Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość ania243545646

Proszę o pilną odpowiedź Luteina

Polecane posty

Gość ania243545646

Dziewczyny, proszę o radę. Byłam 26 lipca u ginekologa, to był 16dc. Lekarka przepisała mi Luteinę 2 razy dziennie od 16 do 25dc. Dzisiaj mam 21dc i dostałam krwawienia. Nie jest to plamienie tylko jest krew, dostałam ok. 12 w południe i do chwili obecnej jest skąpo. Czy mam dalej zażywać luteinę do 25dc czy potraktować dzisiejszy dzień jako 1 dzień nowego cyklu? Luteinę dostałam bo : mam nieregularne okresy, najdłuższy cykl trwał 56 dni ale w ostatnich miesiącach coś się posrało u mnie i dostaję okres wcześniej, np. teraz jeśli jest to okres to cykl trwał 21 dni. Okres miałam 13 czerwca, potem 7 lipca dostałam plamienia brązowego, trwało 4-5 dni i 10-11 lipca miałam krwawienie 3 dni i teraz czyli dzisiaj też krwawienie. Robiłam progesteron w 21 dc i jestem na granicy. Mój wynik to 1.73 a norma 1.70 - 27.0 dla fazy lutealnej czyli bardzo kiepsko. Dodam że biorę Bromergon bo mam problemy z prolaktyną, prolaktynę zbiłam w miesiąc z poziomu 103 na 5 przy normie 3.9-29.9 Ginekolożka zasugerowała mi zmniejszenie dawki Bromergonu bo miałam przepisane brać 1 całą tabletkę od endokrynologa. Dziewczyny, nie mam numeru do lekarki, byłam u nowej lekarki pierwszy raz, na wizytę się nie dostanę w sierpniu choć chciałam odpłatnie. Nie wiem co robić. Między 12 a 14dc miałam lekkie bóle, nie wiem, może to była owulacja?? A potem w 16dc zaraz po wzięciu Luteiny do dzisiaj miałam straszne bóle jak na miesiączkę no ale byłam pewna że dostanę ją po 25dc. Co robić?? Sprawa pilna bo nie wiem czy mam wziąć dzisiaj tabletkę.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować