Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ateizm to zło tego świata

Polecane posty

Nie kojarze zeby kiedykolwiek powiedzial "JPII badz moim nastepca na ziemi" albo "Franciszku przejmij po mnie wladze" :O Wskazal na Piotra, ten juz dawno nie zyje, a zwierzchnicy KK bunczucznie nazywaja sie nastepcami Jezusa. :O To prawie ze bluznierstwo. :O Jak mozna wierzyc ze Jezus jest Bogiem a smiertelny czlowiek jest jego nastepca? :O A tak w ogole czemu za nastepce Chrystusa nie uwazacie Cyryla I tylko swojego katolickiego papieza? :D Co ona jakis gorszy? :D Nie jest wart tyle co katolicy? :D

Gość gość
a le mu klucze przekazał i tak przez 2 tys lat przekazywali sobie klucze i one sa w Watykanie

Gość gość
spytaj sie Jezusa po co dał Piotrowi te klucze

Gość gość
allium neguje słowa Biblii. zaczyna się.

Gość gość
"Zaprawdę powiadam: Ty jesteś Piotr [czyli Skała] (Πέτρος), i na tej Skale (πέτρα) zbuduję Kościół mój, a bramy piekielne go nie przemogą. I tobie dam klucze królestwa niebieskiego;" neguje? ona się nie zna na biblii i tyle

Gość gość
pytaj Jezusa on wie

a ty nie wiesz ? to co po co sie mieszasz do dyskusji o której przedmiocie nie masz pojęcia ?

Gość gość
cytuje słowa Jezusa a nie mieszam się. to ciebie przyłapano na nieznajomości tego o czym chcesz dyskutować.

wklejanie wersetów ot nie jest znajomość Pisma . Zadaję te pytania , żebyście powiedzieli coś od siebie - może macie jakieś przemyślenia , jednak .

Gość gość
a kto mówił że znam Biblię? zacytowałem fragment który potwierdza moje słowa. i tyle

sory ,ale ja nie jestem Duchem Świętym i nie potrafię powiedzieć który gość co pisze i który jest którym . Skoro przyrodzone lenistwo nie pozwala ci w dyskusji przybrać jakiejkolwiek cechy - tutaj nika - pozwalającego na przypisanie odpowiedzi - to czego sie spodziewasz ?

Gość gość
że przestaniesz się czepiac osób a zaczniesz tematu czyli zaprzestaniesz osobistych wycieczek.

znaj moją dobrą wolę - proszę bardzo :) - o czym chcesz porozmawiać?

Gość gość
W Starym Testamencie Skałą zbawienia był Jahwe (1 Sm 2,2; 2 Sm 22,3; 22,47; Ps 18,3; 28,1; 89,27; Iz 26,4 i inne), a w Nowym Testamencie Skałą jest Jezus Chrystus (Rz 932-33; 1 Kor 10,4; 1 P 2,4-8). Z powyższej wypowiedzi Jezusa wynika, że On z siebie przenosi na Piotra swą najwyższą władzę, którą będzie sprawował po Jego odejściu czyli widzialnej obecności wśród nas.

Gość gość
rozumiem. to teraz uzasadnij, dlaczego ateizm to zło, posługując się konkretami i faktami.

Gość gość
Już sama zmiana imienia Szymonowi na Piotr - Kefas - Skała, ma znaczenie symboliczne. Przy powołaniu Szymona na apostoła, Jezus zmienił mu imię (J 1,42), które po aramejsku brzmi Kefas opoka, kamień, skała, a po grecku Petros, czyli Piotr i ma to samo znaczenie. Jezus na tej Skale kamieniu węgielnym - opoce, będzie budował swój Kościół, a budowa ta będzie tak mocna i trwała, że nawet "bramy piekielne jej nie zniszczą. Bramy piekielne to siły szatańskie - wszelka potęga zła, jaka będzie uderzała w niego w ciągu dziejów ludzkich.

Gość demmmm
Ej, raczej sie udowadnia ze cos istnieje a nie ze czegos nie ma! To katole udowodnijcie ze nie ma skaczacych pomidorow w kosmosie!

Gość demmmm
Albo ze nie ma niewidzialnego potwora ogórkowego. To tezy sie udowadnia .

Gość gość
kto to sa katole?

Gość demmmm
Albo ze nie ma niewidzialnego potwora ogórkowego.

(32) Dlaczego? Ponieważ zabiegał o usprawiedliwienie nie z wiary, lecz - jakby to było możliwe - z uczynków. Potknęli się o kamień obrazy, (33) jak jest napisane: Oto kładę na Syjonie kamień obrazy i skałę zgorszenia, a kto wierzy w niego, nie będzie zawstydzony. (List do Rzymian 9:1-33, Biblia Tysiąclecia) w jaki sposób z tego fragmentu wynika ,że Piotr jest nasepcą Jezusa ?

Gość gość
Drugi obraz, to klucze. Jezus powiedział do Piotra: "I tobie dam klucze królestwa niebieskiego". Posiadanie kluczy np. do mieszkania lub samochodu, czyni taką osobę jej właścicielema resztahttp://mateusz.pl/pow/030111.htmJezus po swoim zmartwychwstaniu przekazał obiecaną władzę Piotrowi słowami: "Paś baranki moje; paś owce moje" (1 21,1517). On Dobry Pasterz (por. J 10,7n), posiada owce, którym jest Lud Boży. Powyższe słowa Jezusa nie tylko dotyczą Piotra, ale jednocześnie jego następców. Gdyby na Piotrze skończyła się władza pasterska, wówczas owce pozostałyby same i nie wiedziałyby, co mają robić. Owce muszą widzieć pasterza, który idzie na ich czele, pilnuje, broni przed drapieżnikami, aby się one nie rozproszyły. Tak więc papież jest znakiem jedności dla wszystkich katolików, który w imieniu Chrystusa i w Jego zastępstwie prowadzi Lud do królestwa niebieskiego

Religie to wymyślone bajki. Katolickie smoki przeciwko smokom z Harrego Pottera. Dla katolików tylko biblijne smoki są prawdziwe to się nazywa chory umysł.

Gość demmmm
Katolicy. Mniejsza z tym, udowadnia sie ze cos istnieje a nie ze czegos nie ma.

Gość gość
"Rzekł do niego Jezus: Paś owce moje. (Jan 21, 15-17)." Komu przekazuje sprawe pasania owiec? Piotrowi jak widać. A kto to sa owe owce? To wierni.

i na tej podstawie - pasienia owiec - uważasz ,zę Piotr jest następcą Jezusa a każdy następny papież następcą Piotra ?

Gość gość
nie. na podstawie słów Jezusa