Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zaparcia :/

Nadużywałam środków przeczyszczających i mam zaparcia.

Polecane posty

Witam. Mam 14 lat. Jakiś czas temu popełniłam straszliwy błąd - nadużywałam środków przeczyszczających. Już ich nie biorę. Za to teraz mam zaparcia i rzadko się wypróżniam. Czasem czuję, że wypróżniłam się nie do końca. Do tego często mam krew w kale. Dziś też miałam pełno krwi na papierze oraz czerwoną wodę. Byłam u lekarza, powiedział, że to nie hemoroidy, tylko naczynka mi pękają z wysiłku. Jednak ja boję się, że może mam coś z jelitem i to nie są żarty. Mam wrażenie, że jużnic naturalnego typu otręby, mi nie pomoże, bo za bardzo rozleniwiłam jelita. Bardzo proszę o pomoc, jak się wyleczyć z zaparć? To mi rujnuje życie i jest mi strasznie przykro, gdy myślę, że żadna moja koleżanka nie ma takiego problemu, tylko ja byłam taka głupia i narobiłam sobie szkody. :( Błagam...

Gość gość
hej! ja mam zaparcia od wielu lat- zespół jelit drażliwego. I żyję z tym jakoś, choć bywa czasami bardzo ciężko. Na razie nie jedz mięsa- bardzo długo zalega w jelitach. Pij bardzo dużo wody- tylko niegazowaną. Ja jadam jeszcze jabłka- tak z 3 dziennie(nie przepadam za jabłkami dlatego miksuję je z marchewką, bananem i zjadam tai mus owocowy). A ostatnio odkryłam ocet jabłkowy. Wlewam łyżkę tego octu na szklankę wody i wypijam na czczo rano- teraz codziennie się wypróżniam, wcześniej jakoś 2, 3 razy na tydzień to był max. Ten ocet mam z uprawy ekologicznej więc to naturalny ocet, ale nadal ocet, więc nie dla każdego.

Do gość: Postaram się zastosować do Twich rad. :) Muszę gdzieś poszukać octu jalkowego, tylko nie wiem, gdzie... Mam nadzieję, że to mi pomoże. :(

Gość gość
sama zrób to jest bardzo proste.Wygoogluj sobie w necie pełno przepisów

Gość gość
mozesz tez co dzien zmielone siemie lniane, bardzo wspomaga prace jelit