Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nienawidzę swojej rodziny

Nienawidzę swojej matki za to, że nie broniła mnie przed ojcem

Polecane posty

I niby jestem z dobrej i inteligenckiej rodziny, a mam ich za najgorszych. Matka skrajnie uległa k***a, a ojciec-tyran.

Gość gość
tyran- to zanaczy co robil?

Gość Doctor oj boli
wyjedz w tym piekle nie czeka cie nic dobrego a oni niech sie zagryzaja sami :)

Gość gość
dlaczego tak okreslasz matke?? robila to za pieniadze ??

Tak się bała ojca, że nie broniła mnie. Nigdy nie pracowała, tylko wiecznie w domu. Zero niezależności.

Gość gość
bo sie toba zajmowla pewnie

Jak dostawałem lanie (w 95% przypadkach za nic) nigdy mnie nie broniła.

Gość gość
pewnie sama byla lana albo byla ofiara przemocy psychicznej

Prawdziwa matka nie pozwala na krzywdę dziecka.

bardzo mi przykro, to niedopuszczalne. masz prawo do swoich uczuć i żalu. czy pomyślałeś jak pomóc mamie? może ona miała blokadę psychiczną, ofiary przemocy tak czasem mają, to tragiczne, psychologiczne zjawisko, poczucia przynależności do oprawcy i jego usprawiedliwiania może nie była obojętna, lecz sparaliżowana strachem, co oczywiście jej nie usprawiedliwia, aczkolwiek tłumaczy powodzenia i wyrazy współczucia

Gość gość
chyba nie wiesz jak mozna zniszczyc psychike kogos :o skoro ojciec tyran to ona rowniez byla ofiara. nie znasz sie na psychologii to sie nie wypowiadaj.

Teraz mam problemy emocjonalne, pamiętam wszystkie sytuacje z dzieciństwa i dosłownie przypominam sobie jedną sytuację w której zasługiwałem na lanie. A nie mówię już o awanturach jak miałem zachowanie "dobre" czy pojedynczą tróję w szkole.

Oczywiście trójka pojedyncza, a nie na koniec.

wielu tak by sie czuło, masz do tego prawo, aczkolwiek możliwe, że Twoja mama też tak to przeżywała, lecz z jakichs pwoodów nie umiała reagować. nie usprawiedliwiam jej, ale może za okrutnie ją oceniasz. pomóż sobie i jej, zgłoś sie na terapię, mam nadzieję, że uciekliscie od ojca. współczuję problemów. człowiek nie powinien wchodzić w życie z takim bagażem. ale nie poddawaj się. pomóż sobie. możessz nauczyć sie wymagać do siebie szacunku. nie podawaj przemocy do przodu,

Gość japan i swinski kotek
gloria ines deus

Gość MADZIA daj spokoj
:-)

Jestem już niezależny i powiedziałem, że moja pomoc dla matki to co najwyżej zeznania na sądzie, gdyby podała go do sądu.

Żadne, nawet najgorsze zachowanie dziecka nie jest usprawiedliwieniem dla rodzica do stosowania wobec niego przemocy fizycznej. Z każdym postem bardziej przeraża mnie to co piszesz:-( Jak w tej chwili wygląda Twoja sytuacja osobista, rodzinna ?

Mój Ojciec też był takim zwyrodnialcem . Lał matkę, mnie i brata zresztą też. Ale matka zawsze nas broniła. Wiecie skończyła się jego bezkarność i skończyły się problemy z agresją. Matka pewnego razu p************a mu patelnią w twarz złamała nos potem go skopała złamała 3 zebra i od tamtej pory siedzi cicho, minęło już 10 lat.

Kończe studia, ale jestem już niezależny i w domu jestem rzadkim gościem.

to dobrze, odizoluj się od tego i popracuj nad sobą, idź na dobrą prywatną terapię pomóż mamie

Gość gość
Źle lokujesz swoją nienawiść, to nie wina matki, że ojciec cię lał bez powodu, TO JEGO WINA! Zamiast ją obwiniać spróbuj zrozumieć: pewnie cierpiała katusze abyś ty miał pełną rodzinę....:( I choć czasy się zmieniły niewiele kobiet radzi sobie z przemocą w rodzinie i nie potrafi pozbyć się gnojka z domu. Nadal niestety pokutuje przekonanie, że lepszy byle jaki rodzic niż żaden...a potem dzieci mają taki start w dorosłe życie jak ty....współczuję...na pewno będziesz lepszym ojcem niż twój :)

Gość MADZIA daj spokoj
Ty Madziu

A lanie, gdy się ma powód jest uzasadnione? Za wychowanie dziecka odpowiadają oboje rodzice - ojciec stosował przemoc, a matka nie chciała lub nie mogła się temu przeciwstawić. Autorze, zwracałeś się do kogoś o pomoc w poradzeniu sobie z problemami emocjonalnymi?

Ale to nie jest takie łatwe, pomóc komuś kto Tobie tej pomocy nie udzielił i spokojnie przyglądał się jak cierpisz.

Gość MADZIA daj spokoj
Zgadza zgadula