Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość troskliwy miś

Co to jest blokada psychiczna? jak działa?

Polecane posty

Gość troskliwy miś

Mówi się, że można się "zablokować" co może utrudnić zajście w ciążę. Czy rzeczywiście jest to prawdą? Jeśli tak to na czym polega?

Gość gość
wszystko zalezy od psychiki, ktorej naprawde nikt nigdy nie zbadal, zazwyczaj jest tak, ze kobieta ma inne problemy, boi sie czegos ( moze porodu, ze sobie nie poradzi z dzieckiem, albo ze finansow braknie, albo ze partner nie pomoze ), podswiadomie blokuje sie i odrzuca mysl o poczeciu

Gość troskliwy miś
A blokada jeśli bardzo chce się zajść w ciążę? Ja niestety myślę o tym obsesyjnie, wyliczam dni, mierzę temperaturę, mam monitorowane cykle. Czy to, że w kółko o tym myślę, może w jakiś sposób utrudniać zajście w ciążę?

Gość gość
jasne, najlepiej nie myslec obsesyjnie, bo nawet seks stanie sie malo przyjemny! przeciez seks i poczecie nie moze byc na zawolanie i pstrykniecie palcami. Pomysl sama, jezeli masz problem i ciagle o nim myslisz to jestes zmeczona i nie do zycia, a teraz ciagle myslisz o jednym, organizm ma dosc! pomysl o sobie, zabierz partnera na wycieczke, do kina, spa, w gory, "odpusccie" troche, szczegolnie jezeli badania macie ok. kobiety ktore adoptuja dzieci i przestaja myslec o poczeciu, nagle dziwnym trafem zachodza w ciaze, pewnie nie raz o tym slyszalas!

Gość gość
Większość kobiet jak odpuści, to zaskakuje natychmiast ;)