Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

moja tesciowa dala niemowlakowi kartoflaka

Polecane posty

Gość gość
Powtorze sie: Sasiad z twgo samego pola oddaje brokuly na chlodnie pakujaca mrozonki,te same ida do sloikow i te same sprzedaje na gieldzie tak samo pryskane grunt to miec poczucie,ze jak sie zaplaci wiecej to sie ma lepsze,przynajmniej spi sie sppkojnie

Gość gość
rzygam już tą waszą słoiczkową wojną, co wejdę na macierzyński to jakieś wariatki próbują zbawić świat.. jedna kupiła ziemniaki w biedronce albo innym syfie i jedzie po drugiej zadowolona, bo nie truje słoiczkami.. Żałosne. Założę się że gdyby nie było tu anonimowo, to 90% z was tępe strzały nie dodałoby żadnego komentarza.. A tak można sobie poużywać, a co tam..

Gość gość
co to jest kartolak? widzę, że matki w Tuskolandii nie znają języka polskiego :(

Gość gość
29.07.13 [zgłoś do usunięcia] gość co to jest kartolak? widzę, że matki w Tuskolandii nie znają języka polskiego smutas.gif xxx Może dlatego, że jedzą ziemniaki, a nie nimieckie kartofle, ślunzaczko?

Gość gość
Na podlasiu tez sie mowi kartoflak....

Gość gość
to po huj zostawiasz tesciowej, najmij sobie niańkę, chcesz za darmo mieć opiekę, p********a mamuśka, która umie tylko urodzić

Gość gość
A co to ta babka ziemniaczana? U nas wlkp tego nie ma. A kartofle uwielbiam :)

Gość gość
Kartoflak to inaczej kiszka ziemniaczana?

Gość gość
poczytalam w necie......ja bym nie tknela takiej babki ziemniaczanej :O to jakies jedzenie dla biedoty chyba :O

Gość gość
To ziemniaki , placki ziemniaczane tez dla biedoty????? Moja mama jak robi babkę lub kiszkę ziemniaczaną i się ją je z chęcią , a do biedoty nie należymy

Gość gosciowa1234567898
Ja jestem z Dolnegoslaska-Wroclaw:) i tutaj tez sie nie jada babki ziemniaczanej, kiszki jakiejs, kartoflaka czy jak to tam bylo jeszcze. Noi tez jadamy ziemniaki a nie kartofle PS pierwszemu dziecki dawalam ze sloiczkow, drugiemu gotowalam i oboje zyja i maja sie dobrze. Niech kazdy robi jak mu pasuje.

Gość gość
kartoflak:O co to k***a jest. coś takiego jak tempka lub cyc?

Gość gość
babki kolezanka dala w latach 60tych kapuste kiszoną a jak malego pokrecilo to dala mu pieprzowe ziele czy pieprzowy jad(mocniejsze niz chili jakies krople)/ nie wiem co to dokladnie bylo, ale sie dzieciak jeno zesztywniak i przeszlo. jak rozalka olaboga z "antka" prusa. wiec pokolenie takich to moze wszystko.hehe

Gość gość
pieprzowe krople z etanolem, ktore trzeba popic litrem wody dali polrocznemu chlopcu podobno zesztywnial ale przeszlo. lata 60te.haha.co za rozum

Gość gość
pieprzowe krople z etanolem, ktore trzeba popic litrem wody dali polrocznemu chlopcu podobno zesztywnial ale przeszlo. lata 60te.haha.co za rozum.co za czasy.dawac dziecku.

Gość tepakizwas
Wpiszcie w googlach co to jest kartoflak a nie sie madrzycie,ze czegos.takiego nie ma. Idioci.

Gość poyebanatesciioowa
Ja bym sie niezle z tesciowa poklocila. Przeciez on moze dostac skretu kiszek!

ja jestem z podlasia i u nas to jest babka ziemniaczana. na kurpiach mówi się rejbak ;) ja byłam ostatnio z córką w szpitalu i ordynatorka powiedziała mi, ze jedzenie gotowane samodzielnie może konkurować ze słoiczkami tylko jeśli mam je z własnej hodowli, usytuowanej 100m od drogi. ;) a kurka to nie z mięsnego tylko również hodowana samodzielnie. zdziwiłam się mega. Powiedziała, że gotowanie warzyw kupionych w warzywniaku lub biedronce to mogę sobie darować, bo więcej jest w tym chemii niż takim słoiku.

Gość gość
jak wy p*********e matki polki,moj synek 6 m-cy jadl wszystko zdrobnione i zyje.

Gość gość
Sprawdzilam sobie w googlach I na oczy u nikogo nie widzialam nigdy ani babki ziemniaczanej, ani kartoflaka ani kiszki. To jakies smieciowe jedzenie chyba, co masz to tam wrzucasz.

Gość malina3452
To, że ty nie słyszałaś nigdy o takiej potrawie, nie znaczy, że ona nie istnieje, bo to jest kuchnia REGIONALNA, która zresztą jest jednym z czynników kształtujących kulturę danego kraju. Kurcze w innych krajach ludzie są DUMNI z potraw regionalnych, a w Poslce to oczywiście powód do wstydu, no bo przecież "ja nie słyszałem o takim daniu, więc to wstyd i wioska jeść kartoflaka". Najlepiej jakby wszyscy pizzę i burgery z maca jadali, będziecie mieć swoją zasrana globalizację. A i ja też nie słyszałam o kartoflaku - jestem z Dolnego Śląska. Ale jak przeczytałam nazwę, wpisałam z zaciekawieniem w google, sprawdziłam co to i w jakim regionie się to jada. Jakbym była z wizytą u kogoś na Śląsku i została poczęstowana tą babką to zjadłabym z chęcią, bo lubię poznawać lokalne potrawy. A waszym zdaniem najlepiej, żeby kuchnia regionalna umarła, nie?

Gość gość
kartoflak może i brzydko wygląda, ale jest bardzo smaczny, o ile ktoś umie dobrze przyprawić, tak samo jak z plackami ziemniaczanymi

Gość gość
nie tknelabym tego :O jak poczytalam opisy to mnie odrzuca. Jak mozna w ogole jadac takie swinstwa? To naprawde jakies pozywienie dla biedoty jest :O

Gość malina3452
Jeeezuuu, pierogi ruskie czy gołąbki to też de facto "jedzenie dla biedoty"...:o

Gość gość
Wloska pizza tez jest jedzeniem biedoty a caly swiat sie zajada

Gość malina3452
prawda I hiszpańska tortilla albo włoska frittata.

Gość gość
babke kartoflana a co to jest ? chyba chcialas napisac papke ? :D nie przesadzaj kobieto to byl tylko ziemniak nic mu nie bedzie ktos tu napisal ze jak sie bedzie podawac sloiczkowe to pozniej nie bedzie chcial jesc gotowanego u mnie bylo odwrotnie :D jak skosztowala swoje ugotowane tak koniec z sloiczkami :D

Gość gość
Moje dziecko też nie jadło słoików gdy zjadło normalne jedzonko, a to dlatego ze słoiki są obrzydliwe, żadne warzywo nie smakuje tak jak normalnie, dziwne to jest.

Gość gość
A gdzie tu bylo napisane babka kartoflana?babka ziemniaczana czyli kartoflak z papka nie majacy wspolnego nic!babka ziemniaczana jest tlusta ze smazona cebula,kielbasa albo boczkiem,z dodatkiem jajek,maki i /lub kaszy manny! A spaghetti carbonara to tez jedzenie dla biedoty!