Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Osoba karana może zaadoptować niemowlę?

Polecane posty

Gość gość

Witajcie... Założyłam ten temat, ponieważ dowiedziałam się że nie dam mojemu narzeczonemu dziecka. A oboje kochamy dzieci i chcemy je mieć. Jeśli mój narzeczony jest karany to może zaadoptować dziecko po zawarciu zwiazku małżenskiego ze mną?

Gość A po co adoptować
Ja regularnie kupuje od cyganów jakieś niemowlaki. Zawsze dobrze mieć parę w lodówce jako karmę dla psów, albo do użyżnienia ziemi w ogródki :-)

Gość gość
Pytam poważnie... Więc licze na poważną odpowiedź...

Gość gość
narzeczony dostał wyrok w zawieszeniu 1,5/ 5 lat. Za prowadzenie nielegalnego serwera radiowego

Gość gość
napisałam. za prowadzenie nielegalnego serwera radiowego... Nigdy nie byłabym z pedofilem

Gość gość
zauważyłam to doskonale...

Gość gość
dziś każdy coś ma za uszami a prawo działa tak że jeżeli nie był to ciężki artykuł to jak najbardziej.

Gość gość
jesteś z gubina ? mam kolege co dostał wyrok za coś takiego.

Gość gość
Jak wyglada taka adopcja? Mozna zaadoptować dziecko za zgodą cięzarnej, ktora je mi odda po porodzie?

Gość gość
Ja pierdzielę, weź nie żartuj,że za takie coś dostał taką karę! Ten kraj to komedia.

Gość gość
Nie, nie jestem z Gubina...Ale znam tam kilka osób... To niedaleko

Gość gość
Taka wlasnie kare dostal zawiasy na 5 lat i co miesiąc puka do nas kurator sądowy, ale to jeszcze pol roku

Gość gość
osoba karana nie dostanie dziecka do adopcji , niestety

Gość gość
A mozesz podac choc imie kolegi?

Gość gość
Ciekawa informacja :)

Gość wifigdańsk
z mojej wiedzy-nie może. poza tym z tego co zaobserwowałam to nie badz taka pewna ze jakas ciezarna od razu odda wam dziecko-kobieta ma 9 msc na "pokochanie"swojego dziecka a potem jeszcze 6 tyg na ewentualną zmiane decyzji jesli jeszcze jej nie zmienila-po porodzie.wiec nawet jesli teraz jakas ciezarna zapewnia was ze odda wam dziecko to moze zmienic zdanie po porodszie i najczesciej tak bywa.poza tym jeszcze sąd musi sie zgodzic,wywiad,kurator , zgoda osrodka adopcyjnego itd... nie myśl ze adopcja dziecka to takie proste-to nie adopcja pieska!

W celu wyeliminowania trwałego charakteru wskazanych powyżej następstw skazania, w szczególności efektu naznaczenia i umożliwienie skazanemu ponownego osiągnięcia statusu pełnoprawnego członka społeczności, polski ustawodawca przewidział instytucje zatarcia skazania, którą regulują art. 76 oraz 106 - 108 kodeksu karnego. Zatarcie skazania jest pewnego rodzaju fikcją prawną, polegającą na tym, że z chwilą zatarcia skazania uważa się je za niebyłe. (art.106 kk). Zatarcie skazania jest pewnego rodzaju fikcją prawną, polegającą na tym, że z chwilą zatarcia skazania uważa się je za niebyłe. (art.106 kk). Skazanie zatarte nie może więc rodzić żadnych konsekwencji prawnych, nikt też nie może ograniczać praw osoby, której skazanie uległo zatarciu. "W przypadku natomiast skazania sprawcy na karę w zawieszeniu, zatarcie skazania następuję z mocy prawa z upływem 6 miesięcy od zakończenia okresu próby, przy czym nie jest możliwe wcześniejsze zatarcie takiej kary."

Gość gość
Dobrze wiem ze to nei jest takie proste. Nie musi być to noworodek. Wazne ze bedzie kochane i niczego mu nie zabraknie

Gość wifigdańsk
"Wazne ze bedzie kochane i niczego mu nie zabraknie" z twojej strony moze i tak bo bedziesz miala dziecko-czyli odwieczne pragnienie ludzkosci. tylko skad wziać takie dziecko? masz juz jakas matke biol.? czy moze chcesz adoptowac przez osrodek?

Gość gość
jak chcesz sobie zniszczyć życie to adoptuj!!! zaadoptujesz jakiegoś gnoja ze z.j.e.b.a.n.y.m.i genami, który was kiedyś w podzięce za adopcję powyżyna!!!

Gość wifigdańsk
no jest wtym trochę racji.niestety w domach dziecka przebywają dzieci których nikt nie chce. albo sa takie chore,polamane uposledzone fizycznie albo mają z główka czy z emocjami bardzo nie tak.znam taka panią ktora bierze 3 dzieci -jeszcze nie zdecydowala się na adopcję ale bierze czasem do domu,oczywiscie jest juz na wstępie wyzywana od starych k***w. chyba cos w tym jest ze pewne geny się nie zmieniają.

Gość wifigdańsk
nie musi byc noworodek? ale w temacie napisałas "niemowlę".myslisz ze od razu sa takie chetne niemowlęta ktore tylko czekaja az ktos je przygarnie? najpierw się dowiedz w temacie a potem mysl o adopcji.