Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Byłam w mopsie po pomoc i co mi powiedzieli.....????

Polecane posty

Gość gość

że ciąża (mimo że zagrożona) to nie choroba i mogę szukać pracy, albo mam chłopa do lepszej roboty pogonić bo oni pomagają tym którzy naprawdę tego potrzebują tzn gdzie nikt nie pracuje w rodzinie, jest choroba alkoholowa, lub dzieci. Do tej pory pracowałam na zleceniu ale mnie zwolnili jak się okazało że w ciąży jestem, mimo że chciałam pracę do domu brać. Szef męża w tym miesiącu im wypłaty nie wypłacił jeszcze od 10 tego, miga się że za dzień, 3/4 bo kasy nie ma. I tak w naszym kraju państwo pomaga ludziom.

Gość Julka Pietra...
alez panstwo polskie POMAGA LUDZIOM... swoim i swoiszym

Gość gość
no tak "choroba alkoholowa" bo lepiej dac alkoholikowi, który do pracy nie pójdzie, pomoc z mopsu przepije...ale on ważniejszy od tych trzeźwych, którzy sie staraja, ale po prostu nie moga znaleźć pracy lub mieli gorszy okres finansowy w życiu

Gość gość
no i? jakis widzisz problem by się zarejestrować w PUP? przynajmnije będziesz miec ubepzieczenie a i zasiłek ci dadzą w mopsie

Gość gość
jestem zarejestrowana w pup ale zasilek mi się nie należy, bo żeby dostać zasiłek dla bezrobotnych to bym musiała zarabiać minimalną krajową brutto przez rok, a ja na zleceniu miałam 1300 zł brutto a minimalna to w tamtym roku było 1500, a w tym 1600 brutto.

Gość gość
ale w mopsie ci zasilek dadza a nie w pup, chyba ze twoj chlop zarabia za duzo to wtedy ty se przyoszczedz a nie do mopsu lataj

Gość gość
zasiłku w mops nie chcą dać, bo mąż ma zarobki ok 1900 zł , więc przekracza próg dochodowy, ale że szef im od 10 tego wypłaty nie dał to w mopsie ich nie interesuje.

Gość gość
bo tak właśnie w pol jest że pijakom, żulom pomogą a normalnym nie 🖐️

Gość gość
U mnie w mieście mops utrzymuje pijaków , dostają co miesiąc po okolo 500 zł , jak ktoś potrzebuje pomocy a nie jest alkoholikiem to już jest gorzej , nie dadzą bo nie mają kasy bo płacą menelom . Ale nie jest tak w każdym mieście . Bo np moja szwagierka kiedyś była w trudnej sytuacji i mops wypłacił jej 3 miesieczny zaiłek , ale to w innym mieście

Gość gość
żeby każda z d**ą w ciązy or razu nie leciała na L4 to byś nie pracowała na umowie śmieciowej.

Gość gość
no racja racja te baby same sobie syfu robią, 3 tc i już l4 bo ma "mdłosci" żal

Gość gość
ja jestem na kuroniówce, mąż ma najniższą krajową i mamy dziecko. Wg MOPsu jesteśmy obrzydliwie bogaci:) Znam taką jednąKkryśkę ma 5 dzieciaków każdego z kim innym. Nie dość że na każdego ma alimenty to jeszcze otrzymuje po 500 zł na każdego z MOPsu bo niby bieda....a wiem bo sama po pPIJAKU to kiedyś mówiła...żal

Gość gość
no to kochana za 1900zl to co ty chcialas? czemu mops ma byc bezzwrotna pozyczka? to do banku po kreedyt idz a nei do mopsu trzeba bylo mie coszczednosci zeby teraz miec z czego zyc, tez bym cie pogonila z mopsu bo niby czemu masz cokolwiek dostac?

Gość gość123!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11
"Znam taką jednąKkryśkę ma 5 dzieciaków każdego z kim innym. Nie dość że na każdego ma alimenty to jeszcze otrzymuje po 500 zł na każdego z MOPsu bo niby bieda....a wiem bo sama po pPIJAKU to kiedyś mówiła...żal" Bzdury wypisujesz .Nie ma takich wysokich zasiłków.

Gość gość
nie wygadujcie takich głupot ja wolałam żeby moja znajoma poszła na L4 niż wymiotowała na biurko czy ladę w sklepie. Ja miałąm takie ciśnienie w ciąży, że nie pamiętam jak mnie do szpitala dowieźli

Gość gość
są, są jak pijesz, masz mieszkanie od miasta, nie chce ci sie pracować itp ostatnio była u burmistrza z pretensjami ze jej sie piec zepsuł i ma jej pieniadze na nowy dać!! W gazecie lokalnej na 1 stronie była

Gość gość
ja tez kiedys bylam po pomoc. ja stracilam prace. bylam na zasilku z up. mielismy razem ok.1000zł. moj byl bez pracy. chcialam pomoc w zakupie opalu na zime. trzeba bylo czekac 3 miesiace. i laza pytaja sie po sasiadach po domu. poszlam i zrezygnowalam. pozyczylismy od rodziny.

