Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kwietniowka po raz drugi

Kwietniowki 2014:)

Polecane posty

Gość a--bella
Anielicaaa gratuluje :) badz dobrej mysli. a znasz przyczyne pierwszego poronienia?

Niestety nie ma przyczyny pierwszego poronienia, albo zarodek się za słabo zagnieździł, albo był chory genetycznie od początku, wyniki hist-pat nic nie wykazały, mój gin powiedział, że w tak wczesnym stadium ciaży zdarza się to coraz częściej kobietom.

Gość a--bella
moj gin tez mowil przy pierwszej ciazy ze moze sie utrzymac ale nie musi. najwazniejsze ze teraz czekasz na dziecko i mam nadzieje, ze bedzie dobrze:) a jak samopoczucie?

Ogólnie dobrze, troszke senna jestem, piersi mnie pieką, i pobolewa podbrzusze jak na @, wczoraj mnie tak bolało, że już myślałam, że dzisiaj mnie krew zaleje ale na razie cisza, mam trochę takiego białego śluzu. A u Ciebie jak samopoczucie, kiedy miałaś ost. @, kiedy idziesz do lekarza?

Gość a--bella
a to masz typowe objawy pierwszych tygodni. to znaczy, ze hormonki dzialaja :) ja mialam ostatnia 4.07 takze u mnie jeszcze czas na testowanie. a do lekarz sie wybiore jak ujrze 2 kreski na tescie. nie ma pospiechu. moze nie trafilismy w ten dzien ;)

Gość a--bella
co do sluzu to sie nie wypowiem bo nie pamietam czy mialam. ale bole jak na okres i to bardzo silne mialam przez kilka tygodni. nie chce sklamac ale co najmniej do 11 tc byly.

aaaa czyli jeszcze nie wiesz czy jesteś w ciąży czy nie... :) w takim razie trzymam kciuki :) ja chyba do lekarza pódję gdzieś za 2 tyg, to będzie 6 tc może będzie już coś widać, najgorsze jest to, że w sobote mamy wesele 2-dniowe znajomych i troszkę się boję, że jak potańczę to coś się może stać.

Gość a--bella
no ja jeszcze nie wiem, nie staralismy sie za bardzo, po prostu nie uwazalismy. bardzo bym sie cieszyla gdyby sie udalo, a jesli nie to w przyszlym cyklu ruszamy z robota ;) na weselu zawsze mozesz wiecej siedziec, odpoczywac. po porsu ja sie gorzej poczujesz to sobie usiadz. a moze sie uda jakis pokoj niedaleko wynajac zeby w razie czego pojsc sie polozyc?

Gość gość
kurcze, najgorsze jest to, że zaczną się pytania, a czemu nie pijesz, itp... coś wymyślę :) pójść pojdziemy na pewno najwyżej większoś wesela przesiedze.

Gość a--bella
powiedz ze nie pijesz, bo Ci niedobrze na sam widok wodki :)

Gość AMELKA012
zrobilam dzis rano test i jest bardzo slaba druga kreseczka :-) narazie jestem oszolomiona,nie dociera do mnie....boli mnie caly czas brzuch jakbym miala @ dostac ,przeczesalam net w poszukiwaniu informacji na temat bladej kreski i opinie sa podzielone,staram sie byc spokojna i czekac na rozwoj wydarzen :-P

Gość AMELKA012
Kalkulator wyliczyl mi termin na 9 kwietnia :-)

Gość a--bella
amelka gratuluje :) blada druga kreseczka tez swiadczy o ciazy, ale pewnie jeszcze bardzo wczesnej loedy mialas ostatnia miesiaczke? :)

Gość a--bella
mialo byc "kiedy" :)

Gość AMELKA012
test zrobilam w 26 dniu cyklu,wiec wiem ze to wczesnie,troche czytalam na temat takiej bladej krechy i w wiekszosci wypadkow po zrobieniu testu za kilka dni byla ciemniejsza ale zdarzalo sie tez ze dziewczyny dostawaly @,powtorze test w poniedzialek :-P

Gość a--bella
dziewczyny przypomnialam sobie jak lekarze licza termin porodu- wg tzw. reguly Naegelego http://www.ciazowy.pl/artykul,regula-naegelego-jako-metoda-obliczania-terminu-porodu,56,1.html x w tym linku jest wszystko fajnie opisane i mysle, ze internetowe kalkulatory na tym bazuja. wiekszosc lekarzy nie bawi sie w inne obliczenia jak + 7 dni minus 3 miesiące. No chyba ze kobieta nie zna dnia ostatniej miesiaczki albo sa one mocno nieregularne.

hejka - ale tutaj cisza.... ja jestem dzisiaj mega senna pewnie do tego przyczyniają się również upały, kupiłam dzisiaj jeszcze 2 testy, jutro jak wyjdzie pozytywny to lecę na betę:) mam nadzieje, że będzie wszystko ok i że zaczną również przybywać nowe mamusie na tym wątku. Ja dzisiaj odpoczywam w domku, może dopiero po południu jak się troszkę ochłodzi wyjdę do ogródka, życzę miłego dnia.

