Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Właśnie zrobilam test ciazowy. Mam dopiero 18 lat :( załamka

Polecane posty

Gość gość
oj Boże współczuje Ci, że podjęłaś taką decyzję chyba, że ciąża była zagrożeniem dla twojego życia to jestem w stanie to zrozumieć i oby Cię nie spotkało to o czym pisały te kobiety...

Gość gość
Takie problemy mają tylko kobiety, ktore usunęły mimo, ze chciały urodzić dziecko. Jesli kobieta nie chce mieć dziecka to żadnych wyrzutów sumienia nie bedzie miala. Żadnego chorego myślenia jakby wyglądało moje dziecko. :D

Gość gość
skończ liceum, odchowasz dziecko i pójdziesz na studia, jak nie możesz liczyć na rodziców, a co z dziadkami, może oni by się zaopiekowali?

Gość gość
zlepek komorek,bez serca,to Ty jestes.Wez jakas madra ksiazke,o ciazy,jak Ci net nie wystarcza,zlepku komorek!

Gość gość
nie wierzę kiedyś pęknie, nie za rok nie za dwa ale przyjdzie taki czas, taki moment że zacznie rozmyślać bo kobiety już tak mają dziecko już było w tobie tak może mówić kobieta co nigdy nie miała w sobie dzieci i ich nie panowała a ty już byłaś w ciąży i rozwijał się w tobie maluszek...

Gość gość
Czesc Autorko:) I ja sie dołączę do rozmowy Mam juz sporo lat na karku i powiem Ci że zazdroszczę Ci Twoich 18 lat. To żaden wiek:). Wiele jeszcze masz lat przed sobą, wiele czasu na pomyłki i naukę z tych pomyłek, z biegem lat zobaczysz ze dobry wybór da Ci tylko siłę a wahania znikną Wiele czasu masz na maturę i na studia. Teraz nawet dorosli zdają maturę, zdają, odhaczają temat Szkoda mi siebie i szkoda mi wszystkich młodych pchanych przez rodziców, szkołę, wychowanie i kolegow w WYŚCIG SZCZURÓW Gdy ma sie 18 lat ciężko jeszcze myslec samodzielnie, latwo się załamać, łatwo zbłądzic, ciezko na odwage pójścia inną drogą, ale to konieczność Mam sporo lat, popełniłam wiele błędow, w Twoim wieku byłam kompletnie zamotana, dopiero z wiekiem odkryłam że najwięcej siły dają swoje własne wybory zgodne z własnymi chęciami a nie z tym co narzuca nam otoczenie. Pamietaj masz wiele czasu na wszystko, naprawdę:) nie poddawaj się presji, zyj zgodnie z sobą, mozesz myśleć niezależnie

Gość gość
jak bede chciala to wezme, a wy wciskajcie dziewczynie,ze bedzie miala super zycie,jak w wieku nastu lat zostanie mama. nie namawiam do aborcji, nigdy tego nie robilam. mimo,ze mam to za soba. nie mam wyrztow sumienia. moze troche na poczatku,nie bylo mi super dobrze, mega ulgi tez nie poczulam. polecialy lzy. ale! zbiegiem czasu wiem,ze to byla sluszna decyzja. zrobilam to swiadomie. jestem w kraju innym niz polska, takie rzeczy nie sa tu tabu.

Gość gość
jestem pewna, ze sumienie nie bedzie mnie gryzlo,ani za rok,ani za dwa.

Gość gość
pelikany!!!!!!!!!! prowoooooo :D

Gość gość
wiesz za bardzo jesteś pewna nie wiesz co będzie za jakiś czas więc nie cwaniakuj tylko naucz się pokory...:)

Gość Młoda mama_aa
Po pierwsze - nie panikuj - zaszkodzisz dziecku. Sama urodziłam dziecko 3 miesiące temu. Jestem od Ciebie niewiele starsza. Przerwałam studia na pół roku (dziekanka) bo ciężko znosiłam dojazdy na uczelnię pod koniec ciąży ;) do 5-6 miesiąca spokojnie mogłam kontynuować naukę, także o maturę się nie martw - da się zrobić. Od kwietnia kontynuuję studia i nie ma z tym problemu. Jeśli porozmawiasz z wykładowcami i przedstawisz im sytuację będą wyrozumiali patrząc na słabą frekwencję. Rodzice mi nie pomagają ponieważ nie są w dobrej kondycji zdrowotnej i nie są w stanie zająć się dzieckiem. Dziadkowie od strony ojca dziecka są tak... od święta. Mieszkam z partnerem i Maleństwem (wcześniej mieszkałam sama utrzymując się z kredytu studenckiego i stypendium). W tej chwili mogę powiedzieć, że jestem szczęśliwa jako mama :) Jeśli chciałabyś pogadać vitanella_aa@o2.pl Pozdrawiam i życzę powodzenia:)

Gość gość
teksty z gimnazjum:) nie cwaniakuje, mowie jak jest i wiem,jak bedzie. ciekawe skad ty wiesz,ze wszytskie kobiety po aborcji, lapie depresja i mysla,jakby wygladalo ich dziecko. prosze cie... nie chcialam dziecka, nie mam go i koniec kropka.

