary z mięty. Mało chlebka duzo warzyw!

moje dzisiejsze menu: sniadanie swerek wiejski light 100 gramkawalek papryki 100 kalorii sniadanie 2 warzywa na patelnie niecałe pół paczki bez ziemniakow jakies 150 kalorii obiad bułka mała pelnoziarnista z dynią plasterek sera zoltego kawalek papryki 300 kalorii podwieczorek kawalek placka piernika okolo 500 kolacja jajko na twardo kromka chleba razowego z biedronki 200kalori razem 1250 troszke przekroczylam no trudno ;[ do jutra

Gość gość
Idiotka z tymi jajeczkami tasiemca. Ja nie musialam się tym truć i schudłam 13 kg w ciągu 2 m-cy. Dieta 1000-1200 + 1400kcal zgubione w ćwiczeniach

Gość gość
na 1200 nie chudnę ale waga stoi w m-cu to i tak dobrze

Gość gość
a ja: sniadanie: platki, jogurt 0,1% tluszczu, rodzynki-=400kcal orzechy 50 gram= 270kcal obiad; salata, 120 gram piersi z kurczaka, cebula= 300 2 banany= 120kcal pol opakowania kaszy (180kcal), kawaleczek maly lososia( 60) z wczoraj, + 2 jajka ( 180kcal) na oliwie z oliwek ( 25) jablko 100kcal razem: 1535 bardzo ladny bilans:)

Gość gość
" kawalek placka piernika okolo 500" To to musiał być gruby kawał, a nie kawałek. Taki plaster piernika z polewą to nawet nie 250 kcal: http://www.ilewazy.pl/kawalek-piernika-staropolskiego Pół paczki warzyw to 100 kcal: www.ilewazy.pl/porcja-usmazonych-warzyw-na-patelnie-nicea Jajko i chleb góra 150 kcal. Przestań kobieto oszukiwać siebie i innych, i głodować. Albo naucz się liczyć.

Gość gość
"na 1200 nie chudnę" Nic dziwnego. To jest głodówka, spowolniłaś metabolizm. Zdrowa dieta to min. 1500 kcal.

2 banany to jakies 200 gram czylo dla mnie p;o 120 kalorii na 100 gram. jajo ma 100 kalorii jesli chodzi o rozmiar L a taka kromka nie wiem jakies 150 na pewno stad 250 . jeśli chodzi o piernik to roznia sie one miedzy soba nie umiem dokladnie opisac ile mial gram ale byl to dosc spory kawalek stad tyle kalorii licze. natomiaST JESLI Cchodzi o warzywa na patelnie to 100 gram ma wedlug producenta 75 kalorii w paczce bylo 450 gram czyli cale opakowanie mialo 340 kalorii a pol okolo 200 wiec nic tu nie kłamie i nie oszukuje . niestety taka jest prawda ze wsyzstko ma swoje kalorie a ja nie lubie siebie oszukiwac ze cos ma mniej bo po co?dla mnie jajko ma 100 kalorii a banan 120 i tyle w tym temacie

Hahsh z tym bananem to rzeczywiscie pomylka PRZEPRASZAM ze oszukalam wszystkie panie o 70 kcal To dlatego ze zmeczenie wychodzi wieczorne oo pracy , porannych cwiczeniach I biegu z pracy do domu; ) Jestem na diecie 1800kcal wiec kazda kcal jest na wage zlots Kurcze zazczyna mi sie robic wciecie w talii, zaczynam dostrzegac male zmiany Ale pomiary Dopiero 10 sierpnia

makeit hapeen pomiary nie sa wazne . wazne jest to ze zauwazasz ze chudniesz . gratulacje ! ja tez mam wazenie 10 sierpnia bedzie milo sie wymienic osiagnieciami. napisze wam jak ja rozliczam kalorie jem wlasnie sniadanie i tak: płatki zytnie 15 gram -60 kalorii, otreby owsiane 10 gram -40 kalorii , płatki owsiane zwykłe blyskawiczne 10 gram 40 kalorii to zalalam woda i do tego wkroiłam banana 80 gram - 100 kalorii i dodalam połł łyzeczki cynamonu razem 240 kalorii ale ja licze na to 250 z tego wzgledu ze np ilosc kalorii w bananie moze byc rozna a wynika to z dojrzalosci banana i ilosci fruktozy w nim zawartej. wiadomo ze im dojrzalszy banan tym wiecej fruktozy i tym bardziej kaloryczny dlatego ja zaokraglam wszystko vbo wole sie pomylic na swoja niekorzyść niz sobie dokladac kalorii i potem zastanawiac sie czego nie chudne

