Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Majka012345

KWIECIEŃ 2014 PRZYSZŁE MAMY

Polecane posty

Gość gość
Zaba90:) Swiderek ja narazie problemow z chodzeniem nie mam gorzej ze spaniem ale u mnie do terminu praktycznie najdalej z was :)

zorroo gratulacje!!! To rodziłaś własciwie całą noc a nacieli Cie, czy udało sie bez?

Gość MJ288
Gratulacje zorrrooo1111! Dużo zdrówka dla Ciebie i małej! Napisz coś więcej, czy nacinali? Czy dostałaś jakiś zastrzyk na ból poza tym masażem?

hej laseczki:) po pierwsze zorro gratuluje duza dzidzia:) pogoda to dzis nawet u mnie była przepiekna wiec spacerek byl i chyba przedobrzylam bo ze 2 godzinki z m lazilam w sumie i teraz jestem taka obolala ze plakac mi sie chce przy kazdym wstawaniu:( i potem chce mi sie plakac ze kurde nawet na spacer nie moge isc kurde w pogode bo mnie wszystko boli:( nawet jak wlazalm na kasprowy czulam sie mniej zorana:( ja termin licze z miesiaczki i ten mam wpisany na karcie ciazy i ten z karty chyba jest brany pod uwage przez szpital... nienawidze tej koncowki ciazy juz nie chce w niej byc:(

rozek biore do szpitala...juz w ogole pisalam ze mam tych tobolkow jak uchodzca:(

Hej! A ja cały czas chora :( już myślałam ze po 3 dniach i nocach spania w łóżku,pocenia się i leczenia domowymi sposobami mi przeszło, a tu w czwartek i piątek dobrze a sobota fatalna,dzisiaj także :( w sobotę z rana pojechałam do prywatnej laryngolog bo normalnie tak mi w uchu zaległo że bolało strasznie a ona mi mówi że to jest od nie wyleczonego gardła więc cierpię teraz na ostre zapalenie gardła i uszów środkowych :( ból uszów niesamowity i pół się nie słyszy,jakaś masakra! Łykam antybiotyk podobno nie jest szkodliwy dla dzicka :( termin porodu za 4 dni,ciekawe co to będzie....

agu a ja rożka nie biorę do szpitala bo podobno w moim szpitalu mają rożek

Gość Nataliaaaaaaa
Ojjj dziewczyny jak ja wam zazdroszczę tych rozpakowań! Ja termin mam na czwartek i jakoś maluch siedzi cichutko. Skurde mam codziennie, ale nieregularne i potem przechodzą. Też mi nic narazie nie odchodzi, nie opada, nie mam szału na sprzątanie mieszkania i żadnych innych symptomów też nie mam :( ------------------- Ja rożka w ogóle nie posiadam, uznałam, że maluszka będę w domku miała w kocyku, a spać będzie w śpiworku.

Natalia ja też tak samo jak Ty nie mam żadnych z tych objawów i również termin mam na czwartek więc będziemy razem czekać co to będzie :)

Gość Nataliaaaaaaa
ooo no to razem będziemy odliczały teraz dni :)

Gość gość
dziewczyny gratulacje!!! moze nie piszmy w tych tabelkach, ze cc czy SN- silami natury, napiszcie, jak juz urodzicie, w tabelece podsumowujacej takze np. wiek swoj, date, wage dziecka, punkty apgar, godzine.. jak chcecie...ale po co pisac silami natury, jak do konca nie wiemy, jak bedziemy rodzic...

Ja jestem z Wawy i rodze na Inflanckiej, wybralam ten szpital pod kilkoma wzgledami, mam tam lekarza, ma dobre opinie, moja siotra tam rodzila dwa razy,a najwazniejsze to to ze nie odsylaja, w razie co to znieczulenie tez daja. Ja tu chyba mam najpozniej termin ze wszystkich Was:) , a wyliczane mialam z miesieczki na 28 kwietnia z usg w 12 tyg na 27 kwietnia, wiec duzej roznicy nie ma:) Gratuluje kolejnej mamie:) Ja dzis posiedzialam na sloncu pare godz, to potem sie polozylam i spalam ze 4h:), szkoda ze tak w nocy nie spie;/ trzymajcie sie

Acha no i najważniejsze serdeczne gratulacje dla Aldonki88:))) super ze wszytsko sie powiodło:) a rodzilas wkoncu z mezem?:)

