Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość angieee77

Zazdroszczę Polakom za granicą...:(

Polecane posty

Gość angieee77

Bardzo chciałabym wyjechać,ale zostały mi jeszcze 2 lata studiów, mgr. Nie chce wyjechac bez nic,bo w razie niepowodzenia w uk( celuje w Anglię ze wzgl na znajomość bardzo dobrą języka),będę miala do czego wrócić. Z samym licencjatem cięzej o prace. Obroniłam się tydzień temu. Odkąd pamiętam chciałam z Polski wyjechać, widze jak tu się żyje, i nie oszukujmy się, rodacy nie należą do najserdeczniejszych. Nie wszyscy. Kiedy czytam o waszym życiu za granicą, benefitach, pracy, znajomych, związkach to aż mi się chce płakać. Tak bardzo bym chcała wyjechać, a tu te 2 lata.W dodatku mam starszych chorych rodziców w PL i nie mam sumienia, a tak bardzo bym chciała jechać:(Widze moje znajome jeszcze z gimnazjum, czesc na tym etapie zakonczyla edukacje, urodzila dzieci lub dziecko,maja mieszkanie, prace zyja w deche, a w polsce ludzie ktorzy ciezko pracowali na wyksztalcenie, albo po prostu sa zdolnymi fachowcami maja trudniej.... sorki musialam sie wygadac

Gość gość
nastepny niewolnik za minimum...

Gość gość
Rozumiem cie bo ja tesknie za moja rodzina w polsce mimo ze mam kilka bliskich mi osob w anglii. W polsce jestem co kila miesiecy a poza tym jest skype I telefon praktycznie co dziennie. Taki sa realia kazdy teskni za bliskimi. Glowa do gory rob mgr, mysl pozytywnie napewno bedzie dobrze x x c

Gość gość
Ale czego tu zazdroscic? Z praca w UK tez ciezko, zycie bardzo drogie, zarobki - hm jak masz minimalna to nedza! Oplacisz pokoj, bilet, jedzenie i na tym koniec. O wynajmie mieszkania, samochodzie mozna zapomniec... Nie ma pieknie ani kolorowo. UK jest brudne, drogie i niebezpieczne

Gość gość
Też tak myślałem i zazdrościłem znajomym zanim wyjechałem ale później rzeczywistość okazała się mniej różowa. Mimo wszystko do POlski nie ma po co wracać.

Gość gość
Po co ci magister, chcesz się pokazać? :D

Gość gość
Ten magister w uk to jest c***a wart. Nikt nie bedzie patrzyl na dyplom z uczelni w jakims obcym kraju o ktorym przecietny Angol praktycznie nic nie wie. Moze poza tym ze Polki są stosunkowo ładne i łatwe no i mówi się dużo: k***a i d**a :P

Gość gość
Pełno tu było magistrów od zmywaka, mopa i kasy w Tesco :classic_cool:

Gość gość
Są krainy cudne Gdzie wszystko można mieć Nic tam nie jest trudne Nie trzeba nawet chcieć Można tam do woli Bez pracy jeść i pić Albo jeśli wolisz O dyrdymałach śnić Czemu nas tam nie ma Gdzie za darmo wszystko dają Czemu was tam nie ma Gdzie się wszystkie sny spełniają Czemu nas tam nie ma Nad płynącą miodem rzeką Czemu was tam nie ma Czy to może za daleko Są krainy takie Gdzie nie pobrudzisz rąk Świeże bułki z makiem Na drzewach rosną w krąg Z nieba wciąż spadają Gołąbki wprost na stół Dobre wróżki dbają Byś lepiej wciąż się czuł Czemu nas tam nie ma Gdzie za darmo wszystko dają Czemu was tam nie ma Gdzie się wszystkie sny spełniają Czemu nas tam nie ma Nad płynącą miodem rzeką Czemu was tam nie ma Czy to może za daleko

