Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Majka012345

KWIECIEŃ 2014 PRZYSZŁE MAMY

Polecane posty

Gość zorrrooo1111
Cześć Dziewczyny! Natalio - serdecze gratulacje. Ale duży chłopak! Na oddziale mi powiedzieli, żeby póki nie ma żadnych odparzeń czy podrażnień to nie smarować pupy niczym. Moja Mała dziś ma 2 tygodnie. Ma takie krostki białe i mówili, że to moje hormony, które przekazałam małej przy porodzie. I że zejdą, ale jeszcze nie zeszły. Była dziś u mnie po raz drugi położna. Mówiła, żeby przepajać małą wodą. A jak nie będzie chciała to dodać troszkę glukozy. I że jak nie dają z piersiami rady to co jakiś czas dokarmiać sztucznym. Kiedyś było to nie do pomyślenia, żeby tak powiedziała położna. My dziś znów mieliśmy krytyczny dzień z cycem. Prawie cały dzień wisiała. A jeżeli chodzi o kąpiel to pierwsza w naszym domku przebiegła bez ani jednego jęku. Ubieranie też. Ale podczas każdej następnej kąpieli mała płacze. Muszę spróbować z tą cieplejszą woda. :)

Madziana cos pieknego jak sie patrzy na taki skarb :-) trzymaj sie tam i uwazaj na siebie :-) Wiktorowianka mnie tez jak badali bolalo jak moj lekarz badal to nie a reszta mniej delikatni ;-) dobrze ze cie przebadali teraz zeby sie ruszylo tylko i oby poszlo szybko :-) fajnie ze trafilas gdzie chcialas a obiadki szpitalne no coz wiele do zyczenia mnie dokarmiali z domu bo umarlabym tam chyba :-)

Zorro moja tez ma te krostki na nosie czekam az jej zejda Najlepsze jest to ze polozna miala do mnie zadzwonic umowic sie i cisza nikt nie byl musze sie odezwac w czwartek na wizycie Zorro no nie do pomyslenia z tym karmieniem ale dobrze z jednej strony ze na sile nie cisna tylko sa bardziej ludzkie o tej glukozie to slyszalam ze na czkawke najlepsza Ogladam te porody jak ja jej zazdroszcze tego znieczulenia

hej :) mija kolejny dzien i nadal nic:( mala sie wierci kreci i chyba uznała ze moj pecherz to swietna zabawka - to juz nie jest nieprzyjemne to jest bol taki przeszywajacy ze czasem sie wpol zginam - m sie tylko pyta juz? bylam u gin zbadala przeplywy i wszystko ok :) powiedzialm gin ze czuje sie oszukana ze mialam urodzic za wczesnie a tu moze jeszcze o majowke zahacze :( ona sie tylko usmiechnela i powiedziala jeszcze 12 dni szansy na porod przed terminem:) to mnie pocieszyla...eh Natalia - serdecznie gratuluje dorodnego potomka:)

laseczki co wam dzidzie placza przy kąpaniu - nie znam sie ale przypomnialo mi sie ze kolezanka mi ostatnio opowiadala, ze miala taki problem i skonczyl sie po zakupieniu tzw farelki i dogrzewaniu pomieszczenia w którym kapala dzidzie...nie wiem czy to pomocna rada ale tak mi sie przypomnialo:)

Gość przyszła mama kwietniowa
hej dziewczyny, ja dzis na youtobe pooglądałam sobie porody i chyba chce cesarkę, widziałam jak jedna nacinaja i jak sie krew polałam to mnie cofneło... dziewczyny, ile razy wy kapiecie swoje malenstwa? ja mieszkam w Niemczech i tutaj kapia raz na tydzien po porodzie nie kapia tylko wycierają, umywają z krwi ale nie kapia dopiero srodowiskowa przychodzi do domu i pierwszy raz kapie. Moja siostra urodzila kapala małego co drugi dzień i teraz żałuje, bo maly ma egzeme jakos tak, teraz go kopie raz na tydzień w jakims tlustym srodku dla dzieci z apteki i nie ma przesuszonej skóry, co nie znaczy ze nie myje mu paszek, za uszkami, buzi, nóżek i raczek.

Gość przyszła mama kwietniowa
tak walasnie, przy kapaniu musi byc bardzo cieplo w pomieszczeniu, malenstwo bardzo szybko traci cieplote... dziewczyny naogladalam sie i teraz sie boje porodu... choc tu w Niemczech mam możliwość wyboru jesli chce cesarkę, znieczulenie, wanna... troche sie tez obawiam jezyka nie zbyt potrafie a juz wcale jesli chodzi o porod

Moja znajoma jak kąpała dzidziusia to tak bardzo ciepło miała w pomieszczeniu i go tak obkręcała ręcznikiem i zanosiła do pokoju i tak też było bardzo ciepło i tak stopniowo odkrywała i smarowała oliwką i dopiero ubierała ;) a teraz ma problem z wyciągnięciem z wanny bo woda to świetna zabawa! ;)

Właśnie tak słyszałam, że w DE kąpią dzieciątko może przez pierwszy tydzień ok ale później nie wydaje mi się tym bardziej, że jest gorąco!

