Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Majka012345

KWIECIEŃ 2014 PRZYSZŁE MAMY

Polecane posty

Gość motylekGosc
dziewczyny a jak i u waszych partnerow jest z grupami krwi? czy ten caly konflikt serologiczny w dzisiejszych czasach jest neibezpieczny? Mi moja gin na nastepna wizyte kazala przyniesc cos co potwierdza moja grupoe krwi oddawalam krew kiedys wiec musze ksiazeczke odszukac

ja nie wiem nawet jaka mam grupe, moge sie domyslac albo 0 albo A Rh+ lub Rh-. Musze sobie zrobic grupe krwi. A moj to nie wiem jaka ma, musze zapytac;)

Gość motylekGosc
czytam teraz o tym i trzenba zrobic badanie przeciwcial , wtedy sie wyjasni

Gość Mirabell83
Konflikt ma wplyw chyba przy pierwszej ciazy. A grupe mozecie sprawdzic w swojej starej ksiazeczce zdrowia jesli jeszcze gdzies macie.

Gość motylekGosc
Mirabell ja wlasnei teraz wyczytalam ze przy pierwszej moze nie byc konfliktu ja w swojej urodzeniowej ksiazeczce mialam wpisana grupe krwi b rh+ a jak oddalam krew to wyszla inna!

ja musze zrobic grupe krwi, bo w mojej starej ksiazeczce jak sie urodzilam to kobiety nie wpisaly mojej grupy :(

Gość MamaMuminka27
Moja lekarka na pierwszej mojej ciazowej wizycie dala mi skierowanie na grupe krwi i alloprzeciwciala. Mam 0rh plus i brak tych przeciwcial, wiec chyba dobrze :)! MotylekGosc ja tez kilka razy w nocy wstaje siku. To chyba normalne.

Gość motylekGosc
MamaMuminaka z tego co czytalam to tez pisali ze oddawanie moczu czestsze jest jednym z objawow:)

Gość Domella
Witam, czytam Was od samego początku :)i chciałabym dołączyć do tego grona. Ostatnią @ miałam 27.06 i dzisiaj już byłam na drugiej wizycie i tj. 6 tydz. i 2 dzień tak powiedziała Pani doktor. Widziałam serduszko i je słyszałam termin mam na 03.04.14 dodam, że mieszkam w Niemczech i tu jest troszkę inaczej niż w Pl. Jest to moja pierwsza ciąża i cieszę się, że mogę z kimś się tym dalej podzielić.

Ja mam ARh- a mój mąż ARh+ czyli możemy mieć konflikt,po poronieniu musiałam pojechać do szpitala i 3 dni czekałam na immunoglobulina. Nie sugerujcie sie tym co macie wpisane w starych ksiażeczk,bo ja miałam ARh+(kiedyś przy porodzie wpisywali grupe matki) i gdybym nie zrobiła grupy to teraz by była kicha.

Dziewczyny jak nie wicie jaką macie grupę to na pewno lekarz zaleci zrobienie badań bo to musi być zawsze wiadome przed porodem. Domella napisz coś jak wygląda ciąża w Niemczech, jak się ją prowadzi itp. Też jak w UK do 12tyg. nie masz po co do lekarza przychodzić?

Gość zakrecona_filipinka
Hej:) zrobiłam dziś test-dwie piękne grube kreski:) u mnie nie ma problemu z grupą krwi, bo oboje z mężem mamy krew 0 Rh+ Majka mi też jest przykro, że tak się stało... Ale tak jak to dziewczyny mówiły, jeszcze to nie czas na rodzeństwo dla Oli...Najwyraźniej Bóg ma inne plany dla Was. Trzymaj się mocno :*

Dziewczyny, a kiedy wam się zaczęły mdłości? u mnie zaczął się dopiero 5 tydzień i już sama nie wiem czy to możliwe, że już teraz jest mi niedobrze zwłaszcza rano i wieczorem. czy już sama sobie wkręcam te objawy:)? A i kiedy byłyście na 1 wizycie? Zakręcona-Filipinka- Gratulacje:):):)

Ja na pierwszej wizycie bylam 4 dni po tym jak powinnam dostac okres.Moja gin prawie spadla z krzesla jak jej powiedzialam,ze jestem w ciazy,bo miesiac wczesniej powiedziala,ze nie musze sie zabezpieczac,bo jestem tak po poronieniu ,,wyczyszczona,,ze napewno nie zajde.Mdlosci mam caly czas od 5 tyg w dzien w nocy itp do tego spie na stojaco.

