Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trojaczkowaprzyszlamama

Pomozcie mi prosze wybrac imiona dla trojaczkow

Polecane posty

Gość gość
Barbara, Blanka i Berenika Sidor

Gość gość
Bajka, Bójka i Brawurka

Gość gość
Celina, Celestyna i Cyntia Sidor

Gość gość
Daria, Diana i Dorota Sidor

Gość gość
Agata, Alicja, Antosia

Gość gość
Floria, Flawia i Faustyna Sidor

Gość gość
mnie sie podobaja lena izabela i wiktoria.jak bede miec corke to napewno bedzie miala ktorej z tych imion

Gość gość
Róża Jagoda Kalina

Gość gość
Ada, (adrianna) Agata, Alicja, to mój zestaw.

Gość gość
Po pierwsze sprawdziłabym na bieżąco, które imiona nie są w czołówce nadawanych w danym roku - sama byłam czwartą magdą w klasie, za nic nie dam swoim dzieciom popularnego imienia. Poza tym, ty sobie jaja robicie, zeby nazywać wszystkie na tą samą literę? Bez sensu - to prawie tak okropne jak ubieranie bliźniąt identycznie. Jażeli mi trafiły by się takie trojaczki, nazwałabym Matylda, Greta, Antonina (Nina - jeszcze się nie zdecydowałam)

Gość gość
Poza tym, ty sobie jaja robicie, zeby nazywać wszystkie na tą samą literę? Bez sensu - to prawie tak okropne jak ubieranie bliźniąt identycznie. xxx Dlaczego?

Gość gość
Ania , Asia, Agatka

Gość gość
Anastazja Carmen Olivia

Gość gość
Dzesika-Montana-Dzaklina

Gość gość
Dobrochna-Dosia Bozyslawa-Bosia Antonia-Tosia

Gość gość
Nadawanie podobnych imion i jeszcze ubieranie bliźniaków, trojaczków tak samo - zgroza! To jakby upodabnianie ich na siłę do siebie, odbieranie im indywidualności.

Gość gość
gość Nadawanie podobnych imion i jeszcze ubieranie bliźniaków, trojaczków tak samo - zgroza! To jakby upodabnianie ich na siłę do siebie, odbieranie im indywidualności. xxx Dlaczego? Z ubraniami od biedy się zgodzę, ale z IMIONAMI? Każda dziewczynka będzie mieć własną osobowość, ale tez zawsze będzie jedną z trojaczków, co moga symbolizować imiona na tę samą literę. Bez przesady, znam rodziny w których wszytskie dzieci urodzone w rodzinie mają imiona na tę samą literę.

Gość gość
Dla mnie właśnie to jest przesada. Jestem "zagrożona" ciażą mnogą - dużo przypadków w rodzinie i w życiu bym dzieciaków tak podobnie nie nazwała. A każdy zrobi jak uważa :)

Gość gość
Poza tym, trojaczki i tak siłą rzeczy będą do siebie podobne, nie mówiąc już o tym, jeśli trafią się jednojajowe. Wolałabym unikąć sytuacji, w której ludziom będą się myliły także ich imiona.

Gość gość
30.07.13 [zgłoś do usunięcia] gość Poza tym, trojaczki i tak siłą rzeczy będą do siebie podobne, nie mówiąc już o tym, jeśli trafią się jednojajowe. Wolałabym unikąć sytuacji, w której ludziom będą się myliły także ich imiona. xxx To dopiero jest przesada... Przecież nie będą identyczne do końca życia, i nie będą mieszkać w tym samym miejscu do końca życia. Ale każdy robi jak uważa.

Gość gość
Jasne ze nie będą identyczne do końca życia i nie będą mieszkać w tym samym miejscu. Ale jednak kilka pierwszych lat życia ma kolosalne znaczenie dla rozwoju osobowości i bardzo rzutuje na dorosłe życie. Nie chciałabym, żeby te moje dzieciaki miały jakiś kompleks, że przez całe dzieciństwo były postrzegane jako "jedna z tych trojaczków, jakoś na A się nazywa, nie odróżniam ich".

Gość gość
Nie chciałabym, żeby te moje dzieciaki miały jakiś kompleks, że przez całe dzieciństwo były postrzegane jako "jedna z tych trojaczków, jakoś na A się nazywa, nie odróżniam ich". xxx Ludzie to jednak maja problemy...

Gość gość
Marysia, Zuzia i Lena

Gość gość
albo zamiast Leny Ida, czyli: Marysia, Zuzia, Ida

Gość gość
nadia zuza iga

Gość gość
przeciez adrianna, agata i alicja to trzy inne imiona :o co z tego, ze na ta sama litere??

Gość gość
Witaj Przyszła Mamo Trojaczków! Ja niedługo rodzę bliźniaczki dziewczynki! Jedna będzi Iga, a nad drugim imieniem się zastnawiamy (Nela, Kaja, Pola). Znajmoma pani psycholog powiedziała mi ze nie powinno nadawać bliźniakom imion na te sama litere, gdyż w przyszłości sa ze sobą tak silnie emocjonalnie związane, ze nie potrafią prawidłowo budować kontaktów interpersonalnych z innymi. Przyjęłam to z lekkim uśmiechem, ale poźniej stwierdziłam, że coś w tym musi być. Znam blizniaczki i tych samych inicjałach. Sa to juz dorosle kobiety, ktore sa bardzo zamknięte na innychludzi. Wczesniej myslalam ze dziewczynki moje bedą nocily imiona Iga i Inga, ale zrezygnowałam z tego pomyslu. Ale.... vbez względu jaka decyzj epodejmiesz życzę aby ciąża przebiegałą bezproblemowo i dziewczynki urodziły sie zdrowe. Pozdrawiam! aaf

Gość gość
Misia, Kasia, Kąfacela.