Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ateizm to zło tego świata

Polecane posty

Gość gość
A o tym też "zapomniałaś" ???xx12.08.13 [zgłoś do usunięcia] Shatyn A może Hawking, Allen, Bergman, Gombrowicz, Kotarbiński czy Vonnegut to też wg ciebie ludzie niemyślący bo uważają, że Boga nie ma ?xxxSwoje przypuszczenie opieram na tym twoim poście:x"napiszę ci jeszcze raz - w osobnym akapicie - nie rozpraszaj się - ŻADEN , powtarzam żaden myślący człowiek nie jest w stanie stwierdzić z całą pewnością stwierdzić ,zę Bóg jest albo Go nie ma ."

Gość gość
Dodam, że ci ludzie twierdza czy też twierdzili za życia że Boga nie ma.A w drugą stronę.Jan Paweł II i obecny Franciszek a zapewne też Benedykt twierdzili, że Bóg istnieje.Czy oni też nie sa ludzmi myślaącymi wg ciebie ?:D:D:D

Ale może nie mam racji? P{odaj taki mój post gdzie pomyliłem hipotezy z dowodami lub wykazałem się brakiem wiedzy ? smiech.gif xxxxxxxxxxxxx 12.08.13 [zgłoś do usunięcia] allium a ty popadasz w kafetryjną retorykę - jak nie mozan dać rady rozmówcy - zaczynają się " zarzuty " odnośnie a to ortografii , gramatyki albo zaczyna sie toczyć dyskusje o .... sposobach dyskutowania smiech.gif :D sory ,ale mnie dyskusje o dyskutowaniu mało pociągają , podobnie jak rozmowy z kimś kto pojęcia nie ma o czym rozmawia a co gorsza - mieć nie chce . Tak jakby rozmowy o wierze w Boga - zarażały wiarą :D bywaj . poczekam na kogoś kto będzie ateistą ale świadomym - nie z przypadku :)

Gość gość
Na dowód, że pomyliłem sąd z osądem miałas przytoczyć MÓJ post a nie swój...I jak zwykle, z powodu braku argumentów i na moje twarde argumenty w postaci nazwisk wielkich ludzi, wielkich umysłem oczywiście, najpierw próbowałaś mnie obrazić a teraz uciekasz....:D:D:D:D:D:D

Gość gość
podobnie jak rozmowy z kimś kto pojęcia nie ma o czym rozmawiaxxJak widac z moich postów ma pojęcie o tym o czym rozmawiam.Ty niestety, jak widac nie.Nawet Biblie znasz bardzo mało co udowdniłem ci wczoraj czy przedwczoraj.Gdybyś miała pojęcie o czym "dyskutujesz" to przynajmniej podałabyś parę argumentów na poparcie swoich słów, tak jak ja to zrobiłem...Ale cóż... U ciebie, oprócz cech braku wychowania, argumentów nie ma...

Gość gość
Chyba nie musze dodawac, że próbowałas obrazić postacie które wymieniłem, pisząc o nich, że sa ludzmi niemyślącymi...Co również bardzo źle świadczy o twojej wiedzy i o twoim poziomku.....:O

Gość gość
Masz brzydką cechę Shatyn. Rozjeżdżasz swoich rozmówców do imentu. Zasypujesz ich argumentami, ściśle tematycznymi i nie pozostawiasz ani odrobiny luzu. Wykańczasz ich bez litości a potem się dziwisz, że nie jesteś lubiany. Pozdrawiam

Gość gość
Inną brzydką cechą Shatyna jest pisanie na pomarańczowo do samego siebie.

