Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

moj syn sie zeni ile dac na prezent ?

Polecane posty

Gość gość

jak wyzej moj syn sie zeni i nie wiem ile dac ?

Gość gość
5 tys

Gość gość
Moi rodzice dali nam 20 tysięcy, tak samo ojciec mojego męża. Ty daj tyle ile uważasz.

Gość gość
moja teściowa dała nam 1 tys ,i tak dała duzo,moi rodzice dali 30 tys i jak na nich do dali tak średnio,moi rodzice zarabiają miesięcznie ok 50 tys a teściowa ma 500zł renty,jestem bardziej wdzięczna teściowej za ten tysiąc niż rodzicom za te 30

Gość gość
Pomyśl,że mogłaś mieć tylko ten tysiąć,bo rodzice nie mają żadnego obowiązku ani dawać ani wyprawiać wesela dziecku.... Nie rozumiem,jak jeszcze możesz o tym pisać...:(

Gość gość
Tej dziewczynie od bogatych rodziców chodziło o to, że dla Jej rodziców to nie był wydatek, a dla osoby która ma 500 zł na życie co miesiąc, odłożenie 1 tys. to na pewno wielkie wyrzeczenie. Uważam, że każdy powinien dać na ile sobie może pozwolić i tyczy to się także rodziców. Wiele osób na tym forum uważa, że to obowiązek rodziców wyprawić wesele, a guzik prawda. Skoro jesteście na tyle dorosłe by zakładać swoje rodziny to bierzecie odpowiedzialność finansową za to i tyle...

Gość gość
Ja wiem o co tej dziewczynie chodziło,ale i tak nie powinna narzekać,bo jak wyżej napisałam,że rodzice nie mają obowiązku ani dawać ani wyprawiać wesela. My za wszystko płaciliśmy sami i do nikogo nie mamy teraz pretensji,że jedna ze stron dała mniej czy więcej:)

Gość gość
Tutaj jest pytanie o prezent a nie o płacenie za wesele. Czytaj uważnie, taka wielce dumna jesteś że sama sobie zapłaciłaś, że nie umiesz racjonalnie się wypowiedzieć.

Gość gość
A ty jesli masz problem ze wzrokiem i z czytaniem ze zrozumieniem to osoba skomentowala te osobe co narzekala ze od rodzicow dostala tylko 30tys i tyle w temacie;) I bardzo fajnie,ze zaplacila za swoje wesele i jak slusznie napisala,nie ma do nikogo zalu.

Gość gość
Moi jak i męża rodzice wyznają zasadę, że rodzice są zobowiązani do zapłacenia za wesele. Zapłacili. I to był dla nas prezent, bo w sumie wesele kosztowało 60 tys. A my mogliśmy kupić mieszkanie bez kredytu i wyjechać sobie na miesiąc miodowy.

Gość gość
ja nie narzekam ze moi rodzice dali 30 tys,tylko że dla nich dać te 30 tys to zaden problem a moja teściowa by dac 1 tys musiała naprawdę oszczędzać i dla mnie większą wartość ma prezent od teściowej

Gość Zegrzynianka
Połowę kosztów wesela.

Gość do tej co dostała 30 tys
co za niewdzięczna rozpuszczona dziewucha, a raczej bachor, matka powinna cie oddać do adopcji i byś żyła biednie i cieszyła sie każdą złotówką!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! co za niewdzięczny bachor

Gość gość
Ona nie napisała nigdzie, że jest niewdzięczna, tylko że docenia bardzo starania teściowej. Nie musisz pluć jadem na prawo i lewo zazdrosna babo !