Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sa_llls_aa_a

Rozmawiałam dziś z moją sąsiadką ma 21 lat i jest w 3 ciąży

Polecane posty

Gość gość
moi starzy też nic nie mieli jak "naklepali" dzieciaków, a teraz są względnie bogatymi ludźmi.

Gość sa_llls_aa_a
kiedys były inne czasy

Gość gość nr 123
Życzę Ci autorko, żebyś za rok, kiedy zaczniecie się starać o dziecko nie miała problemów z zajściem w ciąże. Notabene każdy ma swoją drogą, cele i aspiracje. I nie warto rozstrząsać, że jest młoda, bez perspektyw i z prawie trójką dzieci. Życie to wieczna karuzela, za kilka lat może się okazać, że ma wszystko, czego można od życia chcieć.

Gość gość
a autoreczka nawet nie ma co myslec ze jej sie ua szybko w ciaze zajsc. za rok zalozy watek- 'Matko, staram sie juz rok i mi nie wychodzi' wiec glupia idiotko nie obgaduj nikogo bo na dobre ci to nie wyjdzie. ona zalozyla rodzine a ty robisz kariere i mieszkanie kupujesz-kazdy ma inne priorytety

Gość gość
A kogo z młodych ludzi ( do 30stki) stać dziś na luksusy i dziecko? Nie czarujmy się albo kisisz się rodzicami i dziećmi, albo wynajmujesz byle jakie bardzo często brzydkie mieszkanie, płacąc za nie 1 pensje, a z drugiej staracie się wyżyć do kolejnej wypłaty.

Gość gość
Tak 24latka kupuje własne mieszkanie, niech doda tylko ze zbierała na nie CAŁE życie :D koń by się uśmiał.

Gość gość
Tak 24latka kupuje własne mieszkanie, niech doda tylko ze zbierała na nie CAŁE życie :D koń by się uśmiał.

Gość sa_lls_aa_a
a co gula ci skończyla że mam coś o czym ty nie masz co nawet marzyc przez najbliższe 10 lat? poza tym nie musiałam pracowac na nie sama bo mam męza. a tej co mi zyczy zeby nie udało mi się szybko zajsc w ciąze to uwazaj żeby twoje życzenie ci się czkawką nie odbiło frustratko.

Gość gość
sa_llls_aa_a "no i dobrze, że mnie obchodzi, sama mi to opowiadała i się żaliła więc o co kaman?" :O Nie wiesz o co "kaman"? Ano "kaman" :O o to, wredna babo, ze dziewczyna zwierzajac sie tobie, na pewno nie chciala, abys poleciala z morda plotkarska na publiczne forum. Nie cierpie takich suczysk jak autorka :O Brak wlasnego zycia, brak pasji, zainteresowan powoduje plotkarstwo, obmawianie i interesowanie sie cudzym zyciem. Dno!

Gość gość
autorko frustratką to jesteś niestety TY

Gość gość
hahaha 24lata to gowniara ledwo studia skonczyla wie skad zarabiala az tyle zeby mogla miec wlasne mieszkanie. pewnie od 6lat ma sponsora i wystarczylo by na mieszkanie odlozyc. nieladnie

Gość sa_lls_aa_a
haha mam męża a nie sponsora zazdrosna frajerko:D

Gość gość
a poza tym to mozesz mi juz zazdroscic bo w ciazy jestem i pyklo za pierwszym razem. a ty bedziesz sie latami starac. wierz mi nie kazdy ma wszystko coby chcial miec

Gość sa_lls_aa_a
do tej wyżej- a ja uwazam że własnie pasji i zainteresowań to nie ma ktoś kto co rok albo dwa klepie dzieciaki nie mając na nie warunków. ja ze swoją "pasją i zainteresowaniami" odlozyłam macierzyństwo na przyszły rok własnie po to żeby miec dziecko we własnym mieszkaniu a nie w jednym pokoju u rodzicow z rodzeństwem babką dziadkiem ciotką wujkiem i srujkiem

Gość gość nr 123
No właśnie nie wiem skąd w autorce tyle jadu. Ja SZCZERZE życzę Ci tego, żebyś tych problemów NIE MIAŁA. Też kiedyś miałam taką hierarchię wartości jak Ty autorko, ale choroba w jeden dzień ją przewartościowała i nie życzę Ci tego.

