Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość autorkaaaaaa

Przyjaciółka zazdrosna o faceta

Polecane posty

Gość autorkaaaaaa

Kurcze, nie wiem co już mam robić, i tak źle i tak niedobrze. Dzisiaj popołudniu spotykam się z facetem, przyjaciółka dobrze o tym wiedziałą i dzwni do mnie teraz i mówi, że chce spędzić ze mną popołudnie, ja mówię że jestem umówiona i od około 20 mogę się z nią spotkać. Ona bez słowa się rozłączyła... Taka sytuacja i inne dogadywania trwa już od miesiąca. Nie wytrzymuję. Nie zaniedbuje przyjaciółki, tylko gdy dzwoni, a nie mam planów, spotykam się z nią... Co mam jej powiedzieć? Chyba specjalnie to robi, żebym była tylko dla niej...

Taka przyjaciółka to nie przyjaciółka.Na Twoim miejscu bym ją olała.Tez miałam taką "przyjaciółeczkę",która takie akcje robiła a później wyszło jeszcze wiele innych spraw.

Gość autorkaaaaaa
Znamy się od dziecka, nie jesteśmy już 15latkami, żeby robić takie sceny. To mój pierwszy poważny związek, a nie chcę jej robić przykrości, bo wiem, że jest sama. Gdy tylko mam możliwość, czas spotykam się z nią (minimum dwa razy w tygodniu), moja praca zajmuje mi dużo więcej czasu niż jej (projekty w domu itp) więc częściej się nie da. Smutno mi, że w takiej sprawie ona nie cieszy się moim szczęściem.

Wiem,że jest Ci przykro ale olej to.Moja przyjaźń się rozpadła po 19 latach,bo jak zaczęłam układać sobie życie to nagle były jazdy,kłamstwa i obrabianie tyłka.Twoja przyjaciółka jest zazdrosna i tyle.Gdyby to ona miała faceta to Ciebie by z pewnością olała a jak jest odwrotna sytuacja to fochy?Żenujące.

To nie jest przyjaciółka skoro nie rozumie że nie zawsze możesz spotykać się z nią, skoro masz faceta.Słusznie ktoś Ci podpowiedział z przedmówców.Po prostu nie odbieraj od niej telefonu i po problemie.Niech sobie znajdzie faceta, to Ci da spokój.A może ona woli kobiety?

Gość autorkaaaaaa
Chyba tak zrobię, że wyłączę telefon na czas spotkania z facetem, niech zrozumie, że jeżeli jestem już od tygodnia umówiona, to spotkania nie odwołam dla niej. A jeżeli jej nie pasuje termin parę godzin później, no to już jej problem... NIgdy jej nie olewałam, gdy potrzebowała jakiejkolwiek pomocy. A ona zachowuje się jak 10-latka, której mama cukierków nie kupiła... :(

Gość gość
Prawdziwa przyjaciółka cieszyła by się twoim szczęściem i nie robiła fochów.

Gość autorkaaaaaa
Też nie raz sama dzwoniłam, żeby umówić się na spotkanie, ale jak mi mówiła, że ma plany, spotyka się z kimś, to mówiłam udanego wieczoru i że się umówimy na inny dzień. Nigdy nie miałam żadnych żali do niej z tego powodu... Jestem chyba za dobra, dla każdego chce dobrze ;(