Gość gość
Według Was wszędzie w każdym sektorze w UK płacą minimalna? Buahahaha, bo ostatnio taka jedna/taki jeden tak tu pisał Ludzie od minimalnej to można zaczynać, ale jeśli cale życie w tym tkwisz to z Toba coś nie tak Pisanie takich bzdur to masakra jakaś, czasem mam wrażenie, ze pełno tu nieudaczników siedzi :/ Pora skończyć tu zaglądać

Gość gość
Jestem tego samego zdania. Na samym początku trzeba się gdzieś zahaczyć ale z czasem należy się dokształcać-zrobić kursy,podszkolić znajomość języka i szukać innej,lepszej pracy. W Anglii jest praca tylko trzeba coś umieć i potrafić.

Gość gość
Owszem i nie wiem czy śmiać się czy płakać, jak widzę wpisy: "w UK nie ma żadnej pracy", "wszędzie płaca minimalna", "UK już się skończyło" itd. Wiecie co? Tu na tym forum te wpisy się już od 2006 roku pojawiają, jeśli jesteś...to sobie nigdzie nie radzisz, wyjazd zagranice z ... nie uczyni osoby zaradnej, dobrze zarabiającej. Nie wmawiajcie głupot i nie wciskajcie ciemnoty, ze nie opłaca się uczyć języka, kształcić, robić kursy itd., ze i tak nic z tego, bo to gówno prawda. Nie opłaca to się siedzieć, narzekać, biadolić i nic więcej z tym nie robić, by było nam lepiej.

Gość gość
Bzdure ktos napisal, ze nie patrza na Polskie dyplomy. Tez mi ktos tak wmawial jak zaczynalam od zera - zpolskim dyplomem. Tamta osoba jest od 10 lat w jednym miejscu, a ja w przeciagu 3 lat z fabryki do biurka. Bzdury gadacie ludzie, bzdury. Czas uwierzyc w siebie albo zakasac rekawy a nei marudzic, jak tu zle i nikt was nie docenia.

Gość gość
''Bzdure ktos napisal, ze nie patrza na Polskie dyplomy. Tez mi ktos tak wmawial jak zaczynalam od zera - zpolskim dyplomem. Tamta osoba jest od 10 lat w jednym miejscu, a ja w przeciagu 3 lat z fabryki do biurka.'' ----------------------------------------- Nie pierdziel, po prostu przedtem jechałaś na szmacie w fabryce a teraz awansowałaś i ścierasz kurze z biurek :D Przerwa już się skończyła, więc biegiem bo ściera i mop na ciebie czekają :D

Gość gość
Tępe ciiipy i bachory maciorami wiszące na mezach bez wyksztalcenia zazdeoszcza mlodym, atrakcyjnym i wyksztalconym polkom. Nie kazdy jest po zawodowie. A wiec wara do garow i liczenia benefitow zamiast obrazac lepszych od siebie.

Gość gość
dobra, to pokaz ten swoj dyplom pracodawcom w UK i nie zapomnij przeczytac co tam pisze po polsku...

Gość gość
na pewno klekna z wrazenia :D

Gość gość
Hah, co za idioci... Dziwić się, że ma kto pracować w fabrykach, jak się nie chce z nich nosa wyściubić. Haha. W sumie to dobrze. Mniejsza konkurencja.

Gość gość
''Bzdure ktos napisal, ze nie patrza na Polskie dyplomy. Tez mi ktos tak wmawial jak zaczynalam od zera - zpolskim dyplomem. Tamta osoba jest od 10 lat w jednym miejscu, a ja w przeciagu 3 lat z fabryki do biurka.'' ----------------------------------------- Nie pierdziel, po prostu przedtem jechałaś na szmacie w fabryce a teraz awansowałaś i ścierasz kurze z biurek smiech.gif Przerwa już się skończyła, więc biegiem bo ściera i mop na ciebie czekają --------------------------------------------- I właśnie o takich osobach, jak ty, pisałam :)

Gość gość
Zazdrosc to bardzo brzydka cecha1 W dodatku-nie ma czego...