Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

prosze o pomoc w kwestii rozwiazania umowy o prace bede bardzo wdzieczna

Polecane posty

Gość gość

witam, jestem zatrudniona na czas okreslony na 7/8 etatu.. na 2 lata, wykorzystalam juz 10 dni urlopu. moje pyt dotyczy kwestii wypowiedzenia, na umowie mam zaznaczone, ze umowa moze zostac zerwana z 2 tyg wypowiedzeniem. jakie rozwiazanie umowy jest najlepsze, chodzi mi o to zeby nie przychodzic juz do pracy, dac wypowiedzenie i w tym samym dniu skonczyc prace.. powiedzmy dam wypowiedzenie w srode od kiedy obowiazuje, pomozcie prosze chodzi o to, ze prawdopodobnie zaczne inna prace, tylko musialabym to zrobic od razu

Gość gość
możesz wogóle do pracy nie iść. Tylko na świadectwie pracy będziesz mieć porzucenie pracy. Ciekawe czy z takim wilczym biletem dostaniesz inną pracę? W urzędzie pracy 3 miesiące karencji.

Gość gość
z wilczym biletem? ale ja chce wlasnie to zalatwic jak nalezy, a nie nie przychodzic do pracy. tylko boje sie, ze pracodawca porozumienia stron nie podpisze

Gość gość
no więc jak nie podpisze to niestety musisz terminy zachować. Innej opcji nie ma.

Gość gość
a jak z urlopem? zostalo mi 10 dni czy moze to byc ten moj okres wypowiedzenia? i powiedzmy dam wypowiedzenie w srode 14 sierpnia to jak to liczyc?

Gość gość
na urlop też możesz iść tylko za zgodą pracodawcy.

Gość gość
tak, ale jesli daje wypowiedzenie to chyba cos z tym urlopem sie musi stac prawda?

Gość gość
może na urlop się zgodzić. Albo się nie zgodzić. Będziesz pracować,a za urlop ci zapłaci.

Gość gość
gość możesz wogóle do pracy nie iść. Tylko na świadectwie pracy będziesz mieć porzucenie pracy. Ciekawe czy z takim wilczym biletem dostaniesz inną pracę? W urzędzie pracy 3 miesiące karencji. vvvvvvvv poszukujac kolejnej pracy nie musi wspominac,ze tam pracowala i problem rozwiazany:-P

Gość gość
rozumiem, a moge isc na te 2 tyg na l4? zeby juz do tej pracy poprostu nie wracac

Gość gość
no wlasnie myslalam juz tak, ale jako ostatecznosc, poniewaz pracuje tu zaledwie pol roku nikomu o tym wspominac nie musze

Gość gość
idz do pracodawcy i powiedz,ze konczysz prace a od jutra nie przyjdziesz. Jeszcze nie zdarzylo mi sie zeby byly problemy, pracodawcy na sile nie trzymaja jak ktos nie chce, moglabys sie np wkoorvic i cos zepsuc na zlosc,ze nie chce Cie puscic takze luz:-)

Gość gość
tylko, ze ja za bardzo tej dyscyplinarki nie chce :D

Gość gość
Na L4 nie mozesz pracować nigdzie indziej.

Gość gość
nie nie pracuje 1 raz, pracuje od 6 lat, ale nigdy nie mialam takiej sytuacji

Gość gość
no to tak zrobie, dziekuje

Gość gość
a czy moge napisac cos takiego: zwracam siez prosba..... na mocy porozumienia stron z dniem, a w razie nie wyrazenia zgody prosze o potraktowanie tego pisma jako wypowiedzenia w terminie ustawowym, jednoczesnie wnosze o udzielenie niewykorzystanego urlopu wypoczynkowego?

Gość Dario M55
wystarczy napisać: Z dniem............. wypowiadam prace i podpis krótko bez rozpisywania sie

Gość gość
no tak ale co jak sie nie zgodzi