Gość motylekkkkki
Czekam na wieści od mamy leti. może na fejsie coś jest? Biedronko znowu boli?

Gość motylekkkkki
Masakra jem niby mniej a tu na wadze dziś 19 na plusie

dziewczęta białe kropki na nosku są zupełnie normalne a małym dziewczynkommoze nawet poleciec krew z c**eczki i to tez bedzie wina hormonów tak pisze gdybyscie zobaczyły to sie nie przestraszcie:)

Gość gość
tak na pieluszce moga byc krwawe slady, to hormony w sluzie :) powinno zniknac dosc szybko, a biale kropki tez sie wchlona

Gość motylekkkkii
Ale tu cisza ja leżę po śniadaniu i mam kawkę. Poczytam książkę. Pogoda sprzyja kanapingu:)

Dziś mnie nie boli no takie tam trochę to się nie liczy w porównaniu do tego co było ;) dospałam to co nie mogłam spać śniadanko zjedzone trzeba poleżeć bo będzie mi niedobrze :| a później poprasuje mój m się śmieje, że nic nie odpuszczam ze sprzątaniem a ja się tak boję, że jak mnie złapie a tu będzie syf!

przyszła mama kwietniowa mnie też tak obrzydzało wszystko ale jak już leżałam na tym łóżku to było mi wszystko jedno byleby już urodzić chodzi mi o krew itp ale jak się ogląda takie rzeczy to rzeczywiście człowiek ma dość Motylku co czytasz? Biedronka ja dzień przed porodem wysprzątałam cały dom aby mąż miał czysto jak będzie sam ;) dzięki dziewczyny za rady. Dzisiaj po tym rumianku i detromecynie widzę że ma to lepsze wysusza się jej więc może szybko się pozbędziemy tego dziadostwa

Gość motylekkkkii
Biedronka ja też się boję ze nie zzdążę np umyć okien

A dziś zimno na dworku! Aaa można poleżeć ostatnie dni "wolności" :) ciekawe jak dziewczyny czy coś się urodziło przez noc :)

Gość gość
heh Biedroneczko, a moze chcesz i moj dom ogarnac? :-D brzdac dzis marudny i nie pozwala sie opuscic na krok Helenka

Jak mam leżeć to wolę coś porobić :P hihi troszkę też mam bzika na punkcie czystości podobno przy dziecku jak już jest większe to się wyleczę :P hehe

Gość motylekkkkii
O 10 naszej na tlc porodowka

czesc:) taka cisza - moze wszystkie rodza:) ja nie!! co do sprzatania ten najchetnij codziennie bym sprzatala ale nie da rady nie przewidze przeciez kiedy zacznie sie ten porod !! powiedzialam m ze jak bede w szpitalu ma 2 zadania - ubrac lozeczko (choc moze i samej mi sie uda to zrobic teraz) i wylizac chalupe a przynajmniej sypilanie :) martwi mnie jednak kuchnia ktora powinnam tak generalniej wysprzatac ale juz nie mam sily moze sie zbiore .... a co do wyleczenia sie z zamilowania porzadku: mam zanjomych wlasnie ona i on pedantyczni bardzo i teraz maja dziecko ponad rok i ten maly juz po soboe sprzata jak cos wyleje np wiec jak widac nie musi byc balaganu przy dziecku:) no ale to ewenement:)

Dziewczyny jak chodzicie jeszcze i jest robione usg to wasze pociechy buźkę mają przodem jak wy czy w stronę pleców?

Gość gość
Zaba90:) Witam ja właśnie wstawilam zupę i posegregowalam z synem zabawki bo ich pełno a niektóre juz do niczego i chyba jeszcze zrobię porządek z jego ciuchami. i kurze trzeba zetrzeć. ale zobaczę co z tego wyjdzie :)

Ooo matko to już przegięcie! Moja koleżanka ma rocznego synka i on ją naśladuje.. ale jak do mnie przychodzą i on widzi mopa to bierze za rękę i ciągnie i wyciąga mopa i chce zmywać.. mówi, że ona nie może sobie dać rady odkurzacz mop to on bierze i chce sprzątać a też ma trochę bzika na punkcie czystości :P

Gość motylekkkkii
Biedronka mój miałprzodem do brxucha

Gość motylekkkkii
Bierzecie w końcu szlafroki?