Gość gość
[zgłoś do usunięcia] gość "na 1200 nie chudnę" Nic dziwnego. To jest głodówka, spowolniłaś metabolizm. Zdrowa dieta to min. 1500 kcal. :P kochana, nie masz racji! z tabelek kalorycznych wyliczyłam do mojej wagi , wzrostu, trybu życia- funkcjonowanie na poziomie 1300 kcal natomiast, gdy chcę tracić na wadze, muszę obniżać kalorie, wiadomo robię tak kilka dni, po czym waga wraca...aż po jakimś czasie się stabilizuje każdy ma inne zapotrzebowanie kaloryczne! nie jem np, produktów przetworzonych, wędlin ,zdrowe tłuszcze

ja na 1200 schudlam ogolnie 12 kilo w 2 miesiace bylo to rok temu teraz na 1200 bez cwiczen nie chudne o to mi chodzilo po prostu trzeba cos zmienic bo organizm najzwyczajniej sie przyzwyczaił ja pociagne jednak na 1200 plus cwiczenia do 10 sierpnia i sie okaze czy cos zgubilam czy nie

Gość Justaaa112
Dobry pomysl z ta dieta. Nie jest taka monotonna jak inne. Jestem na diecie ok 1000 kcal i cwicze juz ok 2 tyg. Jem zdrowo, a chudne stopniowo. Z efektow jestem zadowolona (1,5-2,5 kg/tygodniowo) :) Rowniez sie dolacze do Was - zawsze razniej :D

haha z ta fruktoza to jakas masakra! az tak zwariowana na pkt diety nie jestem. Licze ale bez przesady! jak sie pomyle o 100 czy 200 to co mi po tym!? Cwicze, jem zdrowo, akcpetuje swoje cialo i daze do doskonalosci, ale nie wpadajmy w paranoje. To czy zjem dojrzalego banana czy nie, o 50 kcal wiecej nie robi mi ZADNEJ roznicy:) http://potreningu.pl/kalkulatory/bmr tu oblicz prawdziwe zapotrzebowanie na kcal w ciagu dnia

moje prawdziwe zapotrzebowanie jest duzo wyzsze niz 1200 kalorii i sama je umiem przeliczyc bo mialam taki przedmiot na studiach jak dietetyka i stad moze moje przewrazliwenie bo wiem ze banan bananowi nie rowny i tak samo z innymi rzeczami jest :P czesc justa milo bedzie jak sie przyłaczysz :]

Eklerka mysle ze kazdego zapotrzebowanie jest wieksze niz 1200! 1200 to nic, zwlaszcza jak spalasz w ciagu dnia, na codzienne czynnosci, agdzie jescze praca , fitness, treningi ja jem 1500-1800kcal u mnie same twarde niedojrzale banany, mieszkam w irlandii

Gość Justaaa112
No u mnie w przeliczeniu to duzo wychodzi. Duza aktywnosc fizyczna, biegam codziennie rano a pod wieczor na rower. W ciagu dnia rowniez cos: hula hop, skakanka. Staram sie jak najwiecej moge :) Ale ja nie chce utrzymac wagi tylko ladnie schudnac z 10kg wiec ok 1000 kcal musi byc. Zdaza sie wiecej, jak mam ochote na cos slodkiego to zjem 3 biszkopty i to moj jeden posilek;)

ja wlasnie zakonczylam 45 minut na skakance 2500 podskoków jak na pierwszy dzien cwiczen to moze byc ;] justa ja tez chce schudnac jakies 9 kilo ;] tylko ja mam problem tego rodzaju ze jak cwicze przy diecie to mi sie miesnie buduja i waga bardzo powoli spada i mnie to denerwuje ;] wszyscy mowia zebym nie patrzyla na wage tylko sie mierzyla ale waga dla mnie to tak jak wyrocznia ;] przyznam sie ze jestem troche od niej uzalezniona. a tak poza tym to moim zdaniem nie ma sensu wylacznie trzymanie diety bez cwiczen bo wtedy cialo nie jest jedrne tylko wisi skóra ;] dlatego wole cwiczyc i wolniej dojsc do celu niz sie glodzic i schudnac te 9 kilo w miesiac ;]

Gość Justaaa112
Jestem tego samego zdania ;) Ladnie trzeba byc wyrzeźbionym. Jest jeszcze jedna rzecz która stosuje: na noc korzystam z balsamu wyszczuplającego albo antycellulitowego i owijam sie folia spozywcza na to ubieram legginsy ;] (strasznie poczatkowo chlodzi, ale mozna sie przyzwyczaic)

nie patrz na wage ja tez juz przestalam wlasnie skonczylam 50 min max body conditioning. ide pod prysznic, bo pot mi kapie na klawiature trzymajcie sie dziewczynki hehehe

2 sniadanie połowa jablka 50 kalorii obiad 2 pałeczki z kurczaka , 2 małe ziemniaki z wody, ogórek świezy, 10 deko fasolki szparagowej z wody razem 400 kalorii