Gość Mamaolcia
Hej Dziewczyny! Na początek gratulacje dla nowych Mamusiek!:) duźo zdrówka dla Was. Ja wtedy pojechałam na Ip i miałam szczęście, że mój prowadzący lekarz był na dyżurze. No i okazało sie że główka jest bardzo nisko, dlatego ją czułam:) Rozwarcie na 2 cm,ale po podłączeniu pod ktg skurczy brak i do domku kazali jechać i przyjechać jakby coś się działo. Wrocławianki cyrk na Brochowie niezły, podejrzewam, że gdyby nie mój gin to by mnie pogonili:( Jutro wizyta prywatna i mam nadzieję, że coś będzie więcej i wreszcie zrobi to cc. Biegałam dzis trochę po schodach, sprzątajac i bawiąc sie z synkiem, to coś sie może ruszy:)

Gość Bird25
Gratulacje świeżym mamusiom!!! Zazdroszczę Wam ze to już:) oczywiście tak pozytywnie:) chciałoby sie już tulic malenstwo, ale z drugiej strony ostatnie chwile "wolności" przed nieprzespanymi nocami i małym ssakiem przytwierdzonym do piersi tez maja swój urok;) Ja rozka nie biorę, przy poprzednim dziecku praktycznie w ogóle go nie uzywalam. Przydawal sie po rozłożeniu, jako taka mata do leczenia bo był bardzo mieciutki:) Baldachimu nie mam, po prostu mi sie nie za bardzo podobają nawet takie akcesoria ale kto wie, może mi sie to odmieni:) Miska, to jakaś masakra szpitalna, nie ma nic gorszego niż tak leżeć w szpitalnym łóżku i po prostu czekać.... Bez sensu Cie tam ciagnęli na weekend! Pozna mama wawa, ja tez rodzilam na karowej i tym razem tez bym chciała:) jakoś w ogóle nie biorę pod uwagi sytuacji ze mnie odeslą...;) W noc kiedy ja tam rodzilam było jeszcze sześć innych porodow, przez to były problemy ze znieczuleniem, bo był jeden anestezjolog na dyżurze. Mimo tłoku jakoś wszyscy dali radę:) Mój ginekolog i dwie kolezanki polecaja mi szpital w miedzylesiu, ale tam na pewno nie pojadę, bo nie dają zzo!!

Jak to w miedzylesiu nie daja zzo, ja czytalam ze maja na zyczenie pacjentki, tak samo gaz. Moja tesciowa chciala zebym tam rodzila, bo mam blisko z domu, ale jakos mnie ten szpital nie przekonuje.

Gość miska22
Dziewczyny czytam was ale ciezko tak z tel odpisac bo nie pamietam co,komu.. Nie moge sie skupic bo im dluzej tu leze tym bardziej boje sie porodu. Dziewczyna ktorej wczoraj zalozyli ten cewnik foleya o 10 rano jeszcze nie urodzila.... Ja czekam. Dalej nic... Cgoc dzis sa skurcze na ktg siegajace do 80 moze cos sie,zacznie oby naprawde wolalabym sama. M byl,wcxoraj u mnie caly dzien i caly czas czeka w gotowosci hehe dzis o 9 na wizycie ordynator zdecyduje czy wywolujemy -9dzien po terminie a wszyscy tylko w kolko pytaja czy napewno mam date dobrze wylicZona

Gość Bird25
Joanna28 w takim razie miałam złe informacje, albo nieaktualne. Bo o braku zzo s miedzylesiu mówiła mi dziewczyna, która rodziła tam kilka lat temu... Ale mnie ten szpital tez nie przekonuje, byłam tam raz na ktg i było dziwnie, gdzieś na korytarzu mnie położyli, a wyglada tam wszystko jakby sie miało rozleciec za chwile:) co prawda to było 4 lata temu, może coś sie zmieniło. Na madalinskiego podobno jest fajnie, to tez jest jakaś opcja:) Miska, dziś poniedziałek wiec jest duża szansa, ze lekarze sie zmobilizuja i coś konkretnego postanowia! Jakby co to ich przycisnij trochę:) Nie zazdroszczę Ci, bo tyle dni po terminie, plus leczenie w szpitalu na pewno nie nastraja pozytywnie, ale pomysł sobie ze to już naprawdę ostatnia prosta, za chwile wszystko będzie za Toba:) wszyscy tu trzymają za Ciebie kciuki!

