Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama niepaląca

Przeszkadzają Wam mamy karmiące piersią a nie przeszkadzają Wam palacze?

Polecane posty

Gość mamaKP
a tak w ogóle... smakuje ci jak jesz w wc na stacji??? bo ja nigdy nie nakarmie dziecka w wc !!!

Ja karmie piersia wtedy kiedy dziecko jest glodne. W sklepie. Autobusie czy kościele tego nie robie i nie obchodzi mnie co inni mysla o tym. Jak trzeba to karmie i juz

Gość to się lecz mamuśko
łyso a z jakiego niby powodu??? bo pracujesz i karmisz haha i to ma być ten wyczyn:D ja też pracuję i każda z moich znajomych więc nie wiem co tak przeżywasz??? że zostawiasz swoje dziecko przez 8 godzin bez mleka matki?? no bo przecież podobno nie odciągasz:D apropo straszny błąd:O

Gość gość
poszła sobie, głupio jej że mózgu nie używa ;) ja nie dawałam butelki tylko jak wracałam do pracy kubek niekapek, kilka łyżeczek obiadu, deserku i 8h wytrzymywał. Dla mnie rozwiązanie idealne, nie widzę minusów. W tej chwili pije z kubka ze słomką i z doidy cup, uwielbia gryźć papki były w zasadzie miesiąc.

Gość to się lecz mamuśko
przecież nikt jej nie każe w kabinie karmić:O w wc jeszcze jest przedsionek a na stacjach shell to norma tam można spokojnie karmić i tak , smakowało mi jedzenie w wc w szkole nieraz jadłyśmy z koleżankami kanapki w wc na plotach w czasie przerwy:P

Gość gość
Durne porównanie matka karmiąca a palenie :o wydalanie też jest naturalne, jednak nikt nie chce oglądać czyjejś gołej duuuuppy. Nie każdy chce oglądać pierś kobiety karmiącej. Rozumiem, że dziecko jest głodne, ale można pierś zasłonić chociaż pieluszką. A palenie ma się nijak do karmienia, dziwne porównanie.

Gość gość
jakoś ty nie możesz się obyć bez butelki :p

Gość to się lecz mamuśko
ooo to super że tak dziecko głodziłaś ponad 8 godzin o kilku łyżeczkach obiadu i deserek:O masakra:O bo leniwej mamuśce się nie chciało i nie chce odciągać:O:O:O:O szok już mnie nie dziwi dlaczego tyle niedożywionych dzieci w szpitalach

Gość mama niepaląca
akurat dziś mi się nasunęło to na myśl, jak szłam z dzieckiem nie było wolnej ławeczki w parku, na większości siedziały m.in. matki z dziećmi i prawie każda paliła. Nie miałam jak je wyminąć żeby nie wypuszczały dymu na nas.

Gość gościówa1234
ja nie akceptuję ani jednego ani drugiego, tak samo przeszkadza mi palenie w miejscu publicznym jak ktoś mi chucha prosto w nos swoimi tytoniowymi wyziewami (co innego jak stoi gdzieś z boku i nie zawadza) jak mamusia wywalająca cyca co by pokazać jaką jest cudowną matką (co nie dotyczy wszystkich mam, bo są takie co w jakim ustronnym miejscu karmią, zasłaniają się pieluszką itp). dodam, że sama jestem mamą i nigdy nie karmiłam w miejscu publicznym, jakimś cudem zawsze znalazłam na to odpowiednie miejsce ;)

moja córka ma 4 miesiace- nie je z butelki bo a kolki.... jak mam autokarmię w aucie z tyłu i pierś wysuwam dyskretnie z bluski.... jak jestem bez auta- przykrywam się pieluchą tetrową :) Co mi będą oglądać, a zresztą po parkach chodzą dzieci w wieku 7-14- mogą czućsię skrępowane przy placu zabaw takim widokiem.

Gość gość
Dodam jeszcze, że może dlatego karmienie tak bulwersuje, że pierś to intymna część ciała.

Gość gość
a na dziecko karmione butelką możecie patrzeć? ,,, Ja moge, mnie to nie brzydzi. Piwo też piję z butelki i to jest dla mnie normalne. Natomiast cycki innych kobiet mnie nie interesuja i nie chcę ich oglądać, szczególnie takich napuchniętych od mleka z ciumkającym niemowlakiem do nich przyssanym. Dla mnie nic w tym pięknego nie ma.

Gość mama niepaląca
25.07.13 [zgłoś do usunięcia] to się lecz mamuśko ooo to super że tak dziecko głodziłaś ponad 8 godzin o kilku łyżeczkach obiadu i deserekpechowiec.gif masakrapechowiec.gif bo leniwej mamuśce się nie chciało i nie chce odciągaćpechowiec.gifpechowiec.gifpechowiec.gifpechowiec.gif szok już mnie nie dziwi dlaczego tyle niedożywionych dzieci w szpitalach xxxx przecież napisała że dziecko piło z niekapka

Gość mama niepaląca
tu nie chodzi o wywalanie, tylko normalne karmienie z pieluszką.

Gość to się lecz mamuśko
napisała bo jej głupio było zresztą co to za różnica kubek czy butelka??? a wcześniej pisała, że nie odciąga , fantazja jak widać ją ponosi na każdym kroku :O " sama sobie odciągaj co chcesz :] moje dziecko nie używa butelek. Norma to pokarm z piersi matki, butelka jest środkiem zastępczym " :O a jeszcze w temacie to publicznych palaczy też nie toleruję

Gość gość
ty już się o moje dziecko nie martw. Chyba ten laktator wyssał ci mózg, pewnie elektryczny. Ja mam ręczny i spokojnie ściągnęłam tyle ile było potrzebne, żeby dziecko wypiło jak mnie NIE BĘDZIE W DOMU poza tym jak skończyło 8 miesiąc (czyli miesiąc) od mojego powrotu do pracy zaczęło jeść rączką najpierw gotowane jabłka, później warzywa, następnie mięso.