Gość gość
bo pijakom i menelom dają a normalnym ludziom nie

Gość gość
Normalny biedny człowiek jest w tym kraju obywatelem drugiej kategorii. Państwo woli pomagać pijakom żeby mieli na picie, bo to przecież ciężka choroba, menelom co biją maltretują swoje rodziny dadzą mieszkania socjalne, osobom,którym się nie chce pracowac bo wolą pić. "Samotnym matkom", których konkubent pracuje zagranicą a one wolą być bez ślubu żeby kasy więcej było.

Gość gość
A JAKBY TAK NIKOMU NIE DAWALI---------to wszyscy by pracowali-takie zycie:D:D

Gość gość
zależy w którym jesteś miesiącu, jeżeli pózno to jak umowa wygasa przechodzisz po ZUS, ja tak miałam na zleceniu płacą do porodu, potem nie ma macierzyńskiego, poza tym kobieta w pozniejszej ciąży nie kwalifikuje się do pracy, jak pójdziesz z brzuchem do urzędu pracy to cie deślą do opieki, chyba że jesteś na pocz ciąży

Gość gość
tak bo każda od 3 tyg umiera i każda wymiotuje do samego porodu apotem żale bo te co naprawde powinny iść na zwolnienie ze strachu pracują do dnia porodu

Gość gość
ale p********z od rzeczy.... :( na pewno po prostu przekraczaliscie kryterium tej pomocy, oni się kieruja tym kryterium, bo po pierwsze- maja przepisy i nie moga inaczej, po drugie- na tej azsadzie musieliby przyznawac pomoc 3/4 Polski, skąd twoim zdaniem maja byc na to pieniadze? W dwójke da sie od biedy utrzyamac z jednej pensji, jak maz zaraia minimum, to po urodzeniu dziecka najwyzej idz jeszcze raz,

Gość gość
osobiście dziwią mnie kobiety które pracując bez umów albo na śmieciakach decydują się na dzieci. Czego się autorko spodziewałąś że jako zdrowa kobieta to dostaniesz 5 tyś zasiłku bo jasnie pani w ciązy? trzeba było się martwić zanim nogi rozkładałaś, MOPS jest dla potrzebujących naprawdę

Gość ;/;/;/;/;/
Kochana doskonale rozumiem Twoją złość ;/ Pomyśl, że ja mam jeszcze ciekawiej... normalnie pracowałam, a teraz kiedy jestem na L4 ZUS stwierdził, że mi nie wypłaci pieniędzy, bo sobie jakieś ciekawe dochodzenie robią o którym nie mam pojęcia i od 3 miesięcy nie zostałam poinformowana co się dzieje i dlaczego nie dostaję pieniędzy.... fajnie nie ? Kiedy pytam, kiedy się to rozwiąże to co słyszę ? że wszyscy na urlopach, dochodzenie trwa i proszę czekać.... Co z tego, że nie mam za co żyć i za co mieszkania opłacić.... Jestem załamana. A z mopsu mi pieniądze nie przysługują bo przecież oficjalnie pracuje jestem pracownikiem i mam prawa pracownicze. Oszaleć można w tym zgniłym Państwie, w którym wspiera się piepszonych alkoholików....

Gość gość
skoro ZUS prowadzi dochodzenie znaczy że podejrzewają iż mogłaś normalnie pracować a nie iśc na L4, teraz to ci mogą taka karę za wyłudzenie walnąć że się nie wypłacisz

Gość panna bez dziecka
no nie wiem czy jesteście tacy normalni. w końcu trzeba wam pomagać, to znaczy państwo ma wam pomagać tak? mentalność Polaków przez lata socjalizmu spadła na samo dno! gdzie wasza godność?

Gość ;/;/;/;/;/
ZUS nasz kochany tak sobie umyślał, że zrobią dochodzenie :) Nikt mnie o niczym nie poinformował, nikt ze mną nie rozmawiał nawet. Niestety, ale miałam podejrzenia zakrzepicy nóg, co było bardzo dużym zagrożeniem dla dziecka. Od 4 miesiąca jestem objęta opieką chirurga. Ciekawe gdzie i kogo wyłudziłam... no ciekawe bardzo.... W ogóle to szkoda się wypowiadać na temat polityki naszego kraju i stosunku ludzi do kobiet ciężarnych, które (nie wszystkie) nie sa w stanie pracować. Najlepiej taka kopnąć w d**ę i jej nie wypłacić, bo po co... i tak dzieciaka urodzi, który kiedyś będzie robił na te wszystkie parszywe ryje z urzędów....

Gość gość
po co godność, nogi rozłożę a wy głupi podatnicy płaćcie bo mi się pracować nie chce

Gość gość
ale jesteście pier....niete, pracujcie jak glupie dorabiajac szefow, a potem i tak was kopna w d*pe. kobieta chyba na cos dostaje to zwolnienie. nie najlepiej miec krwawienia i chodzic do pracy bo na szefa trzeba zarobic, poronic w kiblu pracowniczym i dalej zapieprzac bo tak trzeba.