Gość gość
Może jakiś dowód na tę moją brzydką cechę? Czy znowu uciekniesz ?:D

Gość gość
Tak tez myślałem, ze jedyną odpowiedzia będzie paniczna ucieczka jak poprzednio....:D:D:D:D

Gość gość
prawdziwie katolicka postawa:D

Gość gość
Nie jestem katolikiem jeśli o mnie piszesz. :D🖐️

Gość gość
ale zachowujesz się jak katolik z tych prawdziwych

Gość gość
Otóż najświętszą Marię Pannę ogłosił królową król Jan Kazimierz bodajże w 1657 roku. I od tej pory nasza - królowa zsyła nam nieustannie kolejne błogosławieństwa, to: przyspieszony rozwój demokracji zakończony słynnym Liberum Veto i hasłem "Polska nierządem stoi". - trzy rozbiory, po których Polska zniknęła z mapy świata. - 120 lat niewoli pod zaborami -Dwie wojny światowe, w których zostało zamordowanych ok. 10 mln Polaków, a setki tysięcy (może miliony) zostały zesłane na Sybir. - 45 lat komunizmu I z czasów najnowszych: - Wspaniałe radio pod jej imieniem - PiS i wojna polsko- polska. - katastrofa smoleńska - powodzie - największe na wschodzie Polski gdzie mieszkańcy są najbardziej oddani Najświętszej Panience i zasługują przez to na największe błogosławiństwa. - Parę lat temu miało miejsce kilka katastrof autobusowych z pielgrzymkami do sanktuariów maryjnych. Największa z pielgrzymek odwiedziła 8 sanktuariów i zakończyła się największą katastrofą (26 ofiar śmiertelnych i sporo okaleczonych) Mamy więc za co dziękować naszej królowej i nadal prosić o o dalsze błogosławieństwa. Ale ja jakoś nie mam odwagi prosić o dalsze. Chwalmy Pana!

Gość gość
Mnie tez te wypadki pielgrzymkowych autokarow zastanawiaja. Skoro pobozne babcie jada chwalic pana i najświetsza panienke to chyba powinny otrzymac jakas ochrone od swojego boga? Przeciez tyle zdrowasiek wyklepaly! A tu nie JEB! ich do rowu jak jakichs parszywych ateistow i po zyciu. :D I nie piszcie, ze to czlowiek zawinil, bo papieza ponoć uratowała NMP, ale pewnie los takich szarych i nic nieznaczacych ludzi jest na pewno mniej wazny od zycia tak wielkiej postaci jaka byl JPII i w tym przypadku nie warto interweniowac. :D Nie warto ich ratować jest jeszcze innych babć pod dostatkiem. :D

Gość gość
Swiety kocha Boga i zycia mu nie szkoda :) :) :)

Gość gość
W niebie jest lepiej niz na ziemi,przecie, to dla babc lepsze rozwiazanie umrzec szybko w katastrofie i sru do nieba,wieczne tany, szczęscie radocha i mlode nogi,niz sie meczyć dalej i chorować na tym lez padole za marne 800 zł renciny,no nie? No a JP 2 zostal uratowany bo mial jeszcze dor zobienia to i owo, byl potrzebny,na ziemi, a babcie na ogol juz swoje zrobily wiec mają fajramt :)

Gość gość
Ateizm to zlo tego swiata - zgadzam sie.

Gość gość
Owszem. Bez Boga to ani do proga.

Gość gość
Ludzie jak w 21 wieku można wierzyć w takie bzdury w aniołów,Ewe ulepioną z żebra Adama do której mówił wąż ja pierdziele

No chyba że w Potwora Spaghetti. To jedyna prawdziwa wiara...:D

Gość gość
Ateizm nie jest zlem tego swiata lecz smiertelna choroba, cos w rodzaju "zarazy"ktora bezczelnie wciskaja dzis ludzie, ktorzy wierza w Boga ale nie chca sie z Nim dzielic uwazajac sie za tzw."wybranych"! Obawiaja sie oni braku miejsca przy Wszchmogacym w wiecznym swiecie albo w Niebieskiej Jerozolimie i uwazaja siebie za JEDYNYCH

Gość gość
Ogromny nawał autyzmu w komentarzach. Pogratulować osobą, które obrażają bliźniego swego, ponieważ ma inne zdanie na temat świata... HAHAHAHAHHAHAAHAHA. Ha. Cholercia. W jakim świecie my żyjemy.

