Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość problem_a_ślub

Mam kompleksy przed ślubem

Polecane posty

Gość problem_a_ślub

Za 4 miesiące będę brała ślub. Kiedy mój narzeczony mi się oświadczył byłam prze szczęśliwa a teraz dopadł mnie kompleksy. Zaczęło się to kiedy poszłam kupić suknie ślubną i model sukni, który bardzo mi się podobał bym na mnie za mały a innych rozmiarów nie było :( . Dokładnie było to tak, że w talii jest idealnie a na pupie i udach trochę zabrakło. Może ktoś doradzi mi jakąś dietę albo ćwiczenia. Na prawdę zależy mi na tamtej sukience była na prawdę piękna. Kolejna sprawa mam 20 lat i mam bardzo dużo pryszczy boje się, że w dzień ślubu będzie ich tyle samo co teraz a na prawdę jest ich sporo. Może jakieś "domowe" sposoby mi pomogą bo peelingi nic nie dają. Kolejną sprawą są paznokcie są bardzo łamliwe mam zamiar kupić Evelin 8 w 1 i Skrzypowite czy takie połączenie sprawi, że paznokcie się zmienią ? Mam jeszcze problem z dwoma sprawami takimi jak odcień skóry i włosy. To może zacznijmy od skóry jestem bardzo blada a są wakacje i mam zamiar się opalić i czy to prawda, że jak posmaruję się oliwką dla dzieci to słońce szybciej "chyci" ? To ostatnią sprawą są moje cienkie, przetłuszczające się blond włosy :(. Ma ktoś na to jakąś rade ? Co używać i czy zna ktoś ładne obcięcie ? jakaś lekka grzywka ? albo upięte ? zdaję się na was moje kochane :)

Gość gość
4 miesiące to nie tak mało czasu, ale dbać o siebie trzeba zawsze, a nie tylko na okazje. Spokojnie zdrowo możesz zrzucić nawet do 6 kg w 4 miesiące, ale to przy ciężkiej pracy nad sprawnością fizyczną (ćwiczenia siłowe i areobowe przede wszystkim) i zbilansowanym odżywianiu (bez pizzy, fast foodów, nadmiaru cukru, soli, napoi gazowanych, słodyczy, czerwonego mięsa, obżerania się). Jeśli chodzi o skórę to jesteś jeszcze młodziutka. Najlepiej wybierz się do dermatologa. Kiedyś swój wielki wysyp w wieku nastoletnim wyleczył mi dermatolog kuracja trwała 3 miesiące, ale 100% skuteczności i wyszło taniej niż kosmetyki pielęgnacyjne. A tak to nie wysuszać za bardzo skóry, myć delikatnie. Jeśli już musisz się malować polecam pudry mineralne EDM. Paznokcie- eveline ma dobre opinie, ale zdarzają się i skrajnie złe. W twoim wypadku to jeść dużo owoców i warzyw, ograniczyć mięso i wcierać a paznokcie olejek rycynowy. Skrzypovita zadziała u tych, u których są braki minerałów i witamin, jakie ten produkt posiada o odpowiednich proporcjach. Suplementy nie dają żadnej gwarancji, a i tak wszystko o wiele szybciej przyswaja się z jedzenia niż tabletek. Po miesiącu łykania to różnicy nie zauważysz. Nie opalaj się na oliwkę i inne cuda tylko będziesz czerwona, a później za 2 dni wszystko zajedzie. Najpierw nakładaj filtr 20, a później przyspieszacz do opalania np. z Ziaji chyba, że chcesz mieć super przebarwienia po oliwce i innych domowych cudach. A może lepiej balsam brązujący tuż przed ślubem. A jeżeli trądzik masz nie tylko na twarzy to zrezygnuj ze słońca, bo o ile najpierw skórę opali i niby nie widać syfów, ale później powstają ze zdwojoną siłą, bo skóra jest przesuszona. Grzywka przy trądziku odpada jedynie pogorszy stan skóry na czole. A fryzur na necie jest mnóstwo i jakiś fryzjer z polecenia pewnie sam coś ładnego doradzi. Szampon do przetłuszczających się polecam pokrzywowy z Yves Rocher., ale równocześnie stosuj na same końce odżywkę. Ale u ciebei problem z włosami i cerą to wynik jeszcze dojrzewania i zmian hormonalnych (może łykasz jakieś antykoncepty).

Gość gość
eveline 8 w 1 nic nie daje, szkoda 10 zł

Gość 88Asiek88
A ja Ci poradzę tak. Również miałam problemy z trądzikiem. Dermatolog polecił mi pójście do kosmetyczki na zabieg kwasem glikolowym o stężeniu 50%. Gorąco polecam. Efekt nieziemski. Teraz tylko czasami mi coś wyskoczy przed okresem. Tylko przed zabiegiem koniecznie niech Ci kosmetyczka zrobi test przeciwalergiczny, bo ten kwas jest b. mocny. Ja miałam dwie serie zabiegów, Pierwszy seriami - kwas 10%, 25% i 35% aby przyzwyczaić skórę a następny 25%, 35% i 50%. Co do diety to zrobisz jak uważasz, ale moim zdaniem suknie dopasowuje się do figury, a nie figurę do sukni. Jeśli masz liche włosy i masz kompleksy na ich punkcie to zawsze może Ci fryzjerka przedłużyć. Nie to, że włosy będziesz miała dłuższe to również bardziej gęste. I nie mówię tutaj o stałym przyczepianiu tylko doczepianiu włosów na tasiemki.

Gość gość
Ja miałam doczepiane włosy na tasiemkach i wyglądało to super :) Dodało mi dużo objętości, bo mimo, ze swoje włosy mam długie to sa dosyć cienkie :) Co to cery to poszłabym do dermatologa, bo to jednak profesjonalista. Jak masz jasna karnacje to polecam zacząć od olejków z filtrem np 30stka i potem co tydzień zmniejszać, bo zamiast opalona to będziesz spalona i czerwona :) zależy ile masz pieniędzy na suknie, zawsze możesz uszyć sobie. Ja swoja szyłam bo mi się nic nie podobało w salonach, chciałam prosta i koronkowa, a były same bezy świecące.

Gość rybeczka911
Planujecie wesele? Nie macie jeszcze zaproszeń, winietek czy podziękowań? Zapraszam do kontaktu ze mną hanna.dziwoki@onet.pl , 535006900 Robię ręcznie zaproszenia, winietki itp. niedrogo i profesjonalnie.

Gość problem_a_śłub
dziękuje wam za pomoc na pewno skorzystam z wielu rad jakie mi udzieliłyście ale mam do was jeszcze jedno pytanie. Czy znacie jakieś "preparaty" wybielające zęby ? jakieś pasty lub dobre paski wybielające ?

Gość gość
Moja mama wybielała sobie zęby u dentystki, która zrobiła jej specjalny odlew szczeki i ten odlew zakladala sobie na noc i wszczykiwala do niego specjalny żel wybielający i efekt byl super. Ten odlew ( szyna) może być używana wielokrotnie, tylko dokupujesz płyn. Musiałabyś się spytać u dobrego dentysty o cos takiego :) Co do past/ płynów to ja nie wierze w efekty, w końcu gwiazdy robią sobie licówki itd, a moglbyby skorzystać z past.

Gość problem_a_ślub
dziękuje :) pytałam się już mojego dentysty ale on mi proponował coś innego i było to bardzo kosztowne :( Tym razem poszukam lepszego specjalisty, który mi pomoże :)

Gość gość
a ja mam inny problem. nie lubie byc w centrum uwagi. jestem strasznie niesmiala nie wiem jak sobie z tym poradzic a slub za trzy tygodnie

Gość gość
biała perła wybiela na tej samej zasadzie co szyna od dentysty a kosztuje 80 zl w aptece, ja zakladalam zawsze na noc i po tygodniu juz widac pierwsze efekty

Gość gość
zgadzam się, biała perła jest rewelacyjna. Z tym że nie dawałam rady spać z tą szyną całą noc i wkładałam na dzień i chodziłam przez jakiś czas. Efekty były widoczne

Gość gość
a ja proponuję, żebyś w końcu zaczęła o siebie dbać, zamiast zakładać maskę na ślub, a potem znowu być taka jak kiedyś. Współczuję Twojemu facetowi

Gość problem_a_ślub
użyłam tego przyśpieszacza z Ziaji i zrobiły mi się po nim bardzo widoczne przebarwienia na brzuchu :( wiec co jest ze mną nie tak macie może jeszcze inne pomysły ?

Gość gość
Na pryszcze to tylko tabl antykoncepcyjne. Miałam 27 i trądzik, że szok!! Antykoncepcja hormonalna załatwiła sprawę i tylko to na mnie podziałało. Żadne kremy, maści i temu podobne zabiegi nie zdały egzaminu ;)

Gość gość
Nie bierz hormonów. Sama zażywam tabletki anty, ale wiem jakie to świństwo. Sa bardzo nie zdrowe, można dostać zakrzepicy, która się ciężko leczy. Biorę bo nie chcemy mieć jeszcze dziecka, ale żałuje ze zaczęłam je w ogóle brać bo teraz ciężko się przestawić na gumki.

Gość czikaaaaaa
Moją sąsiadka po skrzypowicie przytyła!! Skrzyp jest tuczący raczej. Kup sobie witaminę A + E a gdy chcesz się opalić kup bellisse sun, ja każdego lata tego używam bo przyspiesza i wzmacnia opaleniznę!! Naprawde polecam! A jeśli chodzi o trądzik to kup sobie maść Benzacne bez recepty roztwór 10%. Używam i pomaga. Polecam!

Gość gość
Uwaga na Benzacne, bo bardzo wysusza skore, jest do stosowania tylko punktowo. Za nic nie smaruj nim calej twarzy, bo bedziesz chodzila czerwona i luszczaca sie tydzien!

Gość gość
Z cera idz do dermatologa, ja uzywalam tej odzywki do paznokci i mi pomogla.paznokcie nie chcialy mi rosnac po zelach i byly strasznie zniszczone 2 tygodnie i stan sie ich poprawil.co do sukni to nie moga ci kobiety z salonu zamowic tej sukieniki albo uszyc?ciut wiekszej.mialam kolezanke ktora odchudzala sie.do sukni schudla ale nie tyle ile trzeba i sukienke krawcowa.musiala poszerzac ale i tak kolezanka.nie wygladala dobrze blya opieta na brzuchu.a co do wlosow to sa.dopinki iwypelniacze.dobra fryzjerka zrobi tak.ze bedzie.wygladalo.jak bys.miala.burze wlosow na glowie