Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mamy ktore urodzily przed 20 r.ż jak zreagowali wasi rodzice ?

Polecane posty

Gość gość

Ja mialam 17 lat jak zaszlam w ciążę, wiem ze to dość dziwne ale zaplanowaliśmy tą ciążę razem z moim facetem (nie bede tłumaczyć z jakich powodów zaplanowalam ciążę w tak młodym wieku) za pierwszym razem nam sie nie udało bo trafiliśmy na pierwszy dzień nieplodnych ale za drugim juz nam sie udało. Gdy powiedziałam o tym rodzicom ojciec płakał załamany i nie odzywał sie do mnie parę dni a matka ? Jak wróciła z zagranicy mało mi dziecka z brzucha nie wyrwała. Pozniej wyrzuciła mnie z domu. Mieszkam z moim facetem w jego mieszkaniu. Matka próbowała sie ze mną spotkać i poznać wnuka. Nie zgodzilam sie na to gdyż nie tylko wyrzuciła mnie z domu ale również pobiła. Stwierdziła ze juz nie ma córki i kazała wy.pier.dalać. Dziś moj syn ma roczek i nie zna babci. I chyba lepiej bedzie jak jej nigdy nie pozna bo chce go ochronić przez babką tyranką która zniszczyła jego matce życie :(

Gość gość
Moi rodzice powiedzieli, że zrobią wszystko żeby pomóc mi zostac jak najlepszą mamą. Po co mieli się drzeć czy coś- na to już za późno przecież było :D

Gość gość
zaszłam w ciążę mając 17lat a urodzilam 3,5 miesiąca po osiemnastce. rodzice są po rozwodzie z ojcem nie mam kontaktu ale płacił alimenty. reakcja matki- ok, chciałaś to masz, to jest Twoje życie i Ty je układasz. ja żyje po swojemu więc Ty też. reakcja ojca (dowiedzial sie od kolegi w pracy który jest moim sąsiadem)- od momentu jak urodzisz przestaje płacić alimenty, jak twój kochas na.ru.chał to niech Cię utrzymuje.

Gość gość
pochodzicie z patologicznych rodzin i powielacie schemat. jak 17 latka może zajsc w ciąże i jeszcze ją planowac? sama jesteś jeszcze dzieckiem, na dodatek nie masz nic, ani pracy ani szkoły a już powołujesz nowe życie na świat i nazywasz się matką. a co ty temu dziecku możesz zaoferowac? i nie gadaj że miłość bo samą miłością dziecka nie wykarmisz i nie ubierzesz. ps do tej co na nią stary przestał placic - nie wiem czy wiesz ale nie ma prawa przestac placic na ciebie mimo ze urodzilas dziecko

Gość niedowiarek19
Suchaj ja mam 19 lat jestem w ciąży też planowanej choć zostałam sama reakcja mamy euforia cieszy się i to bardzo reakcja taty a co ze szkołą. Rodzice są po rozwodzie ojciec oświadczył mi że przestaje płacić mi alimenty bo ma mnie utrzymywać ten co zrobił mi dziecko. Nie udało mu sie bo dzięki kafe i jednej osobie która powiedziała mi ze jak nie on to jego nowa żona odrazu zmienił zdanie

Gość gość
a miałaś chociaż pracę jak planowałaś to dziecko w tak młodym wieku? poza tym fajnie planowałas jak koniec konców zostałas sama

Gość niedowiarek19
Miało być inaczej a wyszło jak zwykle takie życie i nic na to nie poradzisz a z dziecka sie bardzo cieszę

Gość gość
kiepsko planowalas skoro zostalas sama, bedziesz mlodociana matka bez pracy i perspektyw, na dodatek samotna. no i co ty temu dziecku dasz? nawet ojca bedzie mialo tylko z doskoku, chyba ze ulotnil sie na amen.

czyli urodzenie dziecka to jest wasz sposób na utrzymanie się ? taka wasza " praca " ? zachodzicie w ciążę podczas szkoły, nie macie pracy ,mieszkania ,nie możecie ise same utrzymać to zmuszacie swoich rodziców do utrzymwania dziewczyn , k ore śa wystarczająco dorosłe do tego , zeby zachodzić w ciązę i to jeszcze planowaną ;) ale zbyt dziecinne żeby sie samodzielnie utrzymać ? super plan .

Gość gość
Urodziłam majac prawie 20 lat. Reakcja rodziny- raczej brak entuzjazmu :D Miałam skończone L.O zamiar podjęcia studium policealnego, oraz prace na pół etatu, pracującego chłopaka. Wszystko co zamierzyłam osiągnęłam, nadal jestem z ojcem dziecka a minęło prawie 10 lat ;) Nigdy nie korzystaliśmy z pomocy społecznej, dziecku niczego nie brakuje, nie jesteśmy wrzodem na d***e państwa jak ktoś tu to sugeruje.

