Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ateizm to zło tego świata

Polecane posty

Gość gość
protestanci odłoczyli sie w 16 wieku i co przez tyle czasu nie było by kościoła to owieczki przeszli by na islam

Gość gość
albo by zmądrzały i przestały wierzyć w bajki

Gość gość
"demmmm Katolicy. Mniejsza z tym, udowadnia sie ze cos istnieje a nie ze czegos nie ma." x No sorry ale katolicy wierza w Boga wiec nie potrzebuje nikomu udowadniac jego istnienia. To raczej ateisci i antyteisci powinni udowodnic ze Boga nie istnieje prawda ?

To nie jest ich wina że w to wierzą. Religie to prymitywne odruchy człowieka odkąd istnieje ludzkość.

Gość demmmm
W mitologii piszą ze Dedal spalil skrzydła...

Gość gość
nie ma żadnych dowodów że istnieje Bóg.

Gość gość
a patzrąc na niegodziwości które są robione w jego imieniu,bez jego reakcji można stwierdzić, że Bóg nie istnieje

Gość demmmm
Ale ateiści WIERZĄ w to ze Boga nie ma. Analogicznie.

Gość gość
i nie ma zadnych dowodow ze nie istnieje. i jest wiara. Tak ciezko zrozumiec ?

słowa ap Pawła ,ze jeden jest tylko pośrednik pomiędzy ludźmi a Bogiem - nie m a dla ciebie znaczenia ? Że ludzie mogą zwracać sie do Boga osobiście bo Bóg jest ich Stworzycielem ale i Ojcem - nie ma więc potrzeby ,zeby dizeci potrzebowały jakiegokolwiek pośrednika ? Że słowa Jezusa dotyczyły tylko Piotra - TYLKO - jego nie jego " nasępców " ?

Gość gość
"a patzrąc na niegodziwości które są robione w jego imieniu,bez jego reakcji można stwierdzić, że Bóg nie istnieje" Ale glupote palnales. "Ale ateiści WIERZĄ w to ze Boga nie ma. Analogicznie." a to jeszcze wieksza glupota.

Gość gość
ludzie mogą się zwracać bezpośrednio. ale nimi jako kościołem musi ktoś zarządzać. i robił to Piotr a teraz robią jego następcy.

Gość gość
"a patzrąc na niegodziwości które są robione w jego imieniu,bez jego reakcji można stwierdzić, że Bóg nie istnieje" Ale glupote palnales. l l skąd taka ocena? uzasadnij.

kościołem jako instytucją powinien ktoś zarządzać - ale jakaim prawem papież mówi ludziom w co powinni wierzyć a w co nie ? a zdaje isę , ze rola papieża jest każda tylko nie organizacyjna .

Gość gość
I tak sie zastanawiam w jaki sposob Mną kosciol zarzadza . I nic mi do glowy nie przychodzi. w jaki sposob hmmmmm

Gość gość
I tak sie zastanawiam w jaki sposob Mną kosciol zarzadza . I nic mi do glowy nie przychodzi. w jaki sposob hmmmmm l l np ustanawia przykazania kościelne do których musisz się, jako członek kościoła, stosować. ustanawia święta, posty itp

Gość gość
""a patzrąc na niegodziwości które są robione w jego imieniu,bez jego reakcji można stwierdzić, że Bóg nie istnieje" Ale glupote palnales. l l skąd taka ocena? uzasadnij." x a ty myslisz ze gdyby religie nie istnialy to ludzie by sie nie zabijali ? zawsze jakis powod by sie znalazl. Zawsze. A dlaczego Bog ma reagowac. Dal nam wolna wole. Mamy wybor czy reagowac czy nie. Bog czeka.

Gość gość
bo to papież pasie owieczki Jezusowe. dlatego on mówi w co masz wierzyć a w co nie.

Gość gość
kto by udzielał komunii jak by nie było kościoła kto by egzorcyzmy odprawiał Jeżeli nie będziecie spożywali Ciała Syna Człowieczego i nie będziecie pili Krwi Jego, nie będziecie mieli życia w sobie.

Gość gość
wolną wole ale w działaniu w swoim imieniu. skoro ktoś czyni niegodziwości w imieniu Boga, on powinien zareagować.

i pewnie żeby mu nikt nie powiedział ,ze źle je panie Biblia jeszcze w 1897 była na Indeksie Ksiąg Zakazanych . Biblia !zakzana przez Kościół który niby sie na niej opiera .

Gość gość
"I tak sie zastanawiam w jaki sposob Mną kosciol zarzadza . I nic mi do glowy nie przychodzi. w jaki sposob hmmmmm l l np ustanawia przykazania kościelne do których musisz się, jako członek kościoła, stosować. ustanawia święta, posty itp" x Kosciol to ludzie czyli kler + papiez, sa to tylko ludzie ktorym nie mozna ufac na 100 %. Wiec jesli papiez wymyslilby jakas bzdure to powinnoscia Katolikow jest wykonac jego hmm rozkaz tak ? dla mnie glupota. x Moze robie zle ale ja stosuje sie do 10 przykazan Bozych i to jest dla mnie najwazniejsze. Wierze w Boga czytam Pismo i zyje tak jak Bog nakazuje chociaz to trudne. x Kler nie jest mi potrzebny. A jak sie myle to niech mnie Bog ukarze.

Gość gość
masz prawo do tego ale wtedy sam się wykluczasz z grona katolików.

Gość gość
a zapomnialem napisac. Ksieza sa mi potrzebni do dawania sakramentow i tyle. dziekuje.

Gość gość
taaa i jak sie tak wyklucze z tego grona katolikow , co kolwiek to znaczy to co mi sie stanie. Oj zbuntowalem sie, nie daje na tace i rzadko chodze do kosciola. I czasami jem mieso w piatek. Ale codziennie sie modle czytam Biblie i jestem dobrym czlowiekiem. x Do piekla ze mna.

Gość gość
Kosciol to ludzie czyli kler + papiez, sa to tylko ludzie ktorym nie mozna ufac na 100 %. l l nie. kościół to wierzący a nie funkcjonariusze

Gość gość
taaa i jak sie tak wyklucze z tego grona katolikow , co kolwiek to znaczy to co mi sie stanie. l l nic. po prostu nie jestes katolikiem i tyle. masz wolną wolę.

Gość gość
"nie. kościół to wierzący a nie funkcjonariusze" piszac wtedy o kosciele chodzilo mi o wladze a nie o zwyklych wierzacych.

Gość gość
kościół to wspólnota wierzących.

Gość gość
Zło to brak miłości. Niekochający innych katolik jest dokładnie taki sam jak niekochający ateista. Powiedziano Ci, że masz kochać bliźniego swego, ostrzeżono, że źdźbła w swym oku nie widzisz, a belkę w oku innego tak, oraz że masz nie osądzać. Ale jak widać masz to gdzieś i zamiast przebaczać - co jest najważniejszym nakazem Twej religii, szczujesz. Jak długo to będziesz robić, tak długo nie zobaczysz Boga, który jest tuż przy Tobie .... Droga do Boga wiedzie TYLKO przez miłość. Święci i mistycy Twego kościoła to wiedzieli. Może coś poczytaj, zamiast pisać głupoty....