Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 go艣膰

Pomocy sluzba zdrowia mnie olewa

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰

Dziewczyny, nie wiem co mi jest. Mam 32 lata, dwoje dzieci, z zajsciem w ciaze nie mialam problemow. Od 17 lat jestem pd kontrola endokrynologa, bo mam guzki na tarczycy. I od 10 lat czuje sie jakbym miala 100 lat, jestem ciagle zmeczona, mam tradzik!, miesiaczki mam nieregularne (chociaz po ciazach jest o wiele lepiej)-trwaja do 12 dni-3-7 dni intensywnego krwawienia a pozniej brudzenie (ale nie akzdy cykl tak wyglada), zasypiam na stojaco (z kawami i bez kaw), nie moge schudnac mimo roznego rodzaju diet, nie biore antykoncepcji hormonalnej Tsh mam w normie aTPO na gornej granicy 33 (norma 34)-nie pamietam jednostek Lekarz rodzinny, endokrynolog, ginekolog - wszsyycy twierdza, ze wymyslam- ale nikt nie robi mi zadnych badan... Macie jakies pomysly???? Ja przy bajblizszej okazji zbadam chyba sobie zelazo, moze cos jeszcze powinnam

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
Poszukaj dobrego dietetyka i zmie艅 diet臋. Nie chodzi o diet臋 odchudzaj膮c膮 tylko dobrze zbilansowan膮. Wbrew pozorom jeste艣my tym co zjemy. Mo偶e pozywienie, kt贸rego dostarczasz powoduje u Ciebie te wszystkie objawy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
masz wiele objaw贸w niedoczynno艣ci, by膰 mo偶e masz 藕le dopasowan膮 dawk臋 hormonu zbadaj ft3 i ft4 i napisz tu razem z normami laboratoryjnymi

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
sama z wlasnej woli robilam f3 (nie wiem dlaczego nie f4)-bylo w normie. Biore letrox 50, a tsh mam w dolnej granicy normy

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
nie ma czego艣 takiego jak f3 i f4 jest albo T3 i T4, albo ft3 i ft4 badania T3 i T4 s膮 niemiarodajne, nie powinno si臋 ich w艂asciwie wykonywa膰 polecam zrobienie jednocze艣nie ft3 i ft4 (plus TSH) i wtedy mo偶emy analizowa膰, czy masz dobr膮 dawk臋 leku to jest pierwszy krok, gdy kto艣 leczony na niedoczynno艣膰 藕le si臋 czuje, dopiero potem mo偶na robi膰 dalsze badania, bo 藕le dobrana dawka leku jest podstawow膮 przyczyn膮 problem贸w

Udost臋pnij ten post