Gość gość
acha... to w życiu dorosłym już się tego słowa nie używa...ciekawe, proponuję ci abyś odniosła się do pokory a nie do cwaniakowania wybrałaś po prostu łatwiejsze słowo do ciebie skierowane. Zresztą szkoda z Tobą gadać bo z tego co czytam,to myślę, że albo nie wiesz o co mi chodzi albo masz tak uruchomione mechanizmy obronne, że nic do ciebie nie dociera....

Gość gość
do "zlepka komórek bez serca"- wiesz - jesteś zimną i wyrachowaną suką -bez sumienia -lepiej nie zabieraj głosu- szmato...

Gość gość
dokładnie też tak myślę o tej babie ale jakoś nie miałam śmiałości tak ją nazwać ale podobnie myślę...

Gość gość
Przecież jesteś pełnoletnia czyli dorosła, czyli odpowiedzialna. Wiedziałaś, co robisz, więc wiesz o tym, że trzeba ponosić konsekwencje swoich czynów.

Gość usuń nie pożałujesz
to tylko pęcherzyk albo zarodek tam ni nie ma:) na tym etapie ciąży po wzięciu tabletek wyleci z ciebie kilka skrzepów i tyle:) pomyśl.... to tak jakbyś dostała okres:) nie przyzanwaj się nikomu i weź tabletki potajemnie:) nie rujnuj sobie życia!!!!!!!!!!!!!!! masz 18 lat wszytsko przed Tobą ALE jest tylko jeden warunek.... jak nie będzie ciąży!!!!!!!!!! chcesz pozostać w tej swojej mieścinie bez pracy, perspektyww....nie sądzę:) usuń dobrze Ci radzę:) zresztą, może jeszcze poronisz? dużo ciąż na początku leci... biegaj, bierz gorące kąpiele, pij zioła rozkurczające, rób brzuszki, dźwigaj ciężary.... przy odrobinie szczęścia poronisz:)

Gość uuuu sexy ladyy
co Ty jej proponujesz? szkoda ze Ciebie nie usuneli !! wez sie zastanow co piszesz

Muszę powiedzieć zanim trafi mnie komarzyca w duupę, że mój przegryw nie polega na tym, że przy babie wyglądam jak stary zdezelowany Żuk przy luksusowej kuurwie :) Prezentuję się jak wypukane u blacharki coupe tylko po chuuja :-o mógłby pingwin stać w wodzie :P gdyby tylko dojrzała, że zaparzyłem dla Niej herbatę, bo mi chodzi aby zg*****ć jej charakter, ręce, nogi i duupa to drugorzędne sprawy choć przyjemne ;) Wielu juz próbowało mi dosrrać, i wszyscy oblizywali pyski, nie bez kozery przegrałem kilka lat w internetowym burdelu, miło spędzonmy czas nie poszedł po to aby teraz nie złowić sobie kolacji w postaci świeżej ryby :P:)

Gość Kubota zxccxz
Tak to jest jak c*psko swedzi!! Tu trzeb isc do ginekologa i jak dobrze trafisz to on wyskrobie z twego lona lyżką tego gluta ta zaraze.

Gość Piotr 24
Więc tak. Głupota nie boli. Błędów się nie naprawi. Co się stało to się nie odstanie. Co ma być to będzie. Tylko powiedz mi. Gdzie Ty miałaś oczy w ową środę i własny 18-letni rozum ?? Nie dość że coraz rzadziej spotyka się ludzi rozważnych, to ludzi bez jakiegoś racjonalnego podejścia do przyszłości znacznie znacznie częściej. Tak ogólnie to Ty tego swojego chłopaka nie możesz być pewna, czy Cie nie zostawi. Pamiętaj że jesteście młodzi a im bardziej zaawansowana będzie ciąża tym ten "Twój" będzie czuł się albo odpowiedzialny albo bardziej zdesperowany. Nie wiem po co ludzie mają głowę hehe