Gość to się lecz mamuśko
na normalne karmienie publicznie z pieluszką czy w zaciszu nikt normalny nic nie mówi, ja akurat pisałam o wulgarnym wywalaniu cycka byle gdzie jak ta kobieta przed biedronką:O tak samo z paleniem byle gdzie zresztą palenie publiczne jest zakazane więc opieprz publicznym palaczom się należy i zachęcam do zwracania im uwagi.

Gość gość
napisałam że moje dziecko jest bezbutelkowe, chyba jest różnica :p poza tym nie odciągam, że własnego widzimisię, bo poza domem to nie można karmić.

Gość gość
*dla własnego

Gość gość
poza tym nie rozumiem dlaczego się mnie uczepiłaś, czy ja napisałam że to ja karmiłam pod tą Biedronką? Karmię z pieluszką, o co ci chodzi?

Gość gościówa1234
no to jeśli chodzi o NORMALNE karmienie w miejscu publicznym, gdzie dzieci, mężczyźni i kobiety nie muszą oglądać wywalonych cyców tylko kobieta karmi w jakimś ustronnym miejscu zasłonięta pieluszką to mi to nie przeszkadza... tak jak nie przeszkadza mi, ze ktoś pali fajke gdzieś za krzakiem - przeszkadza jeśli sama czuję dym (boli mnie od niego głowa) lub jeśli musze patrzeć (lub co gorsza mój mąż lub dziecko) na wywalone cyce... to jednak intymna część ciała i wypada troszeczkę się z tym wywalaniem hamować, przecież wystarczy zakryć się pieluszką i odejść gdzieś bardziej z boku.. ale przyznam, ze mało takich bezczelnych babek widziałam, zazwyczaj kobiety mają na tyle kultury że się jednak zasłaniają lub szukają odpowiednich miejsc do karmienia

Gość gość
po prostu nie łaziłam po mieście jak dziecko było malutkie i często chciało ssać, spacerowałam koło domu. Tak cię boli, ze ktoś uważa że ściąganie i podawanie butelką jest bez sensu? Takie jest moje zdanie.

Gość to się lecz mamuśko
dobra nie chce mi się tłumaczyć, idę spać wstaje za 7 godzin do pracy. to Ty się mnie pierwsza czepiałaś że odciągam a nie ja Ciebie, ja pisałam ogólnie a Ty na mnie naskoczyłaś za odciąganie a podobno robisz to samo.... zresztą nieważne a co do laktatora to mam i elektryczny i ręczny i też polecam ręczny. mnie w samym paleniu czy karmieniu publicznym nie odrzuca widok ale postawa tych osób, roszczeniowa, agresywna, egoistyczna, chamska i butna. Jak kiedyś zwróciłam palaczowi na przystanku uwagę że tutaj się nie pali a palił w środku a nie np za przystankiem to on do mnie "huj cie to obchodzi, s********j" :O tak samo matce która wywaliła cyca w galerii na korytarzu na ławeczce grzecznie powiedziałam, że jest pomieszczenie do przewijania i tam można spokojnie karmić to też kazała mi się odwalic, bo ona nie dojdzie tam a dziecko już chce i jej się nie chce !:O a pomieszczenie parenaście metrów dalej:O

Gość mama roczniaka
na butelce osiadają się kwasy tłuszczowe w tym dha, dziecko traci, poza tym maluszkowi może się bardziej chcieć pić niż jeść i chciałoby ssać krócej a rzadziej. Uważam, że jeśli odciągać i podawać, to w najwyżej konieczności a tak nie ma co celowo zubażać pokarm. Na koniec myślę że dziecko koło 1,5 roku może spokojnie zostać te 8 godzin bez pokarmu mamy ;)

Gość KASIA9898
Ja też karmiłam swoją córeczkę piersią, jednak zawsze najpierw ja nakarmiłam a póżniej szłam na dwugodzinny spacer. Jak jechaliśmy na dłuższe zakupy, to karmiłam ją w międzyczasie w aucie a jak była starsza to dawałam jej soczek lub coś do pogryzienia. Ja osobiście jestem zdegustowana tymi mamami, które karmią swoje dzieci piersią w miejscach publicznych, w oscentacyjny sposób. Można to przecież zrobić dyskretnie...

Gość gość
to się lecz mamuśko dobra nie chce mi się tłumaczyć, idę spać wstaje za 7 godzin do pracy. to Ty się mnie pierwsza czepiałaś że odciągam a nie ja Ciebie, ja pisałam ogólnie a Ty na mnie naskoczyłaś za odciąganie a podobno robisz to samo.... zresztą nieważne a co do laktatora to mam i elektryczny i ręczny i też polecam ręczny. dddddd naskoczyłam? Tam był złośliwy uśmieszek. Odciągałam krótko, teraz nie odciągam, bo nie mam powodu żeby to robić skoro dziecko je normalne posiłki a pierś dostaje jak ja z nim jestem.

Gość gość
piers dostaje czy mleko z piersi bo to róznica kretynko?

Gość gość
do kogo to było?

Gość gość
a twój dostaje butelkę, czy mleko z butelki :P