No i piersie mnie bola i rosna normalnie mi wyskakuja ze stanika.Ogolnie mam rozmiar 70D przy wzroscie 160 i wadze ok 52. Teraz to mam chyba F pracuje w hotelu za barem to ci faceci widza tylko te moje ,,cyce,,.

Ja poroniłam w kwietniu w 8 tyg. ale w tamtej ciąży to właśnie nie miałam żadnych mdłości, dlatego teraz się zdziwiłam,że tak szybko się zaczęły bo wtedy to nawet jeszcze nie wiedziałam, że w ciąży jestem. Agusia5- a w którym jesteś tygodniu? Boisz się trochę? Bo ja się tak boję żeby się nie skończyło tak jak wtedy... :/

Agusia5- to mają widoki:):) no mi też piersi się takie pełniejsze zrobiły ale aż tak bardzo jeszcze nie urosły, a szkoda bo za wielkich nie mam:)

Czy sie boje to malo powiedziane,co ide siku to sie boje spojrzec.Jutro sie skonczy 8 tydzien.

Gość MamaMuminka27
Agusia5_ jak sobie radzisz w pracy z sennoscia? Bo ja mam prace biurowa- 8 godzin siedze przed kompem i przyznam, ze jest mi bardzo ciezko wytrzymac. Jak jade samochodem to tez mi ,oko leci,. Co do piersi to pozazdroscic tego ,f, :) i mnie rozmiar bez zmian, a szkoda :)

Ja tez mam z rana jak by biurowa,bo musze wystawic faktura po wpisywac do ksiazki hotelowej itp.Jak sobie radze-mam poduszke,wczesniej pisalam ze mnie szef obudzil jak spalam za barem,no nie moge tego opanowac.No tylko zeby nie bylo ze jak wroca do D to bede mi wisiec do pasa ha ha.

Hej dziewczyny Wszystkim Wam gratuluje zobaczenia dzidziusia. Trzymajcie się i donoscie zdrowo i urodzie bez bólu. Dziewczyny chce Wam polecić znieczulenie do porodu. Bierzcie i nie czajcie się. Jeśli jest podane we wczesnej fazie porodu do pomaga. Ole urodziłam ze znieczuleniem i prawie nie bolało (prawie hehe) coś musi boleć. Ja dzisiaj mam przez to wszystko takiego dola, że nie mam ochoty wstać z łóżka. Mąż zajmuje się Olą, bo ja nie daje rady. W poniedziałek idę do szpitala. A co do piersi to nie przejmujcie się czy rosną czy nie u mnie zrobiły się tylko pełniejsze. Agusia ale masz fajnie na szpilki możesz sobie pozwolić. Ja mam 176 wzrostu, mąż 187 no i nie dość że mała różnica to jeszcze w szpilakach wyglądam jak nie wiem co. Okropnie. Caluje Was kochane.

Agusia5 ja mam tak samo:/ z jednej strony wiem, że nie mogę się denerwować i stresować ale nie mogę przestać panikować, ja puki co to ze spaniem w dzień nie mam problemu ale wieczorem padam o 20 tylko później się budzę o 5 rano wyspana:) Majka wiem, że jest Ci bardzo ciężko ja jak straciłam pierwszą ciążę to myślałam, że się nie pozbieram tylko chodziłam i płakałam, i jeszcze moja siostra zaszła w ciążę a ja zamiast się cieszyć to tak jej zazdrościłam i tak mnie wnerwiała jak coś o tym mówiła...Ale zobaczysz będzie dobrze:*

Majka012345 nie zalamuj sie nastepnym razem sie uda,ciesz sie ze masz zdrowa corke,a jak my tu jestesmy po poronieniu pierwszego.Dola to zalapiesz w szpitalu,ja przezylam horror mimo,ze trafilam na lekarzy ktorzy mi wspolczuli.Dostalam tabletki na przyspieszenie poronienia i nerke zeby lapac moje dziecko.Te tabletki dopochwowo podawal lekasz musisz siadac co 3 godz na fotel,z tylka leci Ci krew,co chwile usg wyciagaja cale w skrzepach. Ja jeszcze nie moglam poronic w miedzy czasie 3 dziewczyny zdarzyly poronic.Na sali obok kobiety rodzily tatusiowie co chwile chodzili slychac tetno nie narodzonego dziecka jakies baby,a ty siedzisz i czekasz zeby twoje nie zywa wylecialo,mi dwoch tatusiow zaproponowalo czy chce ich dziecko zobaczyc jak siedzialam na korytazu i czekalam na kolejna tabletke. Trzymaj sie kochana i nie zalamuj ola bedzie miala napewno rodzenstwo.

Gość gość
gość - współczuję. A jak wygląda taki zarodek poroniony?