Gość gość
Tak ciekawe ile zarabiasz majac tylko L.O, czy może nawet zawodówke, Tak na bank stać cie na mieszkanie, mitomanko

Gość gratatata
haha, piszesz autorko, że niedługo będziesz mieć własne mieszkanie,a teraz, że masz męża. to w końcu własne czy w większości zarobił na nie dużo starszy gościu. Ktoś dobrze napisał-24lata to ledwo mogłaś studia skończyć cyba ze od 18r.ż. pracujesz w biedronce na kasie

Gość gość
Moja znajoma urodziła pierwsze dziecko w wieku 16 lat, drugie 17stu, trzecie 18stu. Teraz ma 25 lat i jej najstarsza córka idzie do szkoły. Było jej ciężko - wyszła za mąż za tego faceta, on pracował jako masażysta czy coś w tym stylu w szpitalu i molestował pacjentki i skończyło się w sądzie. Teraz jej się poukładało, skończyła studia, ale gniecie się z 3 dzieci w jednym pokoju a jej mąż zajmuje cały drugi pokój Autorko także przyszłość Twojej sąsiadki nie jest świetlana :)

Gość sa_lls_aa_a
pykło? a co to znaczy bo to nie po mojemu takie wiejskie słowa? nie muszę ci zazdroscic bo dziecko bez warunków to nic fajnego, gdybym chciała to mogłabym sobie juz w wieku 17-18 lat strzelic słłit bobaska, moze tez by "pykło:D:D ale to nie sztuka siedzic komus na garnuszku. kazdy ma swój czas, a ja chcę je miec dopiero wtedy kiedy będziemy mieszkac we własnym urządzonym mieszkaniu a nie z połową rodziny na kupie jak prawie wszystkie tu z was

Gość sa_lls_aa_a
juz na pierwszej stronie pisalam że mam męża. trzeba uwaznie czytac ze zrozumieniem. jestesmy rok po ślubie (to tez juz pisałam dla przypomnienia)i w pazdzierniku wprowadzamy się do własnego mieszkania na które oboje ciezko zapracowalismy

Gość gratatata
a znasz tu 'prawie wszystkie z nas', że wiesz jak one żyją. wybacz, ale na mieszkanie każdy może wziąć kredyt, każdemu mogą pomóc rodzice. może i Ty jesteś ta 'lepsza' bo 'sama' kupujesz mieszanie. ale nie oznacza to, że jesteś jedyna

Gość sa_lls_aa_a
i pewnie, że mogliśmy sobie strzelic wczesniec dziecko albo i pięcioro i mieszkac z nimi u rodziców ale po co ?

Gość gość
Ojej współczuje ci że musiałaś /ciężko pracować/ zamiast odbierać porządne wykształcenie, no cóż może kiedyś dziecko nie powieli tego przykrego schematu, bo wykształcenie jest najważniejsze.

Gość sa_lls_aa_a
a czy wy znacie mnie że wszystko o mnie wiecie?

Gość gratatata
ale jak mogłaś na nie ciężko zapracować skoro masz dopiero 24lata??? o jest nielogiczne, bo nie oszukujmy się ale bez studiów tej super płatnej pracy się nie dostanie a studia nawet te pierwszego stopnia trwają 3lata. więc kończyłabyś je w wieku 22. wiadomo, że jak się zarabia to i większość się wydaje na bieżące wydatki....

Gość gratatata
nie wiemy, ale próbujemy się dowiedzieć gdzie tak ciężko harowałaś na własne mieszkanie. ale widać, że coś kręcisz

Gość gość
W sumie po co karmimy trolla?

Gość gratatata
gościu-masz racje. niech sobie dalej farbuje swój nudny świat

Gość gość
Ciekawe że ja pracując w Niemczech już prawie 3lata zarabiając 1.800eu nie uzbierałam na własne m :D jakaś sierota ze mnie, chyba do pl wróce skoro takie koksy zarabiają bez wykształcenia