Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Alicja mama

Dziadki wolą drugiego wnuka

Polecane posty

Gość Alicja mama

Otóż mój mąż ma 2 braci jedn z nich ma 2 letniego syna, my mamy 3 letniego syna. Teście bardziej preferują tego młodszego. Przyjechaliśmy wczoraj do teściów. Teść kupił basen dla wnuków(niby). Wsadzilam go do basenu, później szwagierka wsadziła swojego. Po jakimś czasie teść wyciągnął mojego syna ,,Kuba jest niegrzeczny, a niegrzeczne dzieci nie mogą być w basenie", drugiego wnuka zostawił. Później zabrałam go jeszcze raz do basenu to tesciu do mnie, żebym go wyciągnęła bo ,, chlapie wodą na Dwidka". Mały rozpłakał się bo syn szwagra cały czas był w basenie. Jak go wyciągnęli to bawili się i mój synus uderzył tego drugiego w zabawie jak to dzieci. Zaraz tesciu zrobił awanturę. Cały czas jest ,,Patrz jaki Dawidek grzeczny"itp. Ogólnie Dawidek jest naj. Wku... Mnie to.

Trochę nierozsądnie postępuje ten Twój teść. Powiedz mężowi aby porozmawiał z ojcem na osobności i uświadomił mu, że źle postępuje. Niektórzy ludzie nie mają za wielkiej wiedzy pedagogicznej ani wyczucia, trzeba im kawę na ławę.

Gość Alicja mama
Drugiego wnuka biorą na wczasy mojego syna nie.hak zażartowałam że naszego też mogliby wsiąść to teściu do mnie ,,Ja jadę na wczasy i chce wypocząć". Nosz kurde to też ich wnuk.

Gość Alicja mama
Mój teściu jest byłym nauczycielem. Ma jeszcze pretensje do męża, że nie wychowujemy syna żelazną ręką i że pozwalamy mu na wszystko Za to drugi syn właśnie tak wychowuję młodego i tescu.jest wniebozwiety że on taki ułożony.

Gość Alicja mama
Dobra wiem, że ten ich drugi wnuk jest grzeczniejszy, ale to tylko dziecko. Ono jeszcze nie rozumie.

ja bym się zebrała i pojechała do domu, a mój mąż by rodzicom zrobił niezłą awanturę....

Oj, chyba jesteś trochę więcej niż bardzo przewrażliwiona na tym punkcie. Wyluzuj, kobieto. To Ty masz się zachwycać swoim dzieckiem a teściowie już niekoniecznie.

Gość gość
To było wychować dziecięca, a nie dziwić się teraz, że ludzie nie tolerują rozpędzonego bachora.

Gość tdj
Ja na Twoim miejscu ograniczyłabym kontakt dziecka z dziadkiem. Powiedziałabym to co leży mi na sercu. Jak tak zrobi jeszcze raz to wstań i powiedz " jak tak bardzo mój syn Ci przeszkadza to już więcej tu nie rpzyjedziemy" Dziad powinien się opamiętać bo chyba za bardzo sobie pozwala.

Gość gość
Rozwydrzonego. Pisze z telefonu. Kurde, dzieciak chlapie, bije, nie umie się zachować, a ta zdziwiona, że go na wakacje nie chcą wziąć.

Gość zmartwiona 28 latka
Mój mąż z braćmi wychowywani byli właśnie żelazną ręką. My syna tak nie wychowujemy, za to brat męża tak. I według teścia tą żelazna ręką to już powód do dumy.

Gość gość
To ponies konsekwencje braku wychowania, dzieciak pewnie wyczuł, że mu wszystko wolno. Też bym nie chciała z takim przebywać.

A co nagannego jest w tym, że dzieciak w wodzie chlapie? To normalne zachowanie, to jest małe dziecko. To teść raczej zachowuje się niedojrzale jak na dziadka.

Gość Alicja mama
Upomina mnie, że niby za dużo mu pozwalam ja, ja mu dużo pozwalam no sorry. Moim rodzicą jakoś nic nie przeszkadza.

Alicjo:) Proponuję częściej jeździć do swoich rodziców. A tak już a propo, popraw swoją ortografię bo dziecko niedługo pójdzie do szkoły i narobisz mu wstydu:) Synowa nauczyciela i nie potrafi pisać poprawnie w języku ojczystym.

Gość tdj
dziwnego masz tego teścia. Dziecko chlapie w wodzie bo się cieszy, że ma taką możliwość pobawienia się, to, że uderzył drugie dziecko - na pewno nie zrobił tego specjalnie tylko dlatego, że ma jeszcze nieporadne ruchy, jeśli jest głośne to też jak najlepszy znak ponieważ ludzie mówią... to jest normalny odruch. ( Wiem, że zdarzają się niemowy ale to nie jest niemowa!!). Zabierz dziecko, męża i podziękuj za mile spędzony czas...