Gość ZuzannaBujalska

Powiem tak Ateizm to najgorsze co może sobie człowiek wziąśc do siebie. Tacy ludzie są dla mnie dziwni , bez uczuć , nie normalni i sztuczni. Odrzucają w wiarę Boga tylko dla swoich przyjemności chcą się bzykać do reszty. Dużo wojen było właśnie przez ateizm. Ateiści to tak na prawdę marionetki Szatana robi z nich sobie żarty a potem ostatecznie zabierze ich wszystkich do piekła.

Gość ZuzannaBujalska
Dnia 30.04.2014 o 15:08, Gość gość napisał:

Ateizm to zlo tego swiata - zgadzam sie.

Dokładnie. Ateiści są dla mnie zepsuci nawet w bibli jest napisane :

Mówi głupi w swoim sercu: 
«Nie ma Boga». 
Oni są zepsuci, ohydne rzeczy popełniają, 
nie ma takiego, co dobrze czyni. 

Wszystko się zgadza co do tego wersu.

Gość ZuzannaBujalska
Dnia 30.04.2014 o 15:49, Gość gość napisał:

Ludzie jak w 21 wieku można wierzyć w takie bzdury w aniołów,Ewe ulepioną z żebra Adama do której mówił wąż ja pierdziele

Nie rozumiem co ma wiek do wierze w Boga? Ja sama miałam doświadczenia z duchami (demonami) i to nie są moje omamy,

Gość ktos

Po smierci wszyscy sie przekonamy o tym ze Bog jednak nie jest i zycie po smierci nie istnieje.

to słoowo  jest nie przetłumaczalne i ma kilka znaczen  jest to imie i funkcja   gabriel   powiedział   witaj  Kecharitomene  a nie od dzisiaj będziesz  Kecharitomene  https://www.youtube.com/watch?v=a2BHLBbUny8   Jest to imiesłów bierny czasu przeszłego, oznaczający, że dana czynność już się wydarzyła, a nadal trwa jej efekt. Znaczenie źródłosłowu - charitoō - wiąże się z zapewnieniem obfitości łaski. Tak więc kecharitomene można przetłumaczyć: w pełni i trwale obdarowana (wcześniej) łaską. Z taką interpretacją zgadza się wielu protestanckich biblistów, m.in. baptysta A.T. Robertson.Zamiast użyć jej ziemskiego imienia zwraca się do niej kecharitomene - to jest jej nowe imię. Ponadto posłaniec Boży nie stwierdza: odtąd będziesz zwać się Pełna Łaski, jak to miało miejsce w wielu innych przypadkach nadawania nowych imion w Starym [Abram-Abraham, Jakub-Izrael] i Nowym Testamencie [Szymon-Piotr]. Gabriel po prostu nazywa tak Maryję już w przywitaniu, jakby to było Jej zwykłe imię - i dopiero zmieszanie Maryi powoduje, że wraca on do Jej ziemskiego imienia.

Tak więc Gabriel traktuje jako naturalne, że tak należy zwracać się do Matki Boga, bo w ten sposób nazywana jest przed tronem Najwyższego. Ponadto Anioł wypowiada to imię jeszcze przed Dziewiczym Poczęciem Jezusa, co oznacza, że nowe imię zostało nadane Jej wcześniej - przed Zwiastowaniem. Nie mógłby tak zrobić, gdyby Maryja nie była wcześniej Pełna Łaski.
Tylko Maryja po prostu jeszcze o nowym imieniu nie wiedziała, stąd jej zmieszanie (Łk 1,29).  inne watpliwosci   co do tego słowa  sa tutaj bo bym musiał skopiowac 3 strony  https://www.katolik.pl/2227,416.druk?s=1

Gość Gość

Co za bełkot

Gość .assia

Ja uważam że wiara jest stworzona przez ludzi by mniej się bali śmierci i by pomagała np. Na wojnie 

Teraz uważam że wiara brzmi śmiesznie, ale nie mogę powiedzieć, że boga nie ma bo tego nikt nie wie. Ale przypuszczam że to tylko wymysł ludzi