Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sympatyk KNP

Do tych co jęcża że w Polsce nie ma na kogo głosować

Polecane posty

Gość gość
ZUS ustala uprawnienia, oblicza wysokość i realizuje wypłaty świadczeń długoterminowych. W 2012 r. Zakład obsługiwał przeciętnie miesięcznie blisko 7,4 mln emerytów i rencistów (z tego 5,0 mln emerytów, 1,1 mln rencistów pobierających renty z tytułu niezdolności do pracy, 1,3 mln osób pobierających rentę rodzinną), 249,4 tys. osób, którym wypłacał renty socjalne, 153,9 tys. osób otrzymujących zasiłki lub świadczenia przedemerytalne oraz 6,0 tys. osób pobierających emerytury pomostowe. Ponadto realizując umowy i porozumienia międzynarodowe Zakład wypłacał przeciętnie miesięcznie 83,0 tys. polskich świadczeń emerytalno-rentowych oraz pośredniczył w przekazywaniu zagranicznych świadczeń emerytalno-rentowych dla 2,2 tys. świadczeniobiorców zamieszkałych w Polsce.

"Skąd pieniądze jak zmniejszacie wpływy do budżetu????" Włąsnie wpływy się zwiększą. Poczytaj o Krzywej Laffera Niższe podatki = więcej pieniędzy w Twoim portfelu= więcej odłożysz/kupisz = więcej miejsc pracy. Proste? A ja wam taki przykład dam.

Gość gość
owszem przed wojną nie było emerytur, ale zwróć uwagę jak była średnia długość życia!!! kto nie mógł pracować - zdychał!

Gość gość
Jak widac tylko z powodu ZUSu, to co opisano powyżej jest NIEREALNE. To utopia jak komuna....

Gość gość
Zwiększają się dochody ale w długim okresie czasowym. Na to potrzeba lat. A emerytury i renty trzeba płacić co miesiąc, leczyć ludzi w szpitalach itp To skąd teraz na to pieniądze?

Gość gość
Kto ma ochotę niech się ubezpiecza, osobiście uważam że zus powinien przepaść, lekarz i pacjenci poradzą sobie bez niego, są firmy ubezpieczeniowe, dobrowolne, za każde leczenie płacę kokosy, wszystko nam zabrali, ślepe owce nawet się nie buntują, przeraża mnie ta wizja świata, niczego nie możesz a wmawiają ci, że jesteś wolny.

Gość gość
Leczenie jednego dziecka chorego na chorobe genetyczną w Krakowie, kosztuje miesięcznie ok 2 milionów złotych.

"Nie lecze za swoje bo np choroba nowotworowa u dziecka to czasem ok miliona złotych miesięcznie. Niby skąd mam brać?" x A państwo ci da? Ludzie będą mieli więcej pieniędzy aby wspomagać poprzez fundacje takie właśnie osoby. I z lepsząskutecznością Przynajmniej one nie zmarnują pieniędzy tak jak państwo. Zobacz - jeżeli teraz placisz składkę przymusowo na NFZ to i tak musisz czekać wiele miesięcy.

Gość gość
NFZ płaci za leczenie... Ponawiam pytanie. Skąd pieniądze na emerytury, renty, leczenie itp ??????

Gość gość
sorry ale zawsze fundacja pomagala, na zus nie mozna liczyc, ludzie zawsze zbieraja pieniadze na leczenie, szczyt, placimy tak duzo a jesli chcemy ratoeac dziecko to panstwo ma cie centralnie gdzies, owszem podstawowa chemia jest, ktora nie ratuje zycia

No to ja się was pytam. Co zrobi wg was ZUS jak będzie więcej chętnych do pobierania emerytur a mniej płacących na niego? ZUS tak czy inaczej się zawali. A co do emerytur - to polecam blog p. Gwiazdowskiego. Tam jest wyjaśnione.

Gość gość
A państwo ci da? Ludzie będą mieli więcej pieniędzy aby wspomagać poprzez fundacje takie właśnie osoby. I z lepsząskutecznością Przynajmniej one nie zmarnują pieniędzy tak jak państwo. xxxxxxxxxxxxxxxx Parker chyba jesteś bardzo młody, bo strrrrrrrasznie naiwny!!! już widzę te tłumy wpłacających na fundacje - och dzieciaku! dorośnij!

Gość gość
Nieprawda. Krakowski NFZ płaci co miesiąc 2 miliony na leczenie dziecka z choroba genetyczną.

Gość gość
Ty napisałeś w pierwszym poście o planach to ty odpowiadaj na pytania. Poprosze o konkrety!

Gdyby nie monopol państwa to leki byłyby 6-10x tańsze.

Gość gość
Państwo nie ma monopolu na leki.

Gość gość
Nikt nikomu nie zabrania przywiezienia leków dla siebie np z Niemiec.

Gość gość
nie widzicie, ze Parker to dzieciak, który ma ambicje naprawiać świat? jeszcze parę lat, dorośnie to mu przejdzie!

"Parker chyba jesteś bardzo młody, bo strrrrrrrasznie naiwny!!! już widzę te tłumy wpłacających na fundacje - och dzieciaku! dorośnij!" x Mam 25 lat więc nie dzieciak. Ile ci zostaje na czysto po odliczeniu ZUSu i podatków?

Gość gość
Mnie? Ok 10 tysięcy. A co? I może wreszcie odpowiesz na moje pytanie?

Gość gość
jak miałam 25 lat też byłam taka głupia i naiwna!

No to gratuluję ładnej kasy. Ja już pisałem o emeryturach - na 1 stronie. Cofnij się.

Gość gość
Dlaczego zakaz aborcji skoro każdy ma miec prawo do stanowienia o sobie?

Gość gość
Niczego nie napisałeś o emeryturach. To sa tak ogromne pieniądze (dałem cytat ile), że bez skłądek comiesięcznych panstwo padnie na pysk jeśli by zastosowac twoje rozwiązanie. Zmniejszasz dochody do budżetu a zwiększasz wydatki....:D

a podatki od ludzi powinny iść tylko na: wojsko sądy policję i małą administrację państwową (czyli 80-90% obecnych urzędasów do wywalenia)

Gość gość
Sam napisałes na poprzedniej stronie, że część podatków ma iśc na emerytury. Coś tu się nie zgadza:O

Dlaczego zakaz aborcji skoro każdy ma miec prawo do stanowienia o sobie? x ponieważ dziecko rozwijające się w łonie matki to nowa istota.

bo "abortuje" się nie siebie tylko swoje dziecko. ta lewacka tępota uparła się żeby nie przyjmować do wiadomości faktów i ciągle jęczy jak to aborcja to "stanowienie o sobie". ale to nie ma w ogóle szans w naszym postsowieckim społeczeństwie o niewolniczej mentalności. bydło chce mieć pana i będzie wybierać tych którzy ich przekonają że będą "dobrym panem". można milion debat prowadzić i wygrać a le bydło "swoje wie".

Gość gość
Żadnego dziecka nie ma. Jest tylko zygota czyli zlepek komórek.

Gość gość
bydło czyli kobiety, tak??????????????????