I chyba lepiej bedzie jak jej nigdy nie pozna bo chce go ochronić przez babką tyranką która zniszczyła jego matce życie smutas.gif no popatrz - co za matka . 17 letnia gówniara z premedytacja robi sobie dzieciaka a matka śmie oponować i nie mieć chęci utrzymywać całej radosnej trójki ?:)

Gość niedowiarek19
Boli was to że my potrafimy zaplanować dziecko i kochać je całym sercem a wy jestescie z pokolenia tych które muszą mieć męża prace i dopiero po latach zdecydować się na dziecko które jest dodatkiem do waszego życia

jeśli ty niedowiarek nie jesteś projektem to .....szokujące ,ze dziewczyny są tak głupie . Zaplanować ? a co ty zaplanowałaś ? i co z tego wyszło ?

jeśli ty niedowiarek nie jesteś projektem to .....szokujące ,ze dziewczyny są tak głupie . Zaplanować ? a co ty zaplanowałaś ? i co z tego wyszło ? Traktujesz dizecko jako sposób na utrzymanie isę , jako kartę przetargową a kto wie czy w dizeciaka chorób nie zaczniesz wmawiać ,ze jakieś zasiłki wyłudzić ....

Gość gość
sama jesteś dodatkiem do życia swoich starych. bezczelna to ty jesteś nie powiem. robisz sobie dzieciaka a nawet cie na niego nie stać plus jesteś niedojrzała i zostałaś samotną matką zanim jeszcze dziecko się na świecie urodziło - to mądre twoim zdaniem? twoje dziecko będzie się wychowywało bez ojca i ty śmiesz czyjeś dzieci od dodatków wyzywac. normalnie to powinno być tak - szkoła, praca, dziecko, a ty zaczynasz od doopy strony i jeszcze twierdzisz że to jest ok

Gość gość
Mam prawie 20 lat, w życiu bym nie zrobiła sobie teraz dziecka. Studiuję, chcę najpierw wyjść za mąż, urządzić sobie gdzieś mieszkanie, a nie ot tak: mam chęć na dziecko, zajdę w ciążę

no i tak powinno być - szkoła, dorastanie , dojrzewanie , narzeczeństwo , ślub i dziecko a nie dziewuszyna chciała bć dorosła - to sobie zmajstrowali dzieciaka ....

Gość gość
Allium, zgadzam się z Tobą

Gość gość
chcieć to sobie można. żeby planować dziecko to najpierw trzeba mieć do tego warunki

Gość gość
a wy myślicie, że te co rodzą w wieku 17 lat to mają dzieci z wyboru? Przecież to wpadki. I nie bądźcie hipokrytkami, bo każda się zaczyna bzykać w tym wieku ale jak którejś się zdarzy zajść w ciąże to już bluzgi na nią lecą. Żeby było śmieszniej statystyki pokazują wyraźnie, ze to nie standardowe d*podajki wpadają tylko zazwyczaj są to dziewczyny należące do tych co miały jednego partnera lub 2. Ale tu na kafe same święte psia mać

Gość gość
a ja mam 20 lat i jeszcze się nie zdecydowaliśmy na sex. I co? Jestem gorsza?

Gość gość
ja zaczęłam wspołżycie w wieku lat 19 a wcześniej się naczytałam o antykoncepcji, to nie zależy od szcześscia czy się wpadnie czy nie ale od poziomu wiedzy i przede wszystkim odpowiedzialności oraz tego co się ma w głowie. w życiu bym sobie nie dała dziecka zrobić w tym wieku. wpadają tylko niedojrzałe dziewuszyny albo te które mają siano w głowie

jak ot nie z wyboru ? przecież panny wyraźnie p isza o planowanej ciąży to w czym masz problem ?

Gość niedowiarek19
Sory że tak długo nie odp ale karmiłam bratanka otuż wyobraź sobie że nie traktuje dziecka jako sposób na pieniądze ale jesli ty to robisz to współczuję

Gość gość
allium 2 napisały, ze planowały i podejrzewam, ze to prowo. Tyle już tu siedzisz i tego nie widzisz?

29.07.13 [zgłoś do usunięcia] niedowiarek19 Suchaj ja mam 19 lat jestem w ciąży też planowanej choć zostałam sama reakcja mamy euforia cieszy się i to bardzo reakcja taty a co ze szkołą. Rodzice są po rozwodzie ojciec oświadczył mi że przestaje płacić mi alimenty bo ma mnie utrzymywać ten co zrobił mi dziecko. Nie udało mu sie bo dzięki kafe i jednej osobie która powiedziała mi ze jak nie on to jego nowa żona odrazu zmienił zdanie-------------------to nie twoje słowa ? zrobiłaś sobie dziecko , chłop sie wypiął to wmanewrowałaś w koszty utrzymania dziecka swojego ojca a nawet obcą dla ciebie kobietę . W czym masz problem ? w zrozumieniu ,ze nie wszyscy żyja tka jak ty ?

Gość gość
gość 19:55 albo wpadają te, które zawiodła antykoncepcja ;)

no też zaczynam podejrzewać , że to prowo ale ten upał mnie zaćmiewa :D

Gość gość
Nie uogólniajmy, uważam że jeżeli para młodych ludzi nie pozostaje na "wykształceniu" podstawowym, i utrzymują się sami oraz dziecko, nie ma problemu. Znam wielu 30-35latków którzy żerują na rodzicach- co to już mniejsze zło?

Gość niedowiarek19
Moje słowa ale chodziło o zupełnie co innego nie znasz mojego ojca więc i tak nie zrozumiesz. Chodzi o to że wy myślicie starymi stereotypami