Gość a--bella
hej, upaly sa straszne, ale lepiej jak przypadaja na sam poczatek ciazy niz na koncowke. Za ro o tej poze niektore kwietniowki beda juz mialy malenstwa obok siebie. Nowych kwietniowek pewnie zacznie przybywac bo wiekszosc nie wie jeszcze ze sa w ciazy ;) Ja mialam okres na poczatku lipca i na dniach sie dowiem, czy tak, czy nie, a niektore mialy dopiero co okres, wiec sie dowiedza dopiero pod koniec sierpnia ;)

No fakt, mój TP przypada na 4 kwietnia więc równie dobrze, mogę jeszcze zostać marcówką. a ty kiedy będziesz testować?

Gość a--bella
u mnie jest dopiero 25-26 dzien cyklu, wiec wlasciwie powinnam dostac dzis, najpozniej jutro. czasem zdazaly sie wyjatki i mialam np w 30 dc ale to bardzo rzadko. dlatego jesli nie dostane @ do przyszlego weekendu to zrobie test :)

Gość JaAga@:
witajcie :) jak Wam mija upalna niedziela? Ja sprawdziłam wczoraj i ostatnie okresy były co 35 dni wiec 3.04 wychodzi, ciekawe co powie lekarz na wizycie, dopiero w czwartek :( Boje się jak cholera bo od wczoraj już przestałam być senna, mdłości mnie też przestały nawiedzać- były niewielkie. Boje się, bo z synkiem miałam mdłości długo i cały dzień. A jak poroniłam, to 2 dni wcześniej przestały mi "dokuczać" wszystkie objawy i poczułam, że mogę synka nosić na rękach, wcześniej jak musiałam podnieść go ma 12 miesięcy teraz. Boje się powtórki :((( co prawda delikatne czuje zmęczenie, ale to może by przez wstawanie co 2 godziny już kilka nocy pod rząd do synka- wychodzą mu czwórki. jeszcze wtedy gdy sprawdzałam betą i testami to testy były coraz bladsze i beta spadała, dziś zrobiłam test i wydaje mis ie odrobinę, jaśniejszy, wiec mam dużo stresu, co można na nerwy w ciąży ? a że cały dzień jestem w domu sama, przychodnie mam daleko- tylko samochód, a jeszcze do mojej starej przychodni- przeprowadziliśmy się, mam 30 minut jazdy samochodem, nie mam jak sprawdzić czy wszystko ok :( zresztą nie chce nosić synka do auta,w dodatku nikogo nie mam do pomocy, do gabinetu z nim nie za bardzo :) nie mam tez tu żadnego wsparcia, bo niewiele osób znam. Jeszcze maż od piątku się czepia o byle co- czasem ma takie fazy, ale od 3 dni mu odwala, ma dużo projektów do skończenia i zamiast mi pomóc gdy jest w domu to się drze, ze on musi coś robić, dziewczyny żadnej pomocy :( To wam ponarzekałam :(

Jaaga - nie przejmuj się ja po za bóle podbrzusza i delikatnie wrażliwych piersi nie mam żadnych objawów, jedyne co mnie dzisiaj pociesz to, że kreska na teście wyszła zdecydowanie ciemniejsza niż w sobote, właśnie szykuje sie do pracy i lece na bete.

Gość ania_ma
hej dziewczyny, ja na 06-04-2014 w sobotę miałam bladą kreskę, a dziś ciemniejszą. 06-12-2012 poroniłam pierwszą ciążę w 8 tc, ale jestem dobrej nadziei że tym razem będzie lepiej. Jeszcze w dodatku moja umowa o pracę kończy się 30-09-2013 i powinnam się zmieścić około 22 września z zaświadczeniem , że jest już po 3 miesiącu.. Do lekarza pójdę za 2 tyg

Anielicaaaaaaa gratuluje,ja czekalam kilka dni z powtornym testowaniem w nadziei ze stezenie hormonu wzrosnie i niestety kreska nadal blada,wpatruje sie w ten test i nawet wydaje mi sie ze jest bledsza niz ostatnio :-(

Amelka a wrzuć może zdjęcie testu?? Ania - gratulacje ja za godzinkę odbieram bete, jak dojade do domku dam znać co i jak.

Gość rrrrrrrryyyyytttt
A ja mam sobie jutro gin :-) :-) :-) :-) :-) az mi tam nie chce sie isc.... a mam do was pytanie do tych co maja juz malenstwo jedno , czy podczas poczatkowej ciazy tez czulyscie przy zblizeniu z facetem taka ciasnote???

Gość ania_ma
dziewczyny też wszystkim gratuluję...ja na betę pójdę jutro, ale wydaje mi się ze jest ok, gdyż przy ostatniej ciąży miałam cały czas jasną kreskę, a tutaj 2 dni i widać różnicę

Gość gość
u mnie przy pierwszej ciąży kreski też ciemniały a mimo to poroniłam, tym razem postanowiłam zrobić bete, żeby sprawdzić czy prawidłowo przyrasta.