Gość Alicja mama
Zdenerwowana jestem. Ostatnio byłam u żony szwagra a tam cały czas ,,stój" , ,,nie wolno" , ,,zostaw", ,,nie ruszaj". I tak cały czas.

Gość Alicja mama
Mój mały jest ciekawy świata, wiadomo, że nie słucha się jeszcze, ale ma dopiero 3,5 roku.

Gość gość
Zawsze tak bylo jest i bedzie !!Dziadkowie wyrozniaja jednego wnuka ,musialam to zaakceptowac jako wnuczka gdy babcia dawala na loda ja dostawalam 2,50 a moj cioteczny brat 5 zlotych ,a teraz musze to akceptowac jako mama wnukow dzieci corki sa zawsze "lepsze ,grzeczniejsze" a synowej takie nijakie .To jest chyba walka z tzw.wiatrakami...

Gość Alicja mama
Bo. Dawid ma 2 lata i już się sucha, nie chlapie wodą, nie wchodzi na schody, grzecznie siedzi i tak cały czas. Jezu dziecko dziecku nie równe jedno będzie takie drugie inne.

Gość Alicja mama
Ale to jest tak samo dla nich dziecko syna. Prezenty czy pieniądze dostają takie same.

Gość gość
wybacz, ale moim zdaniem powinnaś odróznic pojecie zelaznej reki od braku wychowania. rozumiem, że nie chcesz zawsze na swoje dziecko krzyczeć, ale pojecie "wiecej swobody" powinno raczej kojarzyć się z wieksza mozliwościa zabawy, czy nawet głupim dluzszym ogladaniem telewizji. chlapanie na dziecko woda i to w wieku, gdzie rok roznicy to naprawde duza roznica w sile, nie jest brakiem zelaznej reki tylko po prostu brakiem wychowania i umiejetnosci ustalenia granic. nikt ci nie karze wydzierac sie na dziecko, tylko spokojnie acz stanowczo zwrócic mu uwagę. a szczerze ci powiem, ze ja tez, chociaz babcia nie jestem, wole przebywac z dobrze wychowanymi dziecmi niz takimi co nie znaja granic, bo wiem ze to dopiero poczatek i zawsze beda wymuszac wszystko na niesiwadomych tego rodzicach.

Gość gość
dziwie sie ze dziecko cie nie slucha, 3,5latki juz normalnie to robia, wiec moze zastanow sie czy cos nie jest z tym ze naprawde jest (bywa) niegrzeczne

Gość gość
wpolczuje ci ze masz syna corki sa najlepsze

Gość 000nbgboibb
wg mnie dziadkowie zawsze wola mlodsze wnuki :P Musisz zrobić sobie jeszcze jedno :D ale dopiero jak tamta zaciąży;D

Gość gość
kobieto: nikt tutaj nie popiera faworyzowania jednego z dzieci/wnuczat ale musisz zrozumiec ze ktos kto ma do wyboru spedzac czas z niegrzecznym dzieckiem i grzecznym zawsze wybierze grzeczne, tym bardziej na urlopie gdzie faktycznie jedzie sie zeby wypoczac mozna oczekiwac od tescia zeby nie faworyzowal dawidka, mozna oczekiwac ze jest dziadkiem wiec powinien spedzac czas z dwojka dzieci nawet jak jedno jest mniej grzeczne, ale nie mozna oczekiwac zeby zabral wrzeszczacego bachora na swoje wakacje kiedy to sam ma wypoczac a nie uzerac sie z gowniarzem

Gość gość
wlasnie nie ma refuly na to u mnie wola starszych niestety.. i tak jak tos powiedział wspolczuje ci ze ma sz syna..to male pajace... corki sa najlepsze

Gość Alicja mama
Tylko że tamtego zabierają od początku od roczku. Mojego nigdy nie zabrali. Chcieliśmy jechać gdzieś na weekend sami nie mogliśmy go zostawić bo tesciu stwierdził, że on jest za stary, żeby biegać za nim, ale drugiego biorą do siebie.

Gość gość
"Jak go wyciągnęli to bawili się i mój synus uderzył tego drugiego w zabawie jak to dzieci. Zaraz tesciu zrobił awanturę." no i nie dziwie sie ze zrobil awanture skoro uwazasz ze bicie drugieggo dziecka, na dodatek w basenie, to nic takiego i zabawa. to nie sa 7 latki, gdzie zazwyczaj rodzice sie do takich sprwa miedzy rodzenstwem nie wtracaja, tylko male dzieciaki. a ty skoro nie umiesz panowac nad swoim dzieciakiem, to nie miej pretensji ze ktos inny tego nie toleruje. i tyle.

Gość Alicja mama
Chciałam córkę wyszedł syn trudno.