Gość Bird25
O! W miedzylesiu mozna rodzic w wodzie:)

hej kochane Mialam okropna noc nie umialam spac, to chyba dlatego ze w ciagu dnia przespalam sie ze 2 h porazka totalna, wiec juz wstalam bo nie bede sie meczyc lezac i zajadam sniadanie. Wczoraj wogole to sie tak objadlam ze maskra i waga znowu w gore...;/ Glowa mnie tak boli ze hej chyba wezme apap. Miśka kochana wspolczuje ale moze rzeczywiscie sie cos juz zacznie skoro siega juz 80 to ladnie ech super by bylo gdyby sie samo zaczelo, ale ogolnie dziwi mnie ze polozyli Cie a nic nie robia...;/ myslalam ze to od razu szybka akacja skoro idziesz do szpitala to wywoluja natychmiast co to takie lezenie bez sensu...;/ Misia a nie pamietasz na kiedy mialas date z usg z 1 trymestru?? Pogoda u nas poki co srednia, musze dzis ogarnac mieszkanie jak mnie glowa przestanie bolec bo jest tragedia balagan jakis sie narobil przez weekend bleee, obiadku dzis nie gotuje mam z wczoraj. Chyba wybiore sie dzis po ta herbate z lisci malin i zaczne pić

Gość Mama_Leti
Część Dziewczyny! Miska, też myślę, że poniedziałek ich mobilizuje. I Twoja macice też :) ja mam raczej źle zdanie o lekarzach weekendowych i nocnych... Powiem Wam, że jak pomyślę że miałabym jeszcze 3 tyg. W ciąży chodzić, to masakra... Więc podziwiam Cię Miska, jeszcze trochę musisz wytrzymać... Powiem Wam, że wczoraj mi się brzuch obniżył. Siedziałam przy kolacji, a brzuch mi siedział na kolanach..:) śmieszne uczucie. Kość linowa mnie znowu strasznie boli, jak pomyślę, że mam za chwilę wstać, to mnie już wszystko boli... Do porodu mogłabym już tylko leżeć i czytać sobie gazetki, a tu jeszcze tyle roboty:) a później jeszcze więcej! Miłego dnia dziewczyny! Ja jadę teraz do fryzjera, a później będę miała chłopaków do dyspozycji i będą mi przedstawiać meble i wyrzucać Stare graty. Cieszę się :)

Gość Mama_Leti
Mamalcia mnie jak lekarka ostatnio badała to też wyczuwa główkę, skutecznie mnie to zniechęciło do seksu:) a boli Cię kość linowa, albo coś w okolicy tej główki?

Gość Mamaolcia
Mama Leti mój M to już tak jest nastawiony psychicznie, że córcia tak blisko,i nie ma mowy o seksie:) MP ja dziś noc tez straszna miałam, wcale nie spałam, wypiłam chyba litr wody tak mńie suszyło, a potem bieganie do toalety. Miska mam nadzieje, że dzis już urodzisz, bo 9 dni to strasznie długo. Dziś moja chrześcijan kończy 3 latka i rozmawiałam ze szwagierka, która miała cc po 5 dniach po terminie i wody były zielone:( Ja bym chciała jutro urodzić, mam rocznicę poznania sie z moim M:) i uwaga 12 lat już minęło, kawał czasu:) Mam znów ambitny plan sprzątać, ale co wyjdzie to zobaczymy:)

Gość Mamaolcia
Mama Leti mam takie bóle jak na okres i chwilami tak mnie ciągnie w kroczu jakby sie ta główka pchała. Dzis mam usg, zobaczymy jak duża moja kluska, bo ja kilogram w ciagu tygodnia przytyłam. A wszystko przez pyszne lody orzechowe z Lidla, potrafię wciągnąć całe pudełko:)

Mi sie brzuch chyba jeszcze nie obnizyl:(( wogole mam dzis jakiegos dola, bo wiem ze na bank urodze dlugo po terminie nie mam zadnych objawow ani nic, od czasu do czasu zakluje w kroczu, sprzatac mi sie nie chce a jak widze ten bajzel to mam nerwa na maksa chyba z tego niewyspania...;/ Mamaolcia dobrze ze p[ojechalas to sprawdzić, mialas szczescie ze byl Twoj lekarz heh:))

Gość Mamaolcia
MP spokojnie, jeszcze jest czas do terminu wiec sie nie nakręcaj :) Najważniejsze to żeby Wielkanocy w szpitalu ńie spędzać. Z tym moim lekarzem to super sie udało, teraz widzę na co wydaje ta kasę, bo choćby sie paliło i waliło to będzie dla mnie miejsce w